Ippon pentru maestru. Demonstrație că n-a fost uitat.

UPDATE

Competiția a început. Câteva zeci de copii sunt prezenți în sală. În deschidere au ținut scurte cuvântări George Vlad, directorul Platului Copiilor și Cătălin Ioniță, reprezentantul Mopiel, sponsorul competiției.

Posted by Barbu Iulian on 17 Februarie 2018

 

 


Anul trecut, sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie a prins orașul Rm. Sărat în doliu.

Ca și lumea sportului buzoian.

La doar 58 de ani s-a sfârșit pe patul spitalului din Rm. Sărat, antrenorul de judo Nicolae Tivgă, unul dintre cei mai cunoscuți râmniceni.

Acum, râmnicenii fac un nou gest frumos. La împlinirea unui an de la deces, sâmbătă la sala de judo și karate din municipiu se va desfășura prima ediție a Memorialului „Tivgă Neculae” la judo.

Peste o sută de mici judokani cu vârste între 7 și 14 ani se vor duela sâmbătă cu începere de la ora 10.00.

Organizatorii au invitat sportivi de la cluburile de judo din mun. Buzău, Brăila, Focșani și Onești.

Evident, vor participa și cei 80 de mici judoka pregătiți de antrenoarea Valentina Sandu de la clubul Palatul Copiilor din Rm. Sărat.

„Tivgă Neculae a străbătut România în lung și în lat cu sute de copii făcând performanță. Deci, este o persoană care a făcut ceva pentru oameni, mulți dintre cei care au trecut  pe la judo, chiar dacă nu reușesc, au reușit să-și găsească un drum în viață pentru simplul fapt că acest om le-a insuflat spiritul de luptător și i-a învățat să lupte cu armele curajului și ale dreptății. Indiferent unde se găsesc și ce meserii au, acești foști sportivi îl vor păstra mereu în amintirea lor ca un om care și-a dorit să reușească în viață. la 58 de ani vorbeau cu bucurie despre foștii sportivi care au reușit în drumul lor. Singurătatea, boala și neînțelegerea celor din jur l-au făcut să plece pentru totdeauna dintre noi” – Eugen Ion, Rm. Sărat

Citește și articolul: ULTIMA ORĂ! S-au tamponat doi taximetriști! „A intrat în mine intenționat!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.