Înfrățire. Azi au venit la noi, urmează și noi la ei. Iată unde i-a plimbat Neagu

Ședință festivă azi a CJ Buzău.

O delegație condusă de Adolfo Rodriguez, deputat al regiunii Palencia (în dreapta în foto), și care a cuprins șase primari, a fost primită azi de consilierii județeni de la Buzău.

Printre cei șase primari s-a aflat și Aurel Truță – singurul român ales primar într-o comunitate mică din Spania (în mijloc în foto).

A fost primul grup de spanioli ajunși la Buzău după înfrățirea dintre județul Buzău și provincia spaniolă La Rioja – cunoscută îndeosebi datorită plantațiilor de vie.

Șefii CJ Buzău au primit un cadou simbolic – o machetă a palatului administrativ al Provinciei Palencia.

După ședința festivă a CJ Buzău, în care părțile au schimbat mai multe amabilități, Emanoil Neagu și-a plimbat oaspeții prin județ. Nu prea mult, întrucât vizita a fost scurtă, doar de o zi.

Astfel, înainte de prânz, spaniolii au vizitat Muzeul Județean și noul Centru Turistic al Județului Buzău, dar și fabrica de bere.

După amiază, Neagu și-a dus oaspeții prin județ, îndeosebi în zona viticolă a județului.

În perioada următoare o delegație de consilieri județeni și oameni de afaceri din Buzău va ajunge în provincia La Rioja, pentru a participa la o primă ședință comună.

Dincolo de amabilități și schimburi culturale, intenția este ca între Buzău și La Rioja să se înfiripe și relații economice.

La ședința de azi de la Buzău a participat și președintele CJ Constanța, Marius Țuțuianu, venit să pună la punct ultimele detalii ale înfrățirii dintre zona litoralului românesc și cea a litoralului din zona golfului Biscay (Oceanul Atlantic).

Mai exact, se vor asocia județul Constanța și provincia Cantabria cu capitală la Santander.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  O poveste polițistă și cu polițiști. „Tata a murit, nu știu câți bani erau în plic”  CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Înfrățire. Azi au venit la noi, urmează și noi la ei. Iată unde i-a plimbat Neagu

  • Golful Biscaya de la Atlanticul spaniol e renumită zonă … turistică și merită vizitată de … cei ce POT … Așa zisele ” schimburi ” între autoritățile la putere dintre zone românești și spaniole au darul de a irita opinia publică atâta timp cât de pe urma lor nu vor putea beneficia și cetățenii care le-au ales – concretizate prin investiții directe sau joint-venture , prin transferuri de tehnologii moderne ori prin împărtășirea unor succese sau insuccese din administrarea regională… Poate așa mulți ” spanioli ” se vor întoarce acasă și vor umple marele gol de forță de muncă din industrie, servicii și chiar agricultură … Poate vor auzi și … decidenții !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.