Inspector școlar general Buzău: „Depinde de mărimea sălii și numărul de elevi”

Orașul Buzău a intră în scenariul galben – cu școală hibrid pentru gimnaziu și liceu: elevi prezenți fizic la cursuri, dar și acasă, on-line, prin rotație.

Asta după ce DSP a anunțat o rată de infectare de 1.09 la mia de locuitori pentru mun. Buzău.

Atenție, regula nu e obligatorie!

Ionel Meiroșu, inspector școlar general Buzău: „Deciziile vor fi luate punctual, de către școli, în funcție de mărimea sălii de curs și a numărului de elevi. Dacă sala este generoasă și se poate păstra o distanța de un metru între copii atunci vor putea participa la cursuri toți elevii din clasă. Acolo unde nu se poate, vor fi elevi care vor participa la cursuri de acasă, on-line”.

În scenariul galben, pe lângă mun. Buzău, mai sunt în județ Rm. Sărat (1,68), Pătârlagele (2,70), Costești (1,23), Gălbinași (1,18), Măgura (2,33), Rușețu (1,11), Scutelnici (1,43), Țintești (1,77), Stâlpu (1,30), Tisău (1,60) și Ziduri (1.91).

În rural, întrucât nu sunt mulți copii într-o clasă ar putea veni la școală toți elevii. O decizie se va lua la nivelul fiecărei comunități, în funcție de situația locală dar și de atitudinea decindenților (mai curajoși/mai temători).

Florin Snae, primar Rușețu: „Noi, aici, la Rușețu, suntem mai preventivi, dacă se poate spune așa. Ne-am întâlnit ieri și am decis: jumătate la școală, jumătate acasă. Avem patru cazuri confirmate în comună”.

Situația este, în general, volatilă și se poate schimba în funcție de datele noi furnizate de DSP Buzău.

Cum va fi la Școala nr. 11

Aurelian Poterașu, director: „În ultimii trei ani am avut grijă și am constituit clase mai mici de 25 de elevi și mai puțin. Problema e de la clasa a treia în sus, unde sunt peste 30 de copii în clasă. Acolo, unde nici sălile nu sunt mari, vor fi 5-6 elevi care, prin rotație, vor participa la cursuri on-line. Am făcut eforturi deosebite ca la clasa o opta să poată veni toți la școală. Am ajuns să spargem pereți, să amenajăm săli noi, ca să fie bine. S-a muncit mult în ultimele săptămâni”.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.