Întâmplare dintr-un autobuz Trans-Bus

Fotografia ne-a fost trimisă de un colaborator.

A fost surprinsă de un călător într-un autobuz Trans-Bus.

Poza a avut atașat următorul mesaj:

„Femeia a ținut biletul în compostor, dar fără a-l composta. Ar fi apăsat pe buton, doar dacă ar fi zărit la apropierea autobuzului de stație prezența controlorilor Trans-Bus”.

Cum controlul n-a venit, când a ajuns la destinație, femeia și-a luat biletul din compostor și l-a băgat în geantă.

Ce se poate face ?

O soluție ar fi, precum în cazul polițiștilor locali trimiși să patruleze în civil, ca și controlorii de bilete să nu mai poarte acele veste un inscripția Trans-Bus, care se văd de la o poștă. Așa era și pe vremea răposatului, controlul era în civil, chiar se așeza pe scaun, și îi lua prin surprindere pe călătorii frauduloși.

E-ticketing-ul, și mai bun pentru „ilegaliști”

Dacă nu se va decide așa cum s-a sugerat mai sus, de la iarnă va fi probabil și mai rău. Adică va crește numărul celor care nu-și compostează biletele, iar veniturile Trans-Bus vor scădea. Gică Toader, șeful „de la autobuze”, a anunțat că peste 2-3 luni va implementa sistemul e-ticketing. De atunci, va fi încă și mai simplu să păcălești sistemul. Biletul trebuie doar apropiat de validator, nemaifiind nevoie – ca acum – să nimerești fanta compostorului și să apeși pe buton.

Călător: „Merg zilnic cu autobuzul, atât în oraș, cât și pe o cursă rurală. Nu-ți vine să crezi câți dintre călători își țin biletul ascuns în palmă, fără a-l composta. Unii par, după cum sunt îmbrăcați, oameni serioși, dar nu-i așa. Decizia de a scoate taxatoarele o fi fost una modernă, mai aproape de civilizație, dar nu se poate aplica în cazul românilor”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Întâmplare dintr-un autobuz Trans-Bus

  • In Londra am vazut un sistem foarte interesant. Te urcai doar pe usa din fata a autobuzului si cu o cartela apropiai de un aparat care se facea verde sau rosu in functie de creditul pe care il aveai pe cartela respectiva(puteai reincarca cartela la orice magazin). Daca nu aveai bani de bilet si se aprindea rosu, soferul te dadea imediat jos din autobuz (cand urcau calatorii, soferul era cu ochii pe aparatul respectiv).

    Răspunde
  • Camere de luat vederi in autobuze ca in troleele din Bucuresti si apoi sa vedem cine mai are curaj sa nu composteze biletul că la prima statie e politia comunitara si cu controlorul cu poza lui in mana.

    Răspunde
  • Avem politie comunitara in civil de ce nu sunt lasati sa circule cu autobuzele sa ii poata baga un pic in teama pe cei ce nu isi composteaza biletele.

    Răspunde
  • Biletele cu o singura calatorie si cu data zilei cand sunt folosite si se termina cu toata prostia.

    Răspunde
  • La aerul condiționat dau drumul domnii șoferi la iarnă?

    Răspunde
  • O altă variantă e cea cu sms-ul neexpediat .Il expediezi cand se urca controlul.

    Răspunde
  • @Ducadam, esti constient ca sunt multi care isi cumpara prin SMS si nu au nici un motiv sa se aproprie de compostor, ca au bilet electronic? Si deci camerele tale sunt inutile si ar duce la abuzuri contra unor cetateni nevinovati ce aveau bilet electronic?
    In curand o sa fie, slava domnului, numai bilete electronice, sau asa se lauda conducerea, deja au inceput sa implementeze acele POS-uri si spun ca vor urma cartele-bilet contactless ca si in alte orase.
    Cat despre ideea unora cu blocarea usilor si inghesuirea ca vitele la o singura usa, e o idee foarte proasta, generand aglomeratie aiurea, mai ales in conditiile in care si la autobuzele cu 3 usi se aglomereaza deja toate cele 3 usi si nu numai la orele de varf ci si la ore la care nu te-ai astepta sa fie aglomeratie. Si de ce sa stea la coada aiurea cineva care a platit chiar in avans biletul (prin abonament fizic sau electronic prin SMS sau bilet prin SMS)?

