„Italienii de la Beltrame vor 200 de hectare pentru noua fabrică!”

„Ar putea fi prima mare investiție spre Țintești”.

Anunțul a fost făcut de primarul C-tin Toma la Campus TV, dar și în conferința PSD.

„M-am întâlnit cu italienii de la Beltrame. Vor 200 de hectare pentru noua fabrică. Le trebuie teren mult, atât pentru fabrica propriu-zisă, cât și pentru parcul de fotovoltaice. Buzăul are cel puțin două atuuri. Apropierea de viitoarea autostradă, dar și faptul că Trans Bus are transport în comun în 48 de localități din jur. Se poate asigura astfel forța de muncă. Ar fi vorba de peste 300 de angajați”

Primarul Toma e deja pus sub presiune de italieni. Trebuie să le faciliteze obținerea terenului („italienii vor cumpăra acest teren de la proprietari”), dar mai ales să asigure viitoarei fabrici din domeniul siderurgiei acces la o sursă generoasă de energie (atunci când e înnorat, iarnă și pe timpul nopții, când fotovoltaicele nu produc), gaze și apă.

În foto, încercuit, este Enrico Deganello – reprezentantul Beltrame, în discuție la Buzău cu prefectul Iordache, primarul Toma și Vasile Moraru, fostul director de la Ductil.

Utilitățile ar putea fi trase din Zona Industrială, unde ar exista un surplus (pe baza infrastructurii de dinainte de 1989).

Ing. Vasile Moraru, cel care se implică în atragerea investiției la Buzău a avansat, ca posibilă locație, și fosta fabrică de geamuri.

„E oribil cum arată. Poate preiau italienii acolo, la Gerom, demolează tot și reconstruiesc. E și asta o idee, dar destul de complicat, din câte știu fosta fabrică de geamuri e în insolvență”, a adăugat Moraru (vezi foto mai jos).

Investiția e una mare, se avansează o sumă de 300 mil. €! Buzăul ar avea mult de câștigat: locuri de muncă, taxe și impozite (plătite la Buzău).

În plus, un asemenea brand va atrage cu siguranță și pe alții, așa cum au făcut, de pildă, italienii de la Pirelli la Slatina.

Citește și:

loading...

20 de comentarii la „„Italienii de la Beltrame vor 200 de hectare pentru noua fabrică!”

 • Cam slab primarul daca nu a reusit sa ii convinga sa construiasca fabrica in Buzau. Terenuri sunt o gramada, chiar si acolo in zona Industriala.
  Dar probabil primarul din Tintesti a fost mai convingator, o fi promis mai multe ajutoare si scutiri de taxe din bugetul public.
  Totusi partea de asigurare retea de electricitate si de apa e cel mai scump lucru la un proiect, cu atat mai mult la un proiect industrial, unde vorbin de un necesar de energie si de o dimensionare a retelei mai speciala si mai scumpa.

  Dupa ce au distrus ISPS (Ductil si Cord), vin acum sa propuna construirea unei noi fabrici, culmea chiar fostul director al Ductil care a bagat in pamant Ductilul. Acum spera sa primeasca si la noua fabrica un post caldut de director… si italienii astia foarte mintosi ca il baga in seama.

 • Sa nu vânda pământul ci doar sa fie concesionat și să plătească macaronarii !!! Auzi la ei…deja îl băgă sub presiune pe primar Mare rahat 300 de locuri de munca..pfff (300 locuri de munca>>200 de hectare de pământ)

 • De ce la Țintești și nu la Buzău? Ca să pună lumea botul și să meargă la referendum?
  Sunt destule terenuri libere în municipiul Buzău, în special către Spătaru sau către Lipia.

 • Investiția se va face acolo unde pot fi trase cel mai ușor utilitățile. Vecinătatea unei stații trafo e un mare avantaj.

 • Vindeți tot fraților. Vindeți. O să cereți de pomană tot la italieni, să lucrați în condiții inumane, tot în agricultură sau mai grav, având grijă de bătrânii lor.
  Asta da mare facilitate pt Buzău. Cumpara aia teren… Eu ce am de câștigat? Ei pot face ce vor cu acele terenuri. Peste 10 ani de ex poate vor cultiva cereale pe care ni le vor vinde nouă sub formă de coca înghețată.
  Reveni ti va dragi români, că se învârt străbunii in mormânt. Ei au luptat pt fiecare palmă de pământ și voi…
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Auras,italienii vin inaintea sau dupa investitorul imobiliar neamt de origine germana , din Bolintin ?!!

 • Fâsssss….și cine îi oprește acum să înceapă investiția? Aaaaa…m-am prins! Așteaptă să treacă referendumul, să crească prețul terenurilor din zonă, apoi să cumpere mai scump!! Deștepți italienii ăștia!!! Domnul Toma i-o fi învățat cum sa facă afaceri ???

 • Nea Vasilache, prefer sa-l “vanda” la straini si sa faca CEVA pe el, decat sa-l tinem la romanashi, parloaga, fara sa genereze nimic de zeci de ani.
  Comunist mic, ce esti…:))))

  Asa le-au spalat creierul, comunistii, taranilor romani la revolutia agrara, ca … “sa ia pamantul ghiaburilor si sa-l dea poporului !!!!” Ce s-a intamplat pana la urma ?! Aud ??!!
  Pai e simplu, taranii aia de atunci au aplaudat, s-au bucurat si … in final, dupa zeci decani au murit tot saraci, tot bolnavi si tot sclavi. La comunisti.

 • Și nu i-a dat afară din birou pentru insinuări răutăcioase? Cum să poată facilita asta un om cinstit care nu știe cine sunt proprietarii și nici nu are teren? Primarul e agenție imobiliară măi răutăcioșilor? Cum se duc ăștia toți direct la Primar când noi știm că nu are teren. Niște Amețiți.

 • Pai daca vor 200ha sa le cumpere…iar dupa primaria sa le asigure utilitatile si drumul de acces..si aia e

 • Pai nu le cumpara daca nu se uneste Tintestiul cu Buzaul… Vrei sa rada toata lume de ei ca au fabrica la tara???

 • Combate bine dom primar – Catalin, ca un dizident ce a fost toata viata

 • @Suka pai daca vor cumpara.. Sigur se uneste Buzaul cu Tintestiul…pot sa inteleg ca oferi unele facilitati investitorilor… Dar nici sa te faci pres ptr ei… Stii vb aia la omu sarac nici boii nu trag… Daca se duce un mic antreprenor sa deschisa o fabrica la Tintesti primeste ceva? Palme dupa ceafa… Dar vin broscarii cu tupeu hop.. Primariile pocnesc din calcaie…

 • Iar Țintești? Abia aștept să se termine odată nebunia asta. Auzi la ei, prefera la Țintești că se trag utilitățile mai ușor. În zona industrială din Buzău nu sunt utilități? Oare toate instalațiile din această zonă nu se pretează la astfel de fabrici? Noaptea minții… Stați să treacă referendumul și toți acești “investitori” vor dispărea fără urmă.

 • O mare minciună,se va construi la
  Brăila.
  Tov.reporter nu m-ai dezinforma lumea.

 • Ma tereaca ia spune cum or sa comasese acele 200 ha , toate sunt private

 • Nu va fi nicio investiție a italienilor de la Beltrame în Buzău. A fost o discuție. Sunt alte localități vizate, Călărași (unde dețin o locație de producție), Brăila sau Târgoviște (prin preluarea COS Târgoviște).
  Vrăjeala de 2 lei pentru a ne convinge să mergem la vot…

 • Cred că cineva nu știe ce vorbește .200 hectare înseamnă o suprafață de 2 km lungime și un 1 km lățime mai mare decât toată zona industriala. Parcuri fotovoltaice nu se pot amplasa pe terenurile agricole conform legii iar exact lângă fabrica de geamuri se află cea mai mare stație de înaltă tensiune ce alimenta toată zona industriala cu laminoarele de la Ductil și cuptoarele de la Geamuri. Dacă vor sursa independentă pot cumpăra CET-ul.

 • Cat a fost Boscodeala la primărie s-a văzut ceva în orașul nostru.? Nu! Dacă omul asta (Toma) vrea sa, și se vede de ce mama naibii sunteți ” Gica contra?” Dacă aia vor sa cumpere teren acolo sa dea bani și sa cumpere. Ăștia care critica cred ca sunt aia a lu Câțu

 • Toma este cel mai bun, un Mihai Viteazu si unirea de la 1600 dar nu este înțeles … A fost invitat la Berlin in 1988 sa uneasca Berlinul de est cu cel.de vest, dar nu a luat viza…
  Acum va intra in istorie. Ramane de vazut pe unde….:)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.