ÎPS Ciprian, nemulțumit de mersul societății: „Invidia, lăcomia, disprețul și ura fac rău”. I-a chemat azi la discuții pe toți preoții din județ

Astăzi, la prânz, ÎPS Ciprian i-a strâns la Catedrala Arhiepiscopală pe toți preoții din județul Buzău.

În cuvântul rostit, chiriarhul locului a dat de înțeles că nu este mulțumit de mersul societății, și de faptul că fenomenul secularizării îl îndepărtează tor mai mult pe om de Dumnezeu. Iată discursul rostit în fața clerului buzoian:

„De la an la an, chipul lui Dumnezeu din om este din ce în ce mai urâțit, din pricina a tot felul de păcate, în care ne complăcem, în mod conștient și liber. Nu ne referim, aici, la greșelile voluntare sau involuntare, mai mici sau mai mari, ce sunt inerente condiției umane, ci la bolile sufletești care ne înstrăinează tot mai mult pe unii de alții, între care invidia, lăcomia, disprețul și ura produc cel mai mult rău în societatea românească. Iar aceasta se datorează faptului că nu-I mai permitem lui Dumnezeu să fie împreună-lucrător cu noi, în viața și activitatea pe care o desfășurăm, ceea ce demonstrează egoismul și mândria omului contemporan secularizat. De altfel, acest fenomen al secularizării – în care omul trăiește, exclusiv, după mintea și voia sa, ca și cum Dumnezeu nu există – se adâncește tot mai mult, reflectându-se în revolta celor care nu suportă să mai vadă simboluri religioase, în spații publice. Prin urmare, scopul conferinței de astăzi este acela de a ne determina pe toți, ierarh și preoți, să medităm cu mai multă responsabilitate la valoarea ființei umane, care a fost creată de Dumnezeu după chipul Său și cu menirea de a ajunge la asemănarea cu El. Iar, din acest punct de vedere, sfintele icoane îndeplinesc – pe lângă rostul lor sfințitor – și un rol pedagogic, încredințându-ne că restaurarea chipului lui Dumnezeu din noi este posibilă, de vreme ce atâția nevoitori au dobândit cununa sfințeniei și s-au împărtășit de lumina dumnezeiască”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Citește și articolul: Există un drum secret! Se ajunge de la bazinul Olimpic la pod la Mărăcineni! Se evită aglomerația din rondul de la Carrefour!

Reunirea preoților a fost prilejuită de prima conferință preoțească de toamnă din Eparhia Buzăului și Vrancei, intitulată Icoana ortodoxă – revărsare de har și trudă a iconarului.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „ÎPS Ciprian, nemulțumit de mersul societății: „Invidia, lăcomia, disprețul și ura fac rău”. I-a chemat azi la discuții pe toți preoții din județ

  • Ali Baba si cei fara numar de hotii, camatari, zei, necredinciosi etc.

    Răspunde
  • Cred că ar face bine acest individ, să se uite în curtea instituției la care este angajat! BOR este exemplul tipic pentru lăcomie, invidie și tot ce a enumerat el.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.