„L-a așteptat și i-a dat cu lopata”. Bătaie între doi elevi de-a noua. Conducerea liceului a confirmat incidentul

Incident astăzi în incinta Colegiului Tehnic din Buzău.

Conform informațiilor transmise de un elev către reporterul buzoienii.ro doi colegi de clasa a noua s-au luat la bătaie.

„Nu sunt de la liceu, ci de la școala profesională. Sunt clasa a noua, amândoi de la țară. S-au bătut și la atelier, chiar și în fața doamnei directoare. Au părut că se potolesc. Dar unul dintre ei a ieșit afară și l-a pândit pe celălalt. Când a ieșit l-a lovit pe celălalt cu o lopată pe care a găsit-o prin curte. I-a dat sângele. A fost chemată și poliția”.

Conducerea liceului a recunoscut, în parte, evenimentul:

„Da, s-au bătut. Dar nu-i de dat la ziar. E un eveniment minor, încercăm să-l rezolvăm în interiorul liceului. Sunt elevi de clasa a noua de la profesională, s-au dat mai cocoși. Nu-i adevărat că unul dintre ei a fost lovit cu lopata. Nu am solicitat poliția, ci doar sectoristul, în ideea de a-i impresiona pe cei doi. O să chemăm părinții, vom face o ședință, probabil le va fi scăzută nota la purtare. Dar nu trebuie nici făcut din țânțar armăsar, sunt doar clasa a noua, iar noi, cadrele didactice, ne vom strădui să-i aducem pe calea cea bună. Nu s-au luat din cauza unei fete ci din altceva”, ne-a declarat Adriana Râmniceanu, director al Colegiului Tehnic.

Din informațiile noastre cei de la Colegiul Tehnic au fost prelucrați în privința disciplinei chiar în ultima săptămână după incidentul dintre cei doi elevi de la Colegiul Economic, când un tânăr de 17 ani s-a ales cu ochiul spart după un pumn aplicat cu un box de un coleg.

Citește și articolul: „Au spart ușa și s-au adăpostit înăuntru”. Iată poze din interior

Trebuie precizat și că în ultimii ani, Colegiul Tehnic a făcut progrese remarcabile la învățătură, dar și la dotări, iar eforturile cadrelor didactice trebuie apreciate.

Cine privește mai sus de genunchiul broaștei realizează că aceste incidente, tot mai dese, cu elevi care se altoiesc înăuntrul și în afara școlii, sunt consecințe ale regresului societății românești.

În condițiile în care mass-media promovează insistent incultura, țigănia, falsele valori, amoralitatea, nu-i deloc întâmplătoare alterarea tineretului.

Iar în viitor nu va fi mai bine, ci mai rău.

UPDATE

Conform ultimelor informații, părinții celor doi copii au fost deja chemați la școală. Un cadru didactic ne-a spus că elevul agresor, altfel destul de cuminte la ore, ar fi încercat să dea cu lopata dar că nu l-ar fi nimerit pe colegul său.

loading...

10 comentarii la „„L-a așteptat și i-a dat cu lopata”. Bătaie între doi elevi de-a noua. Conducerea liceului a confirmat incidentul

 • Există Planul Local Comun de Acțiune pt creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didact ,precum și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unității de învățământ,document întocmit anual între unitățile de învățământ,Primăria Bz și Poliția Buzău.Așa se întâmplă când părinții nu se implică în aceste planuri sau nu sunt implicați!Doamna directoare a acționat conform planului.

 • Cadrele didactice mint in legatura cu incidentul iar Conducerea institutiei de invatamant incearaca sa ascunda gravitatea incidentului in special pentru ca acesta sa intamplat in prezenta D.nei Directoare Adriana Râmniceanu si in al doilea rand pentru a nu aduce institutia in atentia unui control de la inspectorat care din cate se vede ar fi indicat . Urat din partea acestor oameni care acopera acest gen de incidente . Ganditiva ca , copilul agresor prinde aripi acum si poate peste cateva saptamani sau luni distruge viata si viitorul altui copil asa cum a facut cel de la Economic .

 • D.na directoare Râmniceanu minte ! Baiatul meu a fost acolo si intradevar copilul a fost lovit in cap dar noroc ca a reusit sa mai atenuieze lovitura cu bratul drep iar dansa era de fata . Nu inteleg dece minte in halul asta eu una o stiu ca fiind femeie integra ..

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Dece minte aceasta femeie,Nu realizeaza cât de gravă e minciuna ei in situația asta?? Tot liceul stie ce sa intamplat și ea iese in presa cu declarații mincinoase . Băiatul vinovat nu este cuminte si nici la prima abatere , sa mai bătut cu un coleg

 • Pai daca primarul nu doreste ca politia locala sa asigire paza e doar inceputul, o sa vedeti si alte unitati scolare cu probleme. unitatile care asigura paza nu se implica in aceste probleme, deoarece legislatia nu le permite.
  Nu mai cautati vinovati la conducerea liceului, vinovati sunt parintii pentru educatia pe care o dau si cei care trebuie sa asigure paza pentru buna desfasurare a actului educational, cei care primesc lunar sume frumoase de bani si nu ii intereseaza aceste aspecte.

 • Super Funny D.le Anonim ( Politist local de scoala sau cel putin ruda cu unu ) …….Chiar ai gasit tu o portita sa mai promovezi cauza voastra pierduta . Nu are treaba cu Politia locala sau cu Paza Privata pentru iti garantez ca acelasi lucru sar fi intamplat si daca era Politia Locala si cum naiba ai dat tu decizi ,, Paza privata nu poate intervenii,, ESTI PENIBIL IN INCERCAREA TA. Si inca ceva asemenea probleme erau si cand Paza era asigurata de doamnele sau domni de la politia locala pentru ca desi te faci ca nu sti adevarul este ca nici u ca paznic platit de primarie ( Politist local de sciala ) nu poti face mai mult decat paza privata . Amandoi sunteti obligati sa chemati Politia …… ESTI PENIBIL D.LE POLITIST DE SCOALA

 • Cum sa gasesti o lopata in incinta unitatii si sa alergi pe cineva cu ea? Nu cred ca era zapada afara si era folosita la dezapezire????
  Hai sa fim seriosi, nu cred ca doamna directoare repara motoare cu lopata.

 • Doamne minciuni la tot pasul ce naiba va este greu sa recunoasteti ca nu sunteti in stare sa tineti copii sub control

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.