ÎPS Ciprian a cununat-o religios pe Gabriela Firea. Poza a apărut acum din cauza unui conflict între primăriță și biserica catolică din România

ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a apărut azi involuntar în paginile unor importante site-uri sau ziare naționale.

Arhiereul e cel care a cununat-o religios în 2010 pe actuala primăriță a Bucureștiului, Gabriela Firea, cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Fotografia de mai sus a apărut azi pe fondul scandalului demolării unui mall din București, Cathedral Plaza, cu 14 etaje, ridicat ilegal în vecinătatea catedralei romano-catolice din București. Clerul catolic solicită demolarea de urgență și o acuză pe Firea că trage, interesată, de timp.  

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a publicat pe contul de facebook fotografia de la cununia religioasă a Gabrielei Firea, unde apare și ÎPS Ciprian, după ce a descoperit că una din nașele primăriței e chiar proprietara Cathedral Plaza. Evident, s-a născut supoziția, respinsă de Firea, că aceasta nu pune intenționat în aplicare decizia de demolare.  

Gabriela Firea: Nunta a fost extrem de discretă, cu puţini invitaţi, presa nu a avut deloc acces. Nu am vrut să ne facem publicitate, prin acest eveniment, nu am vrut să fim agresaţi de paparazzi, deoarece Tudor, fiul meu, se sperie de ei – ceea ce nu am reuşit, până la urmă -, şi, cel mai important, pentru că, fiind amândoi după perioada de doliu, ni s-a părut normal să fim decenţi, discreţi, nu neapărat secretoşi…

În 2010, cu trei ani înainte de a fi ales Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian era episcop-vicar paatriarhal. Din 2002 până în 2013, deci mai bine de un deceniu, viitorul arhiepiscop a desfăşurat o remarcabilă activitate pastoral-misionară şi liturgică în numeroase parohii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, îndeosebi, la biserica „Domniţa Bălaşa” din Capitală; a coordonat Sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe, Social-Filantropic, Teologic-Educaţional (2002-2010), Patrimoniu Cultural Naţional Bisericesc (2006-2010), iar, din anul 2009, şi Cancelaria Sfântului Sinod, în calitate de Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; de asemenea, a fost coordonatorul asistenţei religioase din unităţile militare, spitale, penitenciare şi alte instituţii bugetare.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.