„Într-o lună sper să îl punem în funcțiune”. Opt mii de familii de buzoieni sunt vizate

După ce a tăiat buzoienilor căldura din calorifere, există temerea că firma privată Ecogen va sista în curând și apa caldă de la robinet.

Deja într-o seară (16 aprilie), unul din cele două motoare ale Ecogen a fost oprit și nu s-a mai furnizat serviciul.

Opt mii de familii de buzoieni din municipiu primesc acum apă caldă încălzită de Ecogen, iar Primăria Buzău și RAM au căutat și reușit să găsească o variantă de rezervă.

În acest sens va fi repus în funcțiune un cazan de apă fierbinte, lăsat în conservare în ultimii ani.

„Cazanul se află acum în curtea Ecogen. Îl vom muta în Dorobanți la PT 4. Sper ca într-o lună să-l conectăm la gaze și la apă și să-l punem în funcțiune. În acest fel, vom avea o soluție de rezervă în cazul în care Ecogen va sista și furnizarea apei calde”, a anunțat azi Aurel Gubandru, directorul RAM Buzău

O mare problemă pentru cele opt mii de familii branșate la RAM rămâne cea a căldurii din calorifere. Există riscul ca Ecogen să închidă afacerea de la Buzău (s-a declanșat procedura insolvenței!), de aceea buzoienii responsabili ar face bine ca în acestă primăvară – vară – toamnă an să facă efortul de a-și monta centrale de apartament pe gaz.

Firma privată Ecogen a preluat după o decizie a fostului primar C-tin Boșcodeală centrala termică a orașului. Acum, acționarii Ecogen pregătesc închiderea afacerii ceea ce înseamnă și o țeapă de 8 milioane de euro – facturi neplătire la gaze!

Primăria va investi în această vară câteva milioane de euro pentru a cumpăra și instala centrale pe gaz la toate unitățile de învățământ din oraș.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.