ÎPS Ciprian a cununat-o religios pe Gabriela Firea. Poza a apărut acum din cauza unui conflict între primăriță și biserica catolică din România

ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a apărut azi involuntar în paginile unor importante site-uri sau ziare naționale.

Arhiereul e cel care a cununat-o religios în 2010 pe actuala primăriță a Bucureștiului, Gabriela Firea, cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Fotografia de mai sus a apărut azi pe fondul scandalului demolării unui mall din București, Cathedral Plaza, cu 14 etaje, ridicat ilegal în vecinătatea catedralei romano-catolice din București. Clerul catolic solicită demolarea de urgență și o acuză pe Firea că trage, interesată, de timp.  

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a publicat pe contul de facebook fotografia de la cununia religioasă a Gabrielei Firea, unde apare și ÎPS Ciprian, după ce a descoperit că una din nașele primăriței e chiar proprietara Cathedral Plaza. Evident, s-a născut supoziția, respinsă de Firea, că aceasta nu pune intenționat în aplicare decizia de demolare.  

Gabriela Firea: Nunta a fost extrem de discretă, cu puţini invitaţi, presa nu a avut deloc acces. Nu am vrut să ne facem publicitate, prin acest eveniment, nu am vrut să fim agresaţi de paparazzi, deoarece Tudor, fiul meu, se sperie de ei – ceea ce nu am reuşit, până la urmă -, şi, cel mai important, pentru că, fiind amândoi după perioada de doliu, ni s-a părut normal să fim decenţi, discreţi, nu neapărat secretoşi…

În 2010, cu trei ani înainte de a fi ales Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian era episcop-vicar paatriarhal. Din 2002 până în 2013, deci mai bine de un deceniu, viitorul arhiepiscop a desfăşurat o remarcabilă activitate pastoral-misionară şi liturgică în numeroase parohii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, îndeosebi, la biserica „Domniţa Bălaşa” din Capitală; a coordonat Sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe, Social-Filantropic, Teologic-Educaţional (2002-2010), Patrimoniu Cultural Naţional Bisericesc (2006-2010), iar, din anul 2009, şi Cancelaria Sfântului Sinod, în calitate de Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; de asemenea, a fost coordonatorul asistenţei religioase din unităţile militare, spitale, penitenciare şi alte instituţii bugetare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.