Jucător de „națională” adus la Buzău de la Dinamo!

Achiziție importantă reușită de echipa de rugby SCM Gloria Buzău.

E vorba de un jucător care a îmbrăcat ani la rând tricoul echipei naționale.

Se numește Mihai Adăscăliței, joacă îndeobște în linia I, iar cariera îi este legată de clubul Dinamo. În ultimii ani, cu excepția a șase luni în care a jucat pentru Steaua, Adăscăliței a „împins” pentru alb-roșii.

După suspendare, Adăscăliței a revenit în națională cu eseu la IRB Nation Cup în 2012

Chiar dacă nu-i place a se aduce aminte despre acest lucru, Adăscăliței și-a bătut joc de doi ani din carieră. În 2010, ca titular în națională, într-un cantonament, „Mișu” și-a lovit cu piciorul în figură un coleg de la Timișoara. Inițial a fost suspendat din viața sportivă, dar a fost iertat după doi ani la insistențele lui Hari Dumitraș („Echipa națională are mare nevoie de el”), antrenorul din acel moment al naționalei.

Acum, după o perioadă în care a fost chinuit de accidentări, Adăscăliței vine să-și relanseze cariera la Buzău. Transferul său face parte din strategia de întărire a lotului în vederea promovării în Superligă.

„Nu vreau să spun prea multe în acest sens, dar în venirea sa la Buzău a contat faptul că suntem prieteni. Am jucat împreună la Dinamo. E un jucător valoros, ne va ajuta mult. Cu excepția posturilor 9 și 10, Mișu poate juca pe orice post. E timpul să ne întărim serios pentru Superligă”, a precizat azi antrenorul Costică Merșoiu.

Pe surse, reporterul buzoienii.ro a aflat că șefii echipei de rugby negociază aducerea la Buzău a doi jucători din Ucraina plus doi din Africa de Sud. În afara acestora, este aproape de a semna cu SCM Gloria și un mijlocaș la grămadă de la CSM București.

loading...

2 comentarii la „Jucător de „națională” adus la Buzău de la Dinamo!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.