Investiție de 32 mil. €. Contract câștigat de o asociere de șase firme

Primarul C-tin Toma a anunțat la Campus Tv că judecătorii Curții de Apel Ploiești au făcut atribuirea contractului de 32 mil. € al Companiei de Apă pentru orașul Buzău.

Contractul prevede schimbarea țevilor ruginite de apă + azbociment de pe 42 de străzi (mari, mijlocii și mici), din oraș, plus înlocuirea/extinderea canalizării de pe alte șase străzi (Dorobanți, Aleea Sporturilor, Mesteacănului, Calea Eroilor, Spătarului și Veteranilor). Vezi mai jos lista completă (străzi + lucrări)

„A câștigat o asociere de șase firme clasată inițial pe locul trei. Zilele următoare reprezentanții lor vor veni la Buzău să semnă contractul. O să-i rugăm să demareze lucrările cât mai repede pe Bd. Unirii, unde trebuie finalizat celălalt proiect de modernizare cu fonduri europene, pe Bd. 1 Decembrie și pe Șoseaua Spătarului”, a anunțat primarul Toma.

Compania de Apă Buzău a atras investiții de peste 300 milioane de euro la nivelul întregului județ

Liderul asocierii de șase firme este o societate comercială tocmai din Timișoara, Euskadi SRL, firmă cu o creștere fabuloasă în ultimii ani. Conform listafirme.ro, în 2017 Euskadi avea doar 3 angajați și nici 1 milion de lei cifră de afaceri. Patronul, Dănoiu Dan Florin Leonard, a mărit cifra de afaceri în 2021 la 31 milioane de lei cu 31 de angajați. Chiar și așa, e puțin pentru ca Euskadi să poată duce un asemenea proiect, dar cu siguranță vor ajuta celelalte cinci firme, din care și una din Buzău, Integral SA.

Vezi mai jos ce se va face pe cele 43 de străzi din oraș, plus drumul forajelor și o canalizare din incinta stației de epurare:

loading...

28 de comentarii la „Investiție de 32 mil. €. Contract câștigat de o asociere de șase firme

 • Iar se sparge b-dul Unirii, pentru „reconfigurarea” a 3 Km conducta de apa ? Alte luni si ani de trafic blocat, mizerie, praf si tot tacamul ? Asa coordoneaza Primaria Buzau lucrarile ?
  Go home, Toma ! You are pathetic!

  Răspunde
  • UE și Guvernul României au admis că vina nu e a primăriilor că proiectele de asfaltare și apă/canal au venit defazat, nu în ordinea firească. Primăria Buzău a cerut și primit hârtie oficială în acest sens. Contractul de asfaltare a fost atribuit în 2021, cel de apă în martie 2023. De criticat e facil, de făcut mai greu.

   Răspunde
   • Asta nu e o scuza.Intr-o tata civilizata, se atribuiau proiectele in ordinea fireasca, nu asfaltezi si pe urma spargi la loc.

    Răspunde
   • Tereaca, ce tot spui! Se toacă bani aiurea! Sau așa credem noi, dar tot este bine calculat de băieții din servicii…

    Răspunde
   • De facut e mai greu cu cap, corect !
    Oricum niciodata nu e vina noastra, nu.i asa ?

    Răspunde
   • Dar noi, astia care platim toate astea, admitem? Saracutul domn primar ce-l mai critica lumea si asta dupa toate stradaniile „redactiei” de al ridica in slavi! Pai n-a zis nimeni ca-i usor! Daca-i prea greu si nici criticile nu le suporta, sa se supere pe noi si sa stea acasa! Sau spera sa vina vremea in care ne va putea baga pumnul in gura?
    Si da, este o tampenie ce a facut cu bulevardul Unirii! Vad ca acum nu mai stie pe unde sa scoata camasa. Ba ca sa mai vedem unde si cum facem parcari, ba ca poate nu mai facem, oricum in acest moment un accident grav este iminent pe Unirii la cat de haotic se circula. Atunci pe cine va mai da vina? Pe noul santier?

    Răspunde
   • Bravo!!!Dar nu săpați acum,nu!!! Stați sa termine nea Tomiță cu renovarea orașului si dupa aia găuriți! Așa e la noi la români!Sa nu vă pună păcatul sa stricați rânduiala!!!

