Investiție ISTORICĂ pregătită de altă comună de lângă Buzău

După Mărăcineni, o altă comună din jud. Buzău pregătește o investiție istorică. Rețea de gaze naturale în toată comuna.

E vorba de Vadu Pașii – care a identificat deja sursa gazelor – vezi foto mai jos.

În fotografia de mai sus (din satelit) se observă râul Buzău între Gălbinași și Săgeata. În partea dreaptă a fotografiei se poate vedea o țeavă care traversează râul. E magistrala Trans Gaz pe relația Urziceni – Rm. Sărat.

„Am obținut acordul Trans Gaz de a ne înțepa și noi cu o țeavă în magistrală. La Beilic, comuna Săgeata, noi, Primăria Vadu Pașii, vom cumpăra un teren pentru construcția SRM-ului (n.r. stația de reglare și măsurare). De la Beilic vom trage țeavă până la Vadu Pașii. Sunt 15 kilometri până la primărie”, a anunțat primarul Gheorghe Firon.

Urmează o altă informație trăznet. Primăria Vadu Pașii pune la punct un proiect cu fonduri europene pentru realizarea rețelei comunale.

„Am făcut o aproximare. Ar fi vorba de 11 milioane de euro. Sper să-i procurăm din fonduri europene astfel încât fiecare gospodărie să aibă la poartă țeava și contorul de gaze”, a adăugat Firon.

Pentru a afla numărul de gospodării interesați, cetățenii din Vadu Pașii au fost rugați să completeze și să trimită la primărie (fizic sau online) formularul de mai jos.

Conform primelor estimări – în jur de trei mii de formulare au ajuns la primărie. Un număr considerabil – ceea ce arată că investiția se merită.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Investiție ISTORICĂ pregătită de altă comună de lângă Buzău

  • Don primarele de Lipia/Merei vezi ce fac omologi matale proaspeti investiti ca primari. Alde matale cand ai de gand sa faci ceva ,sa aduci gaze.Asfaltarea ai facut pe vechiul proiect al fostului primar. Lumea vrea gaze. Maresti reteau de gaze la Lipia unde stai matale. Vi cu o veste buna si pt.Merei sau aia pe care ii pastoresti in primarie nu se pricep la asa ceva. Du-te si intreaba colegi de la Vadu Pasi cum de ei sunt destepti si noi nu.

  • La nivelul UE se discuta de ani de zile renuntarea la combustibilii fosili, deocamdata in special cei solizi, dar fara a excepta gazele naturale, iar noi investim in ele. Daca nu va fi nimic de rambursat, ca si contributie a consumatorilor, atunci bine. Dar sa platesti rate pentru ceva ce va fi interzis… Viitorul e dat de redimensionarea locuintelor, adica se va reveni la strictul necesar precum stramosii nostri (n-or fi prosti englezii cu mini-casutele lor, ori bulgarii sau austriecii care se incalzesc „pe electric” la pret sub al nostru la gaze, desi nu au nici ape, nici centrale nucleare mai bune ca ale noastre nici nimic), si energia naturala, desi productia sculelor care o genereaza polueaza de te sperii. Dar daca asta e trendul…

  • Luati aminte domnule primar din sageata ! Prin comuna matale se cauta teren pentru vadu pasi sa bage gaze . La matale nu se poate . Nu se vrea! Nici asfaltare nici canalizare terminată. Votati tanase !

  • Cum naiba să spui că producerea “sculelor” genereaza poluatie de te sperii. Mai tăceți dracu cu parerile voastre și cititi mai mult decat o sursă și jumătate, iar apoi să vă bateți cu pumnii in piept că v-ați informat! Se vede că nu ați invățat în viața voastră ceva pe bune. Muncă brută, tată! Doar la comentarii sunteți buni.

  • Proşti sunt cei din Săgeata (reprezentanţii primăriei) dacă nu le cer taxă (cât mai mare, în interesul bugetului primăriei lor) ăstora din Vadu-Paşi !
    Eu să fi fost în locul primarului din Săgeata, aşa i-aş fi răspuns celui din Vadu-Paşi: ,,Vrei să iei gaze de pe teritoriul comunei mele pentru comuna ta ? Atunci PLĂTEŞTE. Frate, frate, dar brânza-i pe bani. Mai ales că Săgeata încă se luptă cu sărăcia.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.