Investiție în sănătatea buzoienilor. UE pune 1 mil.€, iar guvernul jumătate

Cu câteva minute în urmă, Emanoil Neagu a semnat contractul prin care UPU Buzău va primi o finanțare nerambursabilă de 1 milion € din partea UE și 0,5 mil. € de la Guvernul României.

Cea mai mare parte din investiția modernizării UPU Buzău o va acoperi CJ Buzău: 2 mil. €.

Urmează demararea licitației pentru desemnarea constructorului, apoi începerea și finalizarea lucrărilor în maximum trei ani și jumătate.

„Se va construi un imobil, paralel cu actualul spital, pe locul parcării. Noul UPU va avea subsol cu parcare, vestiare pentru angajați și magazia UPU. La parter se vor amenaja noi spații de primire pentru bolnavi și aparținători, astfel încât actul medical să se facă mai rapid și mai eficient. În cadrul proiectului se va achiziționa și cea mai modernă aparatură necesară UPU. E un efort considerabil al CJ Buzău, dar pentru sănătatea buzoienilor nimic nu e prea scump”, a spus Emanoil Neagu.

Partea actuală a UPU va fi la rându-i modernizată și legată printr-un pavilion de noua construcție.

Pe durata lucrărilor personalul medical va face eforturi ca pacienții să nu aibă de suferit.

„Activitatea UPU s-a îmbunătățit, avem deja două linii de gardă, dar vom face eforturi să creștem calitatea actului medical pentru ca personalul să fie la înălțimea noilor dotări. Referitor la spital, urmează alte două proiecte majore, modernizarea blocului operator și a ambulatoriului”, a precizat Claudiu Damian, managerul spitalului buzoian.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.