L-a depășit cu mult pe Toma. Cheltuieli zero cu paza școlilor, grădinițelor și liceelor

Deciziile și discuțiile despre polițiștii locali și paza școlilor, liceelor și grădinițelor din Buzău au marcat începutul de mandat al primarului Toma.

Curtea de Conturi a solicitat printr-un raport ultimativ trimis primăriei concedierea a peste 300 de polițiști locali, folosiți la paza unităților de învățământ.

Cererea i-a venit mănușă primarului, care urmărea limitarea cheltuielilor primăriei pentru a face rost de bani, în special pentru asfaltări.

„Școlile au ajuns să aducă a obiective militare. Sunt școli la care sunt peste zece polițiști locali care se ocupă de pază. Au salarii mari, tot felul de prime. 300 de inși lucrează aici, e o risipă enormă. Cetățenii m-au ales să schimb imaginea acestui oraș rămas în urmă, nu să cheltui bugetul Buzăului pe salarii și subvenții. N-am nevoie de acești polițiști locali de la pază”, a spus Toma.

Povestea a rămas în coadă de pește, după ce polițiștii locali au oprit concedierea în justiție.

În sectorul patru au fost concediate și firmele de pază 

Astăzi, Hotnews scrie despre decizia primarului sectorului patru din București, Daniel Băluță, despre decizia de a renunța la contractele firmelor de pază ale școlilor.

Băluță a motivat prin faptul că aceste firme secătuiau bugetul primăriei, iar școlile ar urma să fie păzite superficial de personalul administrativ. Noaptea, nu va mai exista paznic deloc, școlile urmând să fie monitorizate video.

Așadar, o decizie încă și mai drastică decât la Buzău, acolo unde unitățile de învățământ au rămas să fie păzite, dar cu personal mult diminuat numeric și cu salariile agenților de pază reduse la nivelul minimului pe economie.

Citește și articolul: Ce zice Gagu despre Toma

Decizia primarului sectorului patru este criticată, părinții exprimându-și temeri referitoare la siguranța elevilor.

loading...

5 comentarii la „L-a depășit cu mult pe Toma. Cheltuieli zero cu paza școlilor, grădinițelor și liceelor

 • Nu mi se pare normal sa platesti niste mamaici si tataici imbracati in uniforma de politisti locali doar pentru paza scolilor. Oare acesti politisti local dau probe sportive? Nu ii vad in stare as alerge dupa hoti….

  Răspunde
 • Domnule Calota De Gheata, fiti foarte atent cu incalzirea globala!

  Răspunde
 • da acuma anii in urma nu era paza la scoli si nici nu sa intimplat nimica de ex la lic pedagogic era un om care era paznicul liceului sau om de servici si acuma mare paza astia sunt bani irositi de primarie ori cum parinti isi duc si aduc copii la scoala gardianul sta in ghireta sau in fata ei deci nu e o rez paza mai bine la iesirea din scoli politisti de la circulatie ca in afara si pe parcusul orelor portile inchise si acces pe la intrarea profes cu elev de serv

  Răspunde
 • Cunosc un baiat inalt care a lucrat in paza la pedagogic , avea grija de copii , statea cu cei mici din grupa 0 pana veneau pariintii dupa ei . Mai e unul batran care sta si fumeaza in ghereta si cere tigari de la elevi , din cate am auzit. Aaa , sa numai zic ca pleaca cu cutii de lapte sigilate de la copii in fiecare zi .

  Răspunde
 • Sunt de acord cu firmele de paza , dar vrem tineret cu putere , in caz ca se intampla ceva sa fie in forma fizica.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.