Investiție. Ajutor pentru buzoienii aflați la necaz

Emanoil Neagu a anunțat azi că în acest an Consiliul Județean Buzău va investi pentru înființarea unui heliport, cu toată dotarea necesară.

„Din păcate, nu putem face heliportul în vecinătatea Spitalului Județean. Acolo ar fi fost ideal, dar nu e loc. Am găsit însă înțelegere la Centrul Schengen din Buzău, fostul Liceu de Poliție. Acolo, în mijloc, pe terenul lor de sport, vom amenaja un heliport cu toate cele necesare. Investiția va fi a noastră a CJ Buzău”.

Neagu: „E un loc bun acolo, e pază non-stop, se ajunge cu ambulanța în 5 minute de la spital și se asigură intimitatea pacienților”

Poarta de acces în Centrul de Pregătire Schengen

Șantier în fața Spitalului Județean Buzău

Se construiește de zor, cu începere din acest an, în fața Spitalului Județean (vezi foto mai jos).

Investiția e de 3 milioane de euro: extinderea Unității de Primiri Urgențe Buzău.

2 milioane € pune CJ Buzău, 1 mil. € e contribuție U.E.

Emanoil Neagu: „Se va construi un imobil, paralel cu actualul spital, pe locul parcării. Noul UPU va avea la subsol parcare, vestiare pentru angajați și magazia UPU. La parter se vor amenaja noi spații de primire pentru bolnavi și aparținători, astfel încât actul medical să se facă mai rapid și mai eficient. În cadrul proiectului se va achiziționa și cea mai modernă aparatură necesară UPU. E un efort considerabil al CJ Buzău, dar pentru sănătatea buzoienilor nimic nu e prea scump”, a spus Emanoil Neagu.

Licitația de execuție a fost câștigată de Integral SA, firmă care a mai colaborat cu Consiliul Județean la realizarea podului de la V. Pașii.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Investiție. Ajutor pentru buzoienii aflați la necaz

 • Mai bine investitia s-ar face in medici, ca la cati au mai ramas, sigur nu are cine sa lucreze in noua unitate….tot trenul ramane…

  Răspunde
 • Sigur in 5 minute va ajunge ambulanta dar nu in intervalul orar 15…16…cand podul de la DRAGAICA este blocat ……

  Răspunde
 • Chiar e nevoie de măsuri pentru un act uman aparținători – medici. Deocamdată, am negociat, ne iau ca pe oi. Mânați de gardienii – de ce în România trebuie să existe paznic/doorman, la spitale?, în spații înghesuite, cu rândul. Obscen. Încă nu suntem capabili să orânduim spitale umane. La maternitate se vede cel mai bine. Ai aparatură definitivă nouă, spații, condiții, salarii, oameni… n-ai o minte să le pună pe toate să tragă în același sens.
  Observ momentan o întrecere faza pe spitale, cu Emy lider, lucrări demarate, ce să mai, e net, deși a cam dat-o-n bară cu parcul în loc de locuințe de serviciu. Aștept faza cu instituții de învățământ universitar. Să vedem care sare primul, normal ar fi Costik, să recupereze. Problema e că Costik, dacă nu înțelege, insistă, și de aici uneori prăpădul. Deocamdată ne-a ferit de stadion nou sau ceva de genul ăsta.

  Răspunde
 • Noua clădire upu ar fi trebuit să aibe heliport deasupra. Sau acesta să fie la unitățile militare din Crâng, ar fi fost mai aproape.

  Răspunde
 • O rusine de firma care o sa tragă de timp la fel ca si cu podul de la VP.Peste doi ani au lucrat cu max 10″ sclavi” pe zi.Vesnica problema a spitalelor de provincie,fara trecut prezent si viitor,penibil.

  Răspunde
 • Mult mai bine ar fi ca hekiportul sa fie în crâng pe fostul teren de fotbal al armatei!
  Se ajunge în 2 minute maxim cu salvare acolo, risc de ambuteiaj nu exista. Este la maxim 1000m de spital!
  Paza e asigurata. Ce mai vrei?

  Răspunde
 • Deci tot ce face primăria este sa ne facă sa ne războim între noi pe locuri publice de parcare plătite tot de cetățeni și sa se îmbogățească Urbisul care aparține de Primărie Ce mai urmează?RCA ul s a scumpit Plătim Rovigneta plătim parcare la licitație Ne mutam din oraș?

  Răspunde
 • De ce nu au proiectat cladirea ce se va construi, incat sa poate fi si un Heliport instalat pe acoperis?

  Răspunde
 • Intre orele 15-18 sta salvarea 30 min pe pod Dragaica la ce blocaje sunt. Bine gandit ! Eventual sa moara omul in afara acestor ore…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.