Întrebare pentru primar după apariția unor zvonuri prin oraș

„Rupem pisica sau nu ?”. E titlul unui mesaj trimis azi de un buzoian către Toma – în legătură cu debranșarea blocurilor la care RAM iese în pierdere (pentru că au mai rămas doar unu, doi, trei abonați în bloc).

Cetățeanul i-a scris primarului după ce prin oraș au început să circule zvonuri că până la urmă RAM va continua să livreze agent termic către acele blocuri și în iarna ce va veni (așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți).

Vezi mai jos mesajul integral al buzoianului.

„În vara ce tocmai, din punct calendaristic s-a încheiat, o mulțime de cetățeni ai orașului nostru, proprietari de apartamente rămase conectate încă la SACET, au primit înștiințări scrise cum că în curând nu vor mai primi agent termic de la regia furnizoare de așa ceva, drept pentru care, să facă bine și să-și asigure cele necesare pentru producerea în „regie proprie” a căldurii și apei calde necesare apartamentelor deținute.
Urmare a acestui fapt, marea majoritate a persoanelor afectate, în loc să își ia măsuri pentru rezolvarea problemei, s-au pus pe văicărit, că nu au cu ce, că nu își permit (de parcă ceilalți care au ales soluția debranșării, au avut cu toții posibilități).

Zvon

Astfel că instituția ce cu onor o conduceți, se pare că a revenit cu privire la sistarea furnizării de agent termic și că se va furniza în continuare agent termic tuturor celor care au rămas conectați la acest sistem falimentar, ceea ce nu prea ar fi OK. Acum sunt convins că abonații RAM or să dea cu pietre, că ce fac ei, că nu au cu ce, etc. etc.

Întrebare

Este normal, în condițiile în care o mică parte din totalul apartamentelor conectate inițial la SACET (am înțeles că doar un sfert din totalul inițial) să primească ceva plătit parțial de ceilalți, majoritari, care nu beneficiază de acest serviciu?

Mă refer aici la proprietarii de apartamente debranșate, plătitori de taxe și impozite, din care se achită o parte din contravaloarea agentului termic, sub formă de subvenții, pentru ceilalți foarte puțini, în loc ca acești bani să meargă la investiții necesare orașului și în folosul tuturor?

Uitam, vin alegerile și orice vot contează! Totuși, dacă punem în balanță numărul locuințelor debranșate și aici putem adăuga și casele din municipiu care nu au avut niciodată încălzire centralizată, pe de o parte și pe de altă parte, locuințele râmase încă conectate la sistemul centralizat, pe care parte s-ar înclina balanța?

Suntem conștienți, avem în oraș și familii care au posibilități extrem de limitate, așa este peste tot. Acestea ar trebui sprijinite în continuare de societate, dar de ce să plătim unele servicii pentru unii care au posibilități chiar mai mari decât unii „debranșați”, dar nu vor, din comoditate, preferând să stea „la mila statului”?

Nu este prima dată când autoritățile iau o decizie asupra căreia revin nejustificat, după puțin timp. Până la urmă, în cine să ne mai încredem?

Cei din asociațiile de proprietari puși în dificultate

Prin acțiunea instituției dumneavoastră, s-a reușit crearea unei stări de tensiune între reprezentanții asociațiilor de proprietari și proprietarii apartamentelor rămase nedebranșate, în sensul că aceștia din urmă aproape că i-au somat pe președinții de asociații să se intereseze dacă vor mai primi căldură și apă caldă în iarna ce va veni. Drept pentru care, primii s-au pus pe trimis adrese din partea asociațiilor de proprietari către RAM. În urma răspunsului negativ primit, asociațiile încercat să-i pună în temă pe cei direct afectați, care, probabil în urma zvonurilor ce se vehiculează în privința continuării furnizării de agent termic, vin acum și dau cu tifla președinților și administratorilor de asociații: „Ai văzut, bă, că nu-i ca tine? Voiai să ne bagi la cheltuieli, aiurea?”.

Ca și cum, în toată afacerea asta cu „uite debranșarea, nu e debranșarea” principalii vinovați sunt cei din fruntea asociațiilor care nu urmăresc decât propriul lor profit, fiind mână în mână cu firmele de profil (gaze și centrale), conform convingerilor unora dintre proprietari. Și uite așa, primăria iese victorioasă din această luptă nevăzută, cum că a rezolvat problema în binele celor cu posibilități reduse, acum în prag de alegeri, iar „nenorociților de la asociație” le-au fost dejucate din nou planurile. Părerea unora…

Ar trebui odată hotărât: Ori cu căldură centralizată, ori fără așa ceva. Dar dacă se decide „cu căldură”, atunci fiecare să plătească pentru el și atât. Fără subvenții de la primărie, din banii celorlalți, fără plată părți comune că trec țevile prin apartament, sau cele de la subsol, de care nu beneficiază nimeni, fără reparat instalația din banii tuturor, mai ales că în majoritatea imobilelor din oraș, sunt foarte puține apartamente rămase conectate la sistem. Tare ne temem că dacă se va ține cont de toate acestea, cei ce au preferat să rămână conectați, se vor debranșa de bună voie, cât se va putea de repede. Mai ales că mulți dintre aceștia, toată vara au spart semințe pe canapea, în fața blocului…

Toma: „Nu-i adevărat!”

În urmă cu câteva minute primarul a răspuns misivei de mai sus. C-tin Toma a dat de înțeles că astă-toamnă „va rupe pisica”.

„Vă informez că aceia care au primit de la RAM – companie în insolvență, notificări pentru debranșare vor fi debranșați. Mai rămân doar 2 zone principale Micro 14 și Micro 3 unde debranșarea a fost mică. Plus câteva blocuri care nu au fost branșate la gaze (blocurile ANL și unele blocuri de nefamiliști). Vă multumesc!”

loading...

5 comentarii la „Întrebare pentru primar după apariția unor zvonuri prin oraș

  • Se mai da sau nu se mai da căldura in iarna asta de la RAM. Eu am primit înștiințare ca nu se mai da, iar acum am găsit un afis pe usa blocului ca se dă. Sa intelegem că se da sau nu se da căldura de la RAM ? Sau aflam după alegeri?

  • Nu inteleg de ce o tot lălăie Toma. Cu câte un caz in bloc se tine chestia asta ineficientă care mănâncă bani. Am văzut la un contracandidat o idee pe care o susțin. Este vorba despre un spital municipal destinat locuitorilor municipiului. Cel județean oricum e si foarte vechi, plin de pioceanic si stafilococ auriu plus ca nu mai face față la tot județul după ce f multi pacienți ce mergeau la Nehoiu, Pogoanele, Patarlagele vin in Buzau. Oricum buzoienii care se respectă merg la București nu la Județean.
    Deci, Toma daca vrea votul meu vreau macar sa aud ca va construi un Spital Municipal serios pentru locuitorii municipiului. Bani sunt, vad ca 17 milioane de euro s au găsit pentru o Sala Polivalenta chiar dacă mai e una. Sa se gaseasca si pentru un nou spital.

  • Vom vedea dacă primarul Toma este consecvent sau subordonat intereselor personale electorale . Eu unul sunt pensionar și am făcut încă din vara anului trecut efortul de a mă debranșa , în urma “avertizărilor” aceluiași primar , pe posturile tv locale , că iarna 2019-2020 va fi nesigură în privința agentului termic de la RAM. În mod neplăcut observ acum că taxa lunară pentru țevile care trec prin apartament (în lunile în care se livrează agent termic) e mai mare decât factura mea de gaz pentru o lună de vară . În concluzie , d-le primar , rupem sau nu pisica ?

  • Haoileu, dar sadic titlu ati ales!
    Si cum o rupe, legata de cozile a doua camile ca pe Ion Voda cel Cumplit?…….[Leo]

  • Dacă te-ai mutat intr-un bloc cu sistem centralizat de încălzire nu comenta . Zici ca plătești iarna mai mult decât platești vara ? Iarna te incalzesti de la țevile RAM -ului cu același preț cu care îți faci o ciorba amărâtă și 2 cartofi prăjiți ? Dacă ai fi vrut centrala trebuia sa Îți cumperi casa nu sa fi la bloc. BlocuriLe au fost cu încălzire de la RAM așa ca du-te la tara de unde ai.venit sau nu mai comenta . Ai bani obtinuți ilicit du-te unde vrei imbogatit din furaciuni !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.