Inginerul șef de la Comp. de Apă garantează noua lucrare

Nemulțumire a șoferilor din Buzău și semne de întrebare ale buzoienilor, în general, după ce Comp. de Apă a săpat o nouă groapă adâncă pe Bd. Unirii. A doua în trei luni.

„Mulți oameni ne înjură pe noi, de la Comp. de Apă. Dar ce vină avem noi că din cauza lucrurilor aruncate la canalizare, în general moloz, cârpe și șervețele umede, s-a făcut un ghem care a blocat canalizarea ? Trebuia să lăsăm așa sau să intervenim ?”, ne-a spus ing. Teodor Antimir de la Comp. de Apă.

„Garantez pentru acești 40 de metri!”

Departamentul tehnic de la Comp. de Apă Buzău susține că a reușit prin forțe proprii să facă în ultimele trei zile o reparație la care nu s-au băgat firme specializate.

ing. Teodor Antimir: „N-am avut ce face, ne-am luat inima în dinți și am făcut noi lucrarea. Am băgat noua țeavă de polietilenă prin țeava existentă din azbociment. Pe o lungime de 40 de metri! Țeava de azbociment are 60 cm diametru interior, iar cea nouă, din polietilenă 56 de cm, la exterior. Am rugat firme specializate să vină să facă asta, dar ne-au refuzat. Eu garantez acum că pe acești 40 de metri nu vor mai fi probleme o sută de ani!”.

Ce urmează ?

Aseară cei de la Comp. de Apă au astupat groapa de șapte metri adâncime.

Urmează ca de luni cei de la Strabag Buzău, care au inginer specializat în terasamente, să refacă fundația străzii, iar apoi – într-o zi cu temperaturi de peste zece grade – să reasfalteze pentru ca traficul rutier să revină la normal în acea zonă.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Inginerul șef de la Comp. de Apă garantează noua lucrare

 • Sa învețe sa pună o canalizare și după aceea sa vorbească. Se asfaltează o stradă, nu durează doua luni și vin cei de la compania de apa, schimba un canal și gata, au stricat totul. Când treci peste el, zbori. Îți aplaudă dinții în gura când treci peste ea…

  Răspunde
  • Firme de profil? Exista tehnologie de inlocuire teava fara sapatura, exista tehnologie de camasuire a tevilor existente ( sewer line relining). Dar de unde sa aveti cunoastere, daca scrieti ca e prima data cand se face foraj orizontal dirijat la Buzau. Da, e adevarat, firma care executa e condusa de fiul unui primar dintr.o comuna din judetul Valcea.

   Răspunde
 • Domnul inginer a întrebat ce durată de viață are polietilena de a pus-o el acolo? Mai ales că a redus secțiunea și știe teoretic ce circulă pe țeava aia. Triumfalist ca șefu’…. și-a pus amprenta.
  Numai intervențiile companiei la care lucrează vor strica îmbinările în 15 ani (termen optimist ca să nu greșesc). Hei rup kaizenistic. Nu s-a întrebat o clipă de ce firmele specializate au refuzat lucrarea. Nu de fraieri… ci pentru că nu puteau garanta calitatea. El a putut … sau doar a zis.

  Răspunde
  • Anonim, ma uimesti cu a ta inteligenta! Chiar ma intreb, cum de nu ai luat tu aceasta lucrare, pentru ca vad ca esti foarte priceput!? Nu.mi raspunde, era o intrebare retorica, tu fă ce stii mai bine, sa „latri” că oricum ce se face în acest oraș nu este pe măsura pretențiilor tale, iar dacă e așa urât aici, te poți muta într.o altă țară să știi…

   Răspunde
   • Unii „latră”, alții pupă ce li se oferă. După cum duce pe fiecare „inteligența uimitoare”.
    Dumneata ai dreptate când spui că o critică a unor inepții este „lătrat” dacă nu survin și corecții ale inepțiilor.
    Vă simțiți atacat? De ce? Doar inginerul șef ar fi fost îndreptățit să se simtă criticat. Redacția poate furniza și ce lipsește din mesajul publicat.
    Zona „avionului” pute câteodată de fugi. Toată strada Frasinet pute câteodată de lași mașina în coloană și fugi. Pe multe străzi canalizarea pute, iar noi ar trebui să apreciem profesionalismul și dotarea celor care nu remediază asta. Nu! Latru! Dumneata?
    Spor la treabă!

    Răspunde
    • In maxim 1 an o sa se infunde la loc.Ce a pus d-l ,,inginer,, este o conducta de apa…
     De ce nu propuneti o solutie tehnica, d-l reporter?
     Sunteti inginer doar…

     Răspunde
    • Anonim, daca.ti „pute”, pleaca afara, fa.ti viata asa cum doresti, nu te chinui pe aici, n.are rost sa.ti irosesti capacitatile imense de care dispui pe niste oameni ca noi.

     Răspunde
   • Domnul primar nu înțelegea de ce scade populația Municipiului. I-ați răspuns dumnevoastră magistral (uimitor de inteligent) sub forma unei aprecieri pozitive.
    Retoric! Nu e nevoie să-mi răspundeți….
    Să auzim de bine! Numai de bine!

    Răspunde
 • Se pot arunca gunoaie in canalizare în continuare pe segmentul schimbat?

  Răspunde
 • Putem arunca in continuare gunoi in canalizare pe segmentul de tubulatura refacut?

  Răspunde
 • Adică până în 2023 nu s-a gândit nimeni să prevină, tehnic, nu rugandu-se de populație, un sistem de prefiltrare grosieră, pentru a preveni intrarea pe conducta de canalizare a tuturor lucrurilor menționate anterior ?!

  Un sistem montat la subsolul fiecărui bloc, cu acces facil, fara spart de asfalt, and stuff.

  Răspunde
  • Anonim, tu sugerezi ca „rahatul” tau sa fie filtrat si retinut in bloc, nu? Esti un geniu, premiul „NOBEL” meriti! Nu mai bine iți duci tu galeata cu lături direct in Statia de Epurare?

   Răspunde
 • dan@ dan omul plateste impozit si vrea ca pe banii lui sa se faca lucarari de calitate.Cu atitudinea asta de slugărnicie fata de primari, o sa stati in mocirla o vesnicie. Cetatenii trebuie sa fie crititici si sa maximizeze cerintele, ca sa se poate faca ceva de doamne ajuta in tara aia. Si da, Buzau arata de toata jena, iti spune unul care a calatorit in lumea asta. Ok, Toma incearca sa faca ceva, fata de ceilalti care doar au furat, dar trebuie bagat la colt, sa faca lucrari de calitate….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.