Întâmplare cu un băiețel de 8 ani

Un băiețel cu „dureri mari și urechea plină de secreții” a fost adus de părinți la urgențe la spital și de aici la medicul de gardă ORL, dr. Doamna Popescu.

Am ajuns cu copilul în vârstă de 8 ani la urgențe, la Spitalul Județean, pentru a primi îngrijiri medicale. Spre nefericirea noastră, medicul care era de gardă la ORL (n.r. dr. Doamna Popescu), cred că era plictisit sau aștepta să termine programul pentru a merge la cabinetul privat. Nu a vrut să se atingă de urechea copilului, motivând ca trebuie să ajungem la clinica Sante pentru a-i face copilului o analiză din secreția urechii și ulterior să obținem bilet de trimitere și programare (procedură care putea dura câteva zile) sau să mergem la cabinetul privat al doamnei pentru a-i curăța urechea și, apoi, rețetă. Copilul avea dureri îngrozitoare, dar acest lucru nu a contat pentru dna doctor. Ne-a invitat să părăsim cabinetul și să mergem acasă în aceeași stare cum am ajuns la UPU, cu urechea plină de secreții și cu dureri foarte mari

Rândurile de mai sus au fost scrise pe facebook de Florin Mardale, tătăl copilului.

Ce a urmat (narat reporterului buzoienii.ro) e în antiteză cu povestirea de mai sus.

„De la spital ne-am dus în aceeași zi la policlinică, unde am avut norocul să fim primiți de dna dr. Elena Constantinescu. Ne-a spus că secreția trebuia aspirată imediat, că infecția îi perforase timpanul băiețelului și că dacă mai stăteam cu el o seară putea rămâne surd. Doamna doctor a acționat imediat, fără analize și fără să plătim vreun leu. Băiețelul e bine acum, după tratament e vindecat 95%”.


Părinții copilului au făcut plângere la Colegiul Medicilor împotriva medicului de la spital și așteaptă răspuns:

„Copilul avea dureri insuportabile, considerăm că am fost tratați cu indiferență, chiar umiliți. Ne-am bucura ca alți părinți să nu mai treacă prin ce am pățit noi”

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Întâmplare cu un băiețel de 8 ani

 • Da, asa este, la Judetean doar daca ajungi taiat cu sabia te baga in seama. Daca vii si impreuna cu tot clanul dupa luptele de strada, cu atat mai mult te baga in seama. Cu probleme de oameni normali, mai greu…

  Răspunde
 • Doamna doctor Constantinescu e un doctor gen doctor Quinn. Multă sănătate doamnei! In rest mulți medici felceri in Buzau, foarte mulți. Și nu rămân oamenii doar surzi ci unii mor din cauza ca au auzit ei sau părinții lor ca se îmbogățesc din meseria asta. Stai sa vina niște plozi importanți doctori in urbea noastră sa vezi medicina atunci…

  Răspunde
 • Doctorii doar pt argintiu și doctorii fără de argintii. Din pacate nu exista o platforma, site, unde sa putem da stele, calificative doctorilor, în funcție de competenta, empatie, lăcomie, nesimtire, profesionalism. Ar fi f utila o astfel de clasificare și pe deasupra sa fie și atașată pe ușa cabinetului.

  Răspunde
 • Aceasta doamna doctor din Republica Moldova lasă de dorit…atât cu privire la profesionalism, cât și cu privire la caracter…fără cuvinte!!!

  Răspunde
 • Oamenii bolnavi care ajung la urgente sunt lasati sa astepte sa moara, numai cu spaga te baga poate cineva in seama, dar asta nu inseamna ca si te vindeca. Trebuiesc eliminati astfel de cadre medicale din sistemul sanatatii.

  Răspunde
 • Și eu am avut experiența negativă cu d na Dr Popescu. Este de o aroganta incredibila, vorbește superior cu pacienții și redirecționează urgențele la cabinetul dânsei privat. Cât despre d na Dr Constantinescu, Dumnezeu sa i de-a viață lungă și sănătate că este pâinea lui Dumnezeu, ajuta pe oricine! Asta înseamnă să fii medic!

  Răspunde
 • Cam aia e experienta la urgente cu foarte multi medici din Spitalul Judetean.
  Cat despre doamna Constantinescu din Policlinica, tot respectul pentru dansa, sa ii dea Dumnezeu sanatate si multi ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.