    Răspunde
  • Tot nu vine canalizarea pe gradinelor de 3 ani am cerera aprobată de MARELE PRIMAR RUȘINE!

   Răspunde
  • Totul e facut coordonat de europeni.
   E facut special asa ca sa incaseze de mai multe ori europenii milioane de euro sa peticeasca aceleasi strazi.
   Nu mai pot dormi europenii ca stau fraierii de romani ani de zile in trafic blocat, santuri sapate, munti de pamant si praf aruncat la intamplare… cat timp lor le intra milioanele de euro in cont ar fi dispusi sa faca sa si omoare, de parca n-au mai facut asta. Ba chiar facnd asta pot face alti bani sub pretextul ca e poluare mare si trebuie un proiect european nou care sa le bage alte milioane de euro in buzunare… si sa se foloseasca de asta sa si mareasca taxele ca e poluare inventata de ei.

   Răspunde
 • Speram ca se face canalizare și pe strada Al Grădinilor din șoseaua nordului ca de trăim la oraș. Plătim impozite la stat.si avem și confirmarea ca se rezolva. Și dacă tot vorbim de reparații capitale europene, poate se va rezolva și cu asfaltarea drumului european unde sunt renumitele balize pe drumul european.,și instalarea unui radar căci acolo unde trebuie reparat drumul se circula cu 100 la oră în special tirurile care nu au nici o frică deși indicatorul arata 50 la oră . Domnule primar sper ca se vor rezolva aceste probleme ale oamenilor de rând, ca de nu trăim în evul mediu.sau v as invita sa locuiți la mine o zi și o noapte sa vedeți cutremur,ma mir cum de mai e întreaga casă.. o seara buna.

  Răspunde
  • După ce se face autostrada pe centura Buzăului nu va mai trece aproape nimeni.

   Răspunde
   • Cu excepția locuitorilor și a celor care tranzitează orașul de la est la vest, ca și până acum. Dar, perfect de acord, ăia sunt fix NIMENI.

    Răspunde
   • Tereacă, bați câmpii! Centura va fi folosită în continuare.

    Răspunde
     • Va fi mai mult de 25%!
      Oricum, nu cred că vom avea autostradă prea curând.
      Chiar și așa, centura trebuie întreținută corespunzător, nu că acum.

      Răspunde
 • Tereaca, ia fii atent, tati, ce intrebare avem pentru tine :

  Pentru a merge de la McDonalds la Gara, pentru orice om sanatos la cap, traseul este Ostrovului-Independentei-G.E.Palade-blvd.Garii (Angelescu-Col Buzoianu nu reprezinta o varianta din cauza aglomeratiei URIASE din zona magazinelor de mobila de pe Angelescu – apropo, magazinele acelea vor fi vreodata zburatacite de acolo? Sunt fix ca nuca in perete).

  Cand, insa, Compania de Apa va sparge Ostrovului si Independentei (punem mare pariu ca vor fi sparte simultan, asta e indubitabil) care va fi traseul?(daca incepi sa-mi spui despre blvd. Unirii, col. Buzoianu, etc inseamna ca nu intelegi mare lucru din ce spun)

  Dar pentru cei ce locuiesc pe acele strazi, cum vor sta lucrurile?

  Răspunde
  • De ce crezi ca-i pasa Marelui Toma de detalii ??

   Răspunde
  • Sa se mute domne’ daca nu le convine! La Tintesti. E loc destul. Plus un camp intreg de locuri de parcare! De fapt si aia de pe Unirii tot acolo sa se duca! N-are nevoie orasul asta de toti carcotasii. Are Primar destoinic si descurcaret, pe care nimeni nu-l intreaba nimic (deocamdata!) si e de ajuns!

   Răspunde
 • Off topic: o fanfara in Crâng sa cânte in fiecare Weekend pe când? A venit primăvara , e frumos afara. Catamai armata de la Buzau nu mai are fanfara?

  Răspunde
 • Eu zic ca, pe bani europeni, sa cante Andre Rieu cu fanfara lui cu tot macar in fiecare weekend cite 8 ore!
  Cat despre cum sta treaba cu fondurile, de remarcat cati dintre noi pricep ceva. De-asta „conducatorilor” nostri le vine usor sa ne duca cu zaharelul

  Răspunde
  • Noroc cu tine, nebunule! Tu ai înțeles totul!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.