Ing. V. C-tinescu – specialist în rezistența construcțiilor – a ieșit acum din blocul cu explozia. Iată concluziile sale

Ing. Viorel C-tinescu – specialist în rezistența construcțiilor – a ieșit acum din blocul cu explozia unde a examinat starea pereților din apartamentul afectat de bubuitură, dar și pe ai vecinilor.

Acesta a ținut prin intermediul buzoienii.ro să-i liniștească pe proprietarii din bloc și pe rudele lor.

„Nu e niciun pericol. Blocul e rezistent, n-a fost afectat deloc. Locatarii pot locui fără probleme atât acum, cât și mai târziu. Să-și pună ușile și ferestrele, cei care au rămas fără și asta e. Vom mai veni mâine să luăm niște mostre din pereții apartamentului afectat, dar nu cred că sunt probleme. Pentru cei îngrijorați că le-au zburat ușile și geamurile le spun că e bine că s-a întâmplat așa. În acest fel suflul exploziei a fost eliberat la exterior, iar ei au scăpat cu bine”, a spus C-tinescu.

Acesta a vorbit și cu proprietara apartamentului, mama băiatului de 36 de ani care se afla înăuntru.

„Doamnă vă puteți apuca să aruncați tot ce era înăuntru și a ars. Chiar dacă au ars – și nu mai e nici tencuiala pe ei – pereții au rezistat bine. Blocul e din cărămidă, e bun. Vom mai veni mâine să luăm niște probe, pentru orice eventualitate”, a spus C-tinescu.

Blocul era debranșat total de la RAM, iar locatarii se încălzeau fie cu convectoare, fie cu centrale.

Spre deosebire de centralele pe gaze, care sunt foarte sigure și nu s-a înregistrat niciodată vreo explozie (probleme s-au semnalat la centralele pe lemne!), convectoarele prezintă anumite riscuri.

loading...

3 comentarii la „Ing. V. C-tinescu – specialist în rezistența construcțiilor – a ieșit acum din blocul cu explozia. Iată concluziile sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.