Investiție de 70 mil. €! Cel puțin zece mii de buzoieni interesați

Veste bună pentru cel puțin zece mii de buzoieni din comunele V. Vodă (3100 locuitori), Mânzălești (2600) și Lopătari (4300).

Emanoil Neagu, șef CJ Buzău: „Pot să dau buzoienilor această veste bună. Drumul de la Podul Muncii până la Plaiul Nucului va fi modernizat cu fonduri europene. E o lucrare complexă, drumul e unul cu probleme, trece și prin zone cu sare. Noi vom cere de la Uniunea Europeană 70 de mil. €, așa a rezultat în urma proiectării. În curând vom da drumul licitației pentru desemnarea constructorului”.

De la Podu Muncii până la Plaiul Nucului drumul are 25 de km. Nouă dintre ei de la barajul pe Slănic de la Lopătari și până la Plaiul Nucului (intersecție cu drumul județean dinspre Pârscov – Brăești) nu au fost asfaltați NICIODATĂ.

Acum – la Plaiul Nucului

Modernizarea drumului va însemna mult și pentru turismul din jud. Buzău, turiștii urmând să ajungă în condiții bune până la Focul Viu, lacurile Meledic și Mocearu, muntele și peșterile de sare, etc.

NOU: se deschide oportunitatea asfaltării (în premieră) și a „tainiței” – drumul de la Plaiul Nucului la Gura Teghii. Perspectiva e mai largă – se va putea ajunge în câțiva ani de la Rm. Sărat la Nehoiu (Brașov) pe asfalt (prin Valea Salciei și Sărulești)!

CJ Buzău mai are acum în lucru 4 drumuri județene pe fonduri europene:

Mărăcineni – Podu Muncii

V. Pașii – Robeasca

V. Vodă – Sărulești – Bisoca

Cozieni – Bozioru – Brăești

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Investiție de 70 mil. €! Cel puțin zece mii de buzoieni interesați

 • V Pașii – Robeasca se mișcă ca ochiu’ mortului, bătaie de joc trebuia finalizat din noiembrie 2020. Iacătă-ne ajunși în iunie 2021 și mai avem de așteptat încă vreo câțiva ani, dar așa se întâmplă când nu-i întreabă nimeni… Nimic

 • Termenul de executie este de 5 ani pentru drumul Vadu Pasii – Robeasca.

 • Eu am mai spus odata Auras , sa vi putin pana la Focsanei sa vezi de firma de cacat lucreaza acolo .De ce nu transmiti mai departe sa isi miste fundurile din birou sa vada ce este si pe teren.Repet : o bucata de sosea de 600 m , intr-un an .Am inteles , au fost covdati , au racit la oua , au ….pe naiba sa ii ia, dar frate , asta este bataie de joc .Ne rupem masinile .Vino sa vezi ca in fiecare dimineata , uda pamantul …….IRONIC chiar daca ploua sau nu , zici ca suntem, pe timpul comunismului in care trebuia sa consumi motorina sa nu spuna cineva ca ai stat degeaba.Iar santul de drenaj al apei , are panta carte sat , nu carte camp sau posibila canalizare .Pe bune , te invit sa vezi .

 • Neagu se laudă că CJ Buzău va aloca fonduri pentru asfaltarea drumurilor… În 2021?!
  Încă avem drumuri județene neasfaltate, în 2021! Sau poate figurează în acte ca asfaltate, deși în realitate nu este așa.
  Despre apă potabilă și canalizare, când? După 2030?!

 • Si hotii de lemne pe unde vor mai trece ca acum spre Plaiul Nucului in fiecare noapte trec zeci de masini cu lemn furat spre Gura Teghii. Alooo politia, jandarmeria se aude bre !!! Faceti filtru la Plai si la Luncile si rezolvati problema cu lemnul furat.

 • Cozieni Braiesti e o gluma. Am fost saptamana trecuta pe el si e praf, rupt, plin de gropi. Nici picior de muncitor sau utilaj. Doar 2 poduri incepute dar departe de a fi finalizate. In schimb in Odaile totul e luna – asfalt nou de mai mare dragul. Poate ne spune domnul Neagu de ce nu se lucreaza de Cozieni Braiesti.

 • Buna ziua dar cum va ganditi ca la Tintesti la 6km de Buzau nu este nici o utilitate (apa… Canal… Gaze… Asfalt..) nimic!!! Cum este posibil ca dupa 12ani de mandat oameni buni fara sa misti un pai sa mai câștigi 4
  cummmmmm?????????? Asta ma gandesc zi de zi!!! Satul cu cei mai multi asistati sociali!!!

 • Berca – chiliile când va urma?

 • Drumul județean ce merge la Vulcanii Noroioși pe cand? Este o rușine de drum

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.