Îngrijorare într-o comună vecină cu mun. Buzău. Iată ce s-a întâmplat azi

Îngrijorare în comuna buzoiană Vadu Pașii, după ce un porc a murit, iar altul se afla în agonie la ajungerea trimișilor DSVSA Buzău.

Ambele suine au fost autopsiate, iar leziunile par să conveargă înspre pesta porcină.

Relevante vor fi însă rezultatele analizelor care vor veni în această noapte, cel mai târziu mâine dimineață.

În gospodăria problemă mai erau doi porci, care prezentau stări febrile. Ambii fost ulterior utanasiați și incinerați.

„În cursul zilei de astăzi, DSVSA Buzău a fost notificată cu privire la înregistrarea unei mortalități la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focșănei, com. Vadu Pașii. O echipă a DSVSA s-a deplasat la fața locului pentru ridicarea cadavrului, ocazie cu care s-a constatat că în aceeași gospodărie mai existau 3 suine care prezentau stări febrile (două cu simptome mai puțin accentuate și una în stare de agonie). Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat și transportat, împreună cu cadavrul raportat inițial la sediul DSVSA Buzău și s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei. În urma necropsiei, au fost evidențiate unele leziuni ale organelor interne care ar putea fi atribuite și pestei porcine africane (în cazul animalului eutanasiat de către echipa trimisă la Focșănei). Ca urmare, s-a decis retrimiterea echipei la fața locului pentru a sacrifica și ceilalți doi porci și s-a efectuat încă o dezinfecție a gospodăriei. Probele recoltate de la toate cele 4 animale au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București, pentru efectuarea analizelor specifice in PPA” – comunicat DSVSA Buzau

Trebuie precizat că până acum în județul Buzău, autoritățile nu au dispus precum în alte județe sacrificarea tuturor porcilor din comunele unede s-a confirmat prezența virusului.

S-a acționat echilibrat, fiind sacrificate doar animalele din gospodăriile problemă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „A făcut și Boșcodeală treabă, dar în subteran, nu se vede” CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.