Kaufland: „Se va ridica și depozita”. Ce valoare are acest anunț ?


Comercianții privați de mașini – care le țineau la vedere în parcarea Kaufland s-au trezit azi – cu afișe în parbriz.

În acestea, samsarii de mașini erau avertizați că autoturismele vor fi ridicate și depozitate conform Hotărârii Consiliului Local nr. 188/2007.

Referitor la această speță, viceprimarul Ionuț Apostu a precizat că hotărârea de Consiliu Local se aplică doar pe domeniul public.

„Politia Locală nu are jurisdicție decât pe domeniul public! Nu este o notificare conforma HCLM. Este o simpla foaie de hârtie!”.

În aceste condiții, comercianții de mașini au apreciat că este vorba doar de o încercare (nereușită) de intimidare.

Conform legislației din România dreptul de a ridica și depozita autovehicule private nu îl au decât poliția națională și administrațiile locale prin poliția locală (și asta doar în anumite cazuri).

Pe de altă parte, nu este corect nici ca samsarii de mașini să ocupe în detrimentul clienților parcările supermarketurilor și mall-urilor.

Unele mall-uri și supermarketuri din țară au procedat la blocarea roților autoturismelor uitate prin parcări și au cerut o taxă de deblocare.

Au existat polemici aprinse inclusiv printre juriști asupra legalității unei astfel de măsuri, însă câștig de cauză au avut în justiție cei care au opinat că măsura este una ilegală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Așa n-ar mai pândi polițiștii când pune pietonul piciorul pe celălalt sens”. Iată unde se întâmplă!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Kaufland: „Se va ridica și depozita”. Ce valoare are acest anunț ?

 • Viceprimarul Apostol ar face bine sa citeasca putin legile, o sa constate ca spatiul privat cu deservire publica are acelasi regim ca spatiul detinut de stat numit spatiul public.

  Deasemenea presupunand ca spatiul nu e cu deservire publica, atunci proprietarul are tot dreptul sa ridice masinile de pe proprietatea lui.
  Prin alte orase cei ce au parcari private au si contract cu o firma de ridicari pentru a ridica masinile de pe proprietatea lor daca nu respecta regulile sau nu platesc parcarea.

  Nu stiu de unde scoateti glumele astea ca daca maine vin eu si parchez masina mea in curtea voastra voi nu aveti voie sa o ridicati din propria curte.

 • Probabil ca s-au simtit jigniti toti jmecherii care „parcheaza” abuziv in aceste parcari, masini SH aduse din Jermania. Ei stiu prea bine ca fac o jmenarie acolo, dar inca o data lumea s-a intors cu susul in jos: toti tiganii, toti jmenarii, toti jemecherii care nu platesc impozite niciodata … au drepturi, iar toti oamenii de rand onesti si platitori de impozite…au numai obligatii. Asta este Romanica si imi este scarba de ea.

 • Sa puna bariere si sa se plateasca in functie de cat timp stai.
  Sa stabileasca o perioada maxima de timp in care poti stationa!
  Cei care depasesc o anumita perioada sa li se blocheze rotile si sa fie obligati sa plateasca deblocarea!
  E proprietate privata! Nu au nici un drept samsarii sa parcheze acolo fara acordul proprietarului!

 • De cand a venit primarul nou si le-a stricat jucaria cu ocupatul trotuarelor si strazilor cu masini de vanzare (Unirii Aurora, Unirii Catedrala, Unirii intersectie Balcescu, Maresal Averescu, etc) samsarii s-au mutat cu rablele in parcarile private ale multinationalelor.

  O asemenea situatie e si la statia de alimentare Rompetrol Hei de pe Bulevardul Industriei de langa Praktiker, unde samsarii au ocupat locurile de parcare cu rable.

  Cele mai jegoase animale sunt samsarii.

 • Zgariate si cu geamurile fisurate,in mod sigur aceste ‘chilipiruri’ bune de dus la fier vechi nu vor mai fi o atractie pentru nimeni.cine va impiedica sa aruncati cu pietre dupa ‘cainii’ vagabonzi si sa va ascutiti cutitele pe rablele ‘polizor’?

 • Bravo Cătălin, bine spus!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.