„L-am criticat ca nimeni altul, dar UNIREA cu Țintești e o idee bună!”

Surpriză, în dezbaterea publică referitoare la unirea dintre orașul Buzău și comuna Țintești.

Proiectul este susținut public de consilierul Silviu Roșioru (PMP), un adversar al primarului Toma.

„L-am criticat ca nimeni altul de la Buzău, pentru anumite decizii mai puțin inspirate pe care le-a luat. Dar, ideea unirii cu Ținteștiul o susțin. Discuția trebuie pornită de la premisa că fuziunea nu face nimănui niciun rău. Poate face doar bine, atât oamenilor din Buzău, cât și celor din Țintești. Iar dacă, în perspectivă, consecințele sunt doar pozitive, de ce n-am face unirea ? Unde ar fi norocul să vedem răsărind la hotarul dintre Buzău cu Țintești 20, 50, 100 de fabrici sau, dincolo de autostradă, cartiere de case, blocuri, eventual ANL-uri. Deci, mă voi duce la vot și voi vota PENTRU” a anunțat Roșioru.

Într-o declarație dată Jurnalului TVR și consilierul local USR Buzău – Irinel Cârstea pare a se fi poziționat de partea fuziunii.

„Ideea comasării mai multor UAT-uri este binevenită pentru România. S-ar administra mai bine și ar rămâne mai multe resurse la buget”

UPDATE: Într-o postare de azi de pe facebook, USR Buzău susţine că în ştirea TVR Irinel Cârstea a făcut vorbire la general pe tema fuziunilor şi că nu s-a luat nicio decizie concretă în speţa Buzău – Ţinteşti.

Primarul Toma le-a mulțumit celor doi și așteaptă o poziționare favorabilă inclusiv din partea PNL Buzău.

Inclusiv opinia publică, după o primă reacție rezervată sau chiar de respingere, a început să vadă aspectele pozitive ale extinderii orașului către sud.

Importantă a fost și poziția destul de convingătoare a primarului Toma care a ieșit public și a declarat că nu are niciun interes personal și niciun metru pătrat de pământ la Țintești, iar faptul că s-a născut și a copilărit acolo e doar o întâmplare în acest context.

Toma: „Nu am nimic acolo. Părinții au murit. Noi am fost patru frați, doi băieți și două fete. E o tradiție, tot ce a rămas de la părinți i-am lăsat surorii mai mici, Elena”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„L-am criticat ca nimeni altul, dar UNIREA cu Țintești e o idee bună!”

 • Toma: „Nu am nimic acolo…”

  Jur cu mana pe buric
  Ca la Tintesti n-am nimic!…

  Hai, mai, dle Toma, chiar crezi ca in Buzau sunt numai prosti?
  Acelasi mesaj si pentru dl Rosioru.
  Va rog, studiati cu atentie cartile funciare ale zonei, veti avea mari surprize.

 • Dl. Rosioru, aceasta amiba care se prinde de orice organism viu pentru a-l parazita nu a facut nimic vreodata, NU stie nimic decat potlogarii si mici vrajeli si NU reprezinta nimic pentru cei din jur ca sa ajunga sa valideze opiniile unora cu cateva clase peste dansul.
  E ca unul care, falimentar fiind, de spune cum sa ai succes in viata.
  Si asta va suna cunoscut, nu ?!
  🙂

 • Bai pesedistule, nu mai dezinforma. Liderul USR s-a pronuntat in favoarea unirii cu alte UAT-uri, cum ar fi Maracineni, Vadu Pasii sau Vernesti.

 • Domnul Primar, dacă ar vrea cu adevărat binele comunei Țintești i-ar îndemna să facă fuziune cu Gălbinași și Smeeni. Ar fi bine și pentru Municipiul Buzău. I-ar putea ajuta să treacă peste animozitățile vechi de la discoteci și ar ieși ceva cu adevărat bun. Rămân valabile și cu bune perspective investițiile deja făcute în terenuri. Noua zonă de dezvoltare ar putea purta numele inițiatorului. Toată lumea mulțumită. Domnul Primar încă mai așteaptă propuneri. Nu e politicos să lăsăm omul să aștepte.

 • Amândoi au terenuri foarte multe in zona… hai sa fim seriosi…nu toata lumea este proasta…Tomita a inceput sa-si dea arama pe fata! Am crezut in el, dar cred ca zicala cu pomul laudat i se potriveste cel mai bine! Numai abureli de la o vreme!!! Ar trebui sa-si schimbe putin politica….

 • Buna ziua,
  Daca va uitati in perspectiva, Buzaul,se ..duce.. singur, catre girla Buzau(zona Kaufland-biserica Sf. Vasile-Soseaua de centura Est,deja orasenii cumpara locuinte si terenuri pe malul sting, riul Buzau.Se va ajunge ca,impreuna cu noile spatii verzi care se vor amenaja linga Parcul Tineretului ,prin oras sa fie o oglinda de apa(amenajarere rîulBuzau)si nu autostrada ,vor fi 2 drumuri rapide,(catre Moldova) unul existent celalat cind va fi autostrada, 3 poduri care sa uneasca orasul vechi de cel NOU,viitorul Aeroport in apropriere. Daca tot doreste CLM sa faca o mare parcare in Micro 3, cursul Iazul Morilor sa fie deviat pe vechiul traseu al Rîului Buzau, pe actualul riu Calmatui si cu ocazia asta poate monta si Moara de apa.Daca dl Primar viseaza, de ce sa nu visam si noi pentu orasul nostru ??!! Eu, consider ca UAT-rile de pe malul sting,au mai multe puncte,cu care sa se exprime,ca primă zona de extindere oras. Cu stima !

 • E ceva normal la voi . Dupa critica urmeaza pupatul in … !

 • Am mai spus, Toma a frasuit un subiect excelent. 30% prezenta in Buzau sunt aproape toti care l-au votat, deci de unde