Joacă azi pentru România. Doi sunt titulari, doi rezerve


SCM Gloria Buzău are alături de CSM București și de CSȘ 2 Baia Mare cei mai mulți jucători convocați în echipa națională sub 20 de ani.

Nu mai puțin de patru jucători de la Buzău au fost trecuți pe lista de 26 de rugbiști opriți lot pentru meciul din această seară (ora 19.00) de la București cu Namibia.

Partida de pe stadionul Arcul de Triumf contează pentru World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă.

Doi dintre „glorioși” sunt titulari (Robert Murariu și Alexandru Crăciun), iar doi rezerve (Valentin Matache și Vlad Leica) după cum a anunțat francezul Danie de Villiers, antrenorul principal al Romaniei U20.

1. Iulian Hartig (CSM Bucuresti), 2. Adrian Țală (CSM Știința Baia Mare), 3. Laurențiu Nica (Universitatea Cluj), 4. Ștefan Iancu (CSM Bucuresti), 5. Robert Murariu (SCM Buzau), 6. Vlad Neculau (C) (Timisoara Saracens), 7. Dragos Șer (CSM București), 8. Andrei Pășălan (CSA Steaua), 9. Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu), 10. Dănuț Jipa (CSA Steaua), 11. Cosmin Iliuță (CSM Bucuresti), 12. Sebastian Sîrbu (ACS Tomitanii Constanta), 13. Cristian Bumbac (CS Olimpia), 14. Alexandru Crăciun (SCM Buzau), 15. Paul Popoaia ( CSS 2 CNE Baia Mare)


Rezerve: 16. Darius Plăcintar (Universitatea Cluj), 17. Valentin Matache (SCM Gloria Buzau), 18. Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), 19. Iulian Negoescu (Stiinta Petrosani), 20. Marius Ferariu (CSS 2 CNE Baia Mare), 21. Andrei Homiuc (ACS Tomitanii), 22. Alexandru Harasim (CSS 2 CNE Baia Mare), 23. Vlad Leică (SCM Buzau),  26. Rareș Straja (U Cluj)

Trebuie să precizăm că trei din cei patru jucători selecționați au ajuns la SCM Gloria în această vară și că ei sunt de fapt produse ale clubului de rugby din Bârlad.

Unul dintre ei, Valentin Matache, este buzoian, de loc din satul Mărgineanu, comuna Mihăilești.

După partida cu Namibia din această seară, România va mai întâlni Samoa (sâmbătă 1 septembrie, ora 17.00) și Hong Kong (miercuri 5 septembrie, ora 19.00).

„Dacă fiecare va munci si daca fiecare va iesi din zona lui de confort si va face anumite lucruri pe care nu le face in general, eu spun ca nimic nu este imposibil si putem fi acea echipa care sa furnizeze surpriza competitiei”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al Romaniei U20.

Să spunem că rugby-ul din România este în convalescență după ratarea în premieră a calificaării echipei de seniori la Campionatul Mondial.

În schimb, rugby-ul de la Buzău traversează un moment excelent și va participa în viitorul sezon în Superligă, primul meci din campionat fiind programat pe 8 septembrie la Timișoara.

UPDATE:

România a pierdut clar cu 55-26 după ce la pauză Namibia a condus cu 26-12. Ar mai fi de notat că oaspeții au avut chiar 20-0 în prima repriză, dar și că stejăreii s-au apropiat în repriza a doua la doar 8 puncte. Pe final însă Namibia a marcat trei eseuri consecutive ceea ce a dus la diferența mare de pe tabelă consemnată la ultimul fluier al arbitrului.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.