Înlocuitor pentru Ciolacu. Numirea poate avea consecințe importante

Organizația Județeană a PSD Buzău are un nou președinte.

Ocupat cu conducerea PSD la nivel național, Marcel Ciolacu l-a desemnat pe Lucian Romașcanu șef la Buzău.

Anunțul l-a făcut pe facebook Lucian Romașcanu – care a fost ieri reconfirmat și lider al senatorilor PSD.

Ce consecințe are numirea lui Romașcanu

PSD Buzău va fi mai puternic. Se depășește un vid de putere care durează de ceva vreme (de când Ciolacu a devenit șef PSD la nivel național). Reapare disciplina în partid, nu mai face și spune fiecare ce vrea.

PSD Buzău va putea răspunde atacurilor adversarilor politici și va putea ataca la rându-i (în ultimii ani a jucat mai mult în apărare).

PSD Buzău va putea organiza diverse campanii/acțiuni.

Romașcanu e un tip deștept, cu bibliotecă acasă (și parcursă), spontan, a lucrat în presă. Concluzia: PSD Buzău va câștiga la capitolul dinamism

Atenție, Romașcanu e mai apropiat de Toma, decât de Neagu. Consecință, e posibil ca influența în PSD Buzău a lui Toma să crească, iar a lui Neagu să scadă puțin.

Și mai important, spun unele voci din PSD, conducerea județului (PSD are majoritatea primarilor) s-ar putea muta treptat dinspre Bd. N. Bălcescu înspre Bd. Unirii (Nord și Sud).

Pe de altă parte, Neagu are atuurile lui, cunoaște bine județul, iar cu mulți dintre primari are inclusiv relații personale de prietenie.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Înlocuitor pentru Ciolacu. Numirea poate avea consecințe importante

  • PSD mai bine sa isi tina in lesa oamenii ca sa nu mai intre cu bocancii prin institutii. Sunt pline spitalele, scolile si diversele directii teritoriale de slugi politice care iau locul oamenilor corecti. Sunteti pentru institutii ca insectele daunatoare pentru lemn, sunteti un cancer! La fel si celelalte partide!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.