Județul Buzău apare deja într-un document oficial al Uniunii Europene

E cel mai mare pericol care îi amenință acum pe locuitorii județului Buzău.

Apariția în județ a primul caz de pestă porcină! 

O primă consecință economică e că de a doua zi producătorii buzoieni de mezeluri cu carne de porc nu vor mai putea să-și exporte marfa.

Dar, pentru gospodarul de rând, pericolul este de a-și vedea porcii sacrificați.

Apariția unui singur caz într-un sat va avea ca urmare sacrificarea tuturor porcilor din acea localitate! Porcii vor fi eutanasiați și îngropați într-o groapă sigilată cu var. Nu se riscă transportul lor până la incinerator pentru a nu se răspândi virusul pe drum.

„Descoperirea unui porc decedat după infectarea cu pesta porcină va aduce imediat sacrificarea celorlați porci din acea gospodărie dar și din celelalte gospodării de pe o rază de 3 kilometri. Vorbim aici de zona de protecție. Fiecare caz va fi analizat cu atenție, în funcție de specificul zonei. Adică, într-un fel se va acționa dacă focarul va apărea într-o gospodărie izolată dintr-un sat de munte și, în alt fel, dacă se va confirma într-o aglomerare urbană. Pe lângă zona de protecție cu o rază de 3 kilometri se va institui și o zonă de supraveghere cu raza de 10 kilometri”, ne-a declarat Ciprian Botezatu, director DSVSA Buzău.

Din fericire, până acum județul Buzău a fost ferit. Însă pericolul pândește și e aproape, focare fiind depistate în județele vecine – Ialomița și Brăila.

Avertizare dinspre U.E.

Într-un document oficial al Uniunii Europene județul Buzău apare alături de alte 14 județe cu risc crescut de infestare! CLICK AICI

„Numărul județelor în care se înregistrează focare de pestă porcină africană ar putea crește de mai mult de două ori în perioada urmatoare. Supuse riscului de infestare cu pesta porcina africana sunt județele Vrancea, Buzău, Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud, parte din judetul Arad, parte din judetul Alba, Hunedoara, Vaslui, Bacau, Covasna, Prahova, Ilfov si Giurgiu. Principalul risc de infestare, în cele 15 județe, este proximitatea „față de populația de porci sălbatici infectată” – Monitorul Oficial al Uniunii Europene

APOCALIPSĂ PORCINĂ ?

În presă apar articole tot mai dese în care se vorbește despre o apocalipsă porcină și că aceștia nu vor mai rămâne nici măcar la zoo!

Aceasta întrucât nu există niciun vaccin/medicament și virusul se poate transmite extrem de ușor prin insecte, păsări, haine, alimente – infestate.

Consecințele vor fi dramatice pentru că în România este o cultură dominată de carnea de porc, iar majoritatea sătenilor cresc în gospodărie măcar câte un porc.

În presa din Bulgaria de pildă apar articole în care se vorbește despre un Crăciun timpuriu. Gospodarii sunt încurajați, mai mult sau mai puțin, să-și taie porcul de pe acum, când încă e sănătos!

loading...

4 comentarii la „Județul Buzău apare deja într-un document oficial al Uniunii Europene

 • Dar tot voi a-ti spus ca aceasta pesta se tranzmite de la porcii salbatici .Aceste turme de porci salbatici sant adusi in padurile tarii tot de UE fara nici o evidenta din partea guvernului .Stiti ca la Aldeni aceste turme de porci salbatici au inceput sa se apropie atat de mult de casele satenilor ,incat acestia fiind batrani le este frica sa-i alunge ?Mai au putin si le pune in teici ca la propiii lor purcei si nu se ia nici o masura .De ce ?nu se organizeaza vanatoarea lor ,sa se duca hrana in orfelinate ,cantine sociale ,azile de batrani ,spitale ,etc.Dc? vanatorii nu vor sa-i lichideze ?pentru ca statul nu-i plateste ca strainii? la vanatorile lor?asa ca terminati cu aceste stiri de doi lei ,veniti odata si omorati-le purceii buzoienilor ca asta v-a mai ramas sa le luati carnea de la gura si traiasca UE .Credeti ca englezii au fost prosti ca s-au retras din banda asta?De ce credeti ca romanii au ramas tot prosti ?sa-i puteti voi manipula cum vreti?O sa-l vada pe dracu cine trebuie, la un moment dat ,ca taranul roman nu mai poate rabda la nesfarsit toate magariile statului ,daca inca mai avem un stat care sa sustina acest popor

  Răspunde
 • Focare de infecție ,viruși la creierul uman care se autodistruge.nu vedeți că suntem înconjurați de inapți.prin bolile inventate bietelor animale ,,ei,,distrag atenția de la hoție!mai au puțin de hamalit politicienii săracă țară bogată și aveau nevoie de o invenție.le a venit ideea geniala de a distruge complet agricultura românească

  Răspunde
 • daca se ocupa Botezatu spaga deputat auto, atunci suntem asigurati! sa ii vedem pe Mihalcea si Dragnea si avem cea mai capabila echipa ever!Ia uitati-va ce salarii au astia de la DSVSA si o sa va cruciti ! ca oricum sunt inutili de la boala limbii abastre la pesta porcina! in rest cu spagile pe la buticari, carmangerii si restaurante! Niste spagari inutili!

  Răspunde
 • Dar eu totuși nu înțeleg, ei au avut tranșeele făcute deja? Ăsta înseamnă ca au știut tot ce urmează! Au fost anunțați unde arunca prafurile pentru infestare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.