Învățător Buzău: „Tocmai cei mai săraci le refuză”. Care e motivul

Un lot de 2800 de tablete a ajuns la Buzău zilele trecute. Dispozitivele sunt împărțite elevilor din familiile (mai) modeste financiar.

Numai că există o problemă cu distribuirea lor.

Mesaj învățătoare Buzău: „Domnule Tereacă, vă rog să faceți cunoscută această problemă. Tocmai copiii din familiile mai sărăcuțe și care au cea mai mare nevoie nu vor avea parte de tablete. Părinților li s-a spus că tableta costă o mie de lei, iar dacă se va strica atunci vor fi puși să achite contravaloarea. Când au auzit asta, mulți părinți au refuzat să le mai ia!”.

La o căutare pe google, reporterul buzoienii.ro găsit că astfel de situații s-au întâmplat în mai multe județe. Ba, uneori părinții le-au înapoiat după câteva zile:

Inpsectoratul Școlar Argeș: „500 de tablete au fost refuzate din start de părinți. Alte 150 de tablete au fost înapoiate”

Ca să nu rămână cu ele în depozit s-a extind aria beneficiarilor și la părinții care au servicii, dar care declară că nu-și permit achiziția

Opinii divergente pe facebook:

„E normal să se pună această condiție ca să aibă grijă de ele”

„Nu-i corect. Tableta se poate strica fără a fi vina elevului. În orice moment îi poate crăpa placa de bază. Sau altceva. Dacă tot le-au dat, să le fi dat de tot”

La Buzău, după primul lot de 2800 de tablete vor urma și alte transporturi – până la 6200 de tablete. Tabletele au fost achiziționata de Guvernul României în cadrul programului „Școala de acasă”.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Învățător Buzău: „Tocmai cei mai săraci le refuză”. Care e motivul

  • Este normal sa pui niste conditii, altfel ajung pe olx jumate din ele a 2-a zi. Stricatul cel mai probabil se refera la stricatul din vina utilizatorului, ca la garantie, nu cand se strica singure din senin. Oricum, 99% din aia care au primit ori sunt patronache cu bmw in curte si venit 0 declarat, ori aveau deja dispozitive, ori nu aveau pentru ca banii se duceau pe alcool si tigari. Daca au trecut luni de zile de online si nu ai fost in stare sa cumperi o tableta copilului, nu trebuia sa faci copii, mai bine. Asta exceptant alea 1% cazuri cu adevarat dramatice si reale.
    Spun asta pentru ca atunci cand s-au dat banii de rechizite pentru sarmani, in clasa la fii-miu s-au ingramadit toti patronache sa ia.

  • Au speriat parintii cu imputatia de 10 mil lei vechi in cazul defectarii. Le mai trantesti pe jos ca om matur, dar copil fiind! Sau poate i-l fura vreun netrebnic, sau chiar tac-su vitreg ca sa-si cumpere tigari ori bautura si atunci plateste Maricico 1000 lei.
    De unde sa dea cel sarac 1000 lei, cand ala n-are nici ce le pune pe masa sau cu ce sa-i incalte?……[Leo]

  • Oricum nu merge instalat nimic pe ea , doar sa faca copilul ore pe meet. Este special bagat un sistem sa fie folosita doar pentru ore
    .mai mult de asta nu le au convenit credasa fiind folosita doar la ore nu vad ce poti strica la ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.