INVESTIȚIE. Au fost rezolvate toate școlile, liceele și grădinițele din oraș

E cea mai importantă investiție din 2020 realizată în mun. Buzău.

S-au montat/se montează centrale termice pe gaz la toate școlile, liceele, grădinițele și creșele din Buzău.

În câteva locuri lucrările sunt în desfășurare, dar peste tot se va finaliza înainte de venirea frigului

În ultimele săptămâni s-au finalizat centralele de la Școala nr. 5 și liceele Pedagogic, Agricol, Economic și Seminarul Teologic. Se lucrează la Hasdeu, Moisil, Școala nr. 6 și Șc. nr. 11.

Consecințe

1) S-a scăpat de eventualele defecțiuni/probleme ale R.A.M (și Ecogen). Unitățile de învățământ vor avea căldură și apă caldă neîntrerupt pe timpul iernii.

2) Primăria Buzău va face economie la facturi. În perioadele mai calde din timpul iernii și începutul primăverii, se poate reduce consumul de gaz.

3) Primăria Buzău a cheltuit ceva bani în 2020 (pt. realizarea investiției), dar și-i va recupera în următorii 15 ani (specialist: „sunt centrale ultimul răcnet, 15 ani nu ai treabă cu ele!”). Gigacaloria produsă de centralele pe gaz costă pe jumătate față de cea din sistemul centralizat!

4) Primăria Buzău a putut proceda la reducerea activității RAM – care va mai funcționa doar în Micro XIV și zona Crâng – Caraiman – Spiru Haret (plus două blocuri din Micro III).

C-tin Toma: „Mă întreabă lumea de unde am găsit bani pentru investiții în Buzău. Oamenii trebuie să știe că doar pentru facturile și subvențiile la căldură Primăria Buzău plătea înainte să vin eu primar 10 milioane de euro pe an. Am redus și o să reducem sensibil aceste cheltuieli din această iarnă”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.