    Ca de obicei, tipic romanului, are impresia ca vecinul o duce bine din cauza ca o duce el prost si vrea sa moara capra vecinului din cauza ca e invidios ca nu e si el nu e capabil sa aiba o capra.
    Controlul in civil e ilegal, s-a dezbatut asta chiar in instanta din cate imi aduc aminte la Capitala. Nu ca ar tine cont conducerea de lege, la Buzau deja exista control in civil, angajatii nepurtand uniforma obligatorie dupa toanele proprii, am intalnit de mai multe ori niste femei ce sustineau ca sunt controlul, neavand nici un element dupa care sa iti dai seama daca sunt sau nu controloare, doar la cerere scoteau o fituica-ecuson din jacheta care putea sa fie falsa, oricine putand printa o hartie ca aia. Singura metoda prin care puteai confirma 100% ca e controloare era sa fi luat prin SMS bilet, o impostoare neavand acces la sistemul de verificare.

    Răspunde
  • Intreb si eu pt mai multi prieteni: domnulToma cand a vizitat orasele si capitalele lumii moderne si ultracivilizate, nu a intrebat care sunt conditiile de taxare a biletelor?
    Ca romanul este in stare de orice!
    In loc sa fie reabilitate bulevardele si strazile importante din acei bani investiti in Trans buz(SUBVENTIA) si RAM(noile cazane) desi TOMA urla cat putea de tare ca va pune centrale la unitatile de invatamant si cetatenii sa se debranseze.
    Platiti dragi buzoieni taxe si impozite sa se plimbe ruralul si pensionarii MOCA!

    Răspunde
  • Este vorba despre actiunea „autobuzul”, pomana electorala, acum nefiind program de campanie cei slabi platesc si composteaza biletul.

    Răspunde
  • Merg zilnic cu autobuzul, am abonament si de cateva saptamani vad cateva chestii foarte interesante. Sunt 2-3 zile cand nu vine controlul iar in urmatoarea zi apar in gasca. Urca 3 controlori si 2 politisti intr-un autobuz si merg cate 3-4 statii in conditile in care in autobuz nu sunt mai mult de 7-8 calatori.
    Ieri, pe traseul 4 a fost si mai interesant. De la rondul din 23 August au urcat 3 controlori si 2 politisti, care au coborat la Crang, de la ACR au urcat 2 controlori si 2 politisti care au coborat la gara. In conditiile in care in autobuz erau 5 persoane.

    Nu s-ar putea face programul in asa fel incat controlorii sa acopere cat mai multe curse? De ce e nevoie de toti controlorii intr-un singur autobuz?

    Răspunde
  • Ce tot controlați atât ? Aici este marea fraudă? Să fim serioși!

    Răspunde
  • Chiar controleaza des, cred ca niciodata nu am mers cu autobuzul vreodata fara sa fiu controlat. Au gasit si ei ce sa controleze la sange ca pe niste infractori periculosi.
    Stiti vorba romaneasca: La hot de hot ii este frica.

    Răspunde
  • Eu as avea o solutie si mai indrazneata…as da ultimatum …daca se continua frauda asta masiva atunci as baga transportul in comun gratuit…suporta primaria tot si apoi se recupereaza la impozite…la toti…
    PS: mai sunt si alta categorie de „infractori”…cei care umbla cu biletele compostate de mai multe tipuri…se urca cu o hartie taiata ca biletul si o composteaza…cauta printre biletele vechi si identifica biletul care se potriveste…il scot din teanc si problema este rezolvata…deci fraude sunt multe…

    Răspunde
  • Întâmplare dintr-un autobuz Trans-Bus este unul din cele mai tari articole despre calatori pe care le-am
    gasit. Tine-o tot asa si continua cu astfel informatii.
    Succes!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.