Juniorii Gloriei n-au unde se antrena, terenul ăsta e ținut degeaba!

Ce se vede în fotografia de mai jos, cu chenar galben, este un teren de fotbal.

E situat pe Calea Eroilor din Buzău în curtea unității militare. Microbiștii mai vechi îl cunosc drept stadionul ASA (după numele echipei armatei de la Buzău de dinainte de ’89).

Care e problema ?

În timp ce juniorii de la Gloria nu au unde se antrena, acest teren stă nefolosit. Da, de vreo 30 de ani (!), de când armata nu mai e cu recruți, dreptunghiul verde din curtea unității militare e doar întreținut, dar neutilizat sportiv.

Iar centrului de juniori de la Gloria i-ar prinde excelent, mai ales că în ultima vreme clubul din Crâng caută să dea atenție copiilor din oraș.

Ar fi bun și pentru echipa mare

Fotografia de mai jos e de azi de la Rm. Sărat.

Tocmai la Rm. Sărat s-a antrenat azi Gloria – acolo unde a găsit un teren bun (e drept, sintetic).

Stadionul ASA din mun. Buzău ar fi excelent, așadar, și pentru antrenamentele echipei de seniori de la Gloria (pentru protejarea gazonului de pe stadionul din Crâng).

Soluția ?

Un mare bine ar face primarul Toma fotbalului buzoian dacă i-ar ruga pe șefii armatei de la Buzău – cu care are relații excelente – să faciliteze folosirea terenului de la ASA pentru juniorii/seniorii de la Gloria. Foarte probabil că ar și reuși dacă și-ar nota asta în agenda personală.

Un bine făcut de Toma sportului buzoian e și amenajarea terenurilor școlilor și liceelor

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Juniorii Gloriei n-au unde se antrena, terenul ăsta e ținut degeaba!

 • Şi pe unde o să se intre pe acest stadion ??
  Porţi în dreptul său, din câte văd, nu există… Aşa că se întrevăd două variante:
  – fie sportivii (civili) vor intra cot la cot cu militarii pe poarta UM, făcând un ocol de vreo câteva sute de metri prin curtea acestei unităţi (ceea ce ar pune UM într-o ipostază total atipică şi haioasă chiar)….
  – fie se va sparge minunăţia de gard-expoziţie (unică în România) în dreptul acestui teren pentru a se face porţi.

 • Există o poartă în imediata apropiere.

 • Dumitru, poarta de acces e exact langa stadion, unde se vede cladirea din dreapta terenului de fotbal si unde e parcarea si se vad parcate masinile personale ale angajatilor UM.
  Pe acolo se intra si pe vremuri la stadion. Acum nu intra decat angajatii UM si diversi contractori si cunostinte pe acolo.

 • Dar stadionul de atletism nu a fost renovat in principal pentru Gloria? Merg des acolo si nu vad sportivi, desi terenul de gazon nu este folosit si celelalte culoare stau din nou nefolosite (intrucat sunt garduri puse pe ele)

 • Mai sunt stadioane. Concas, Metalul, Locomotiva, etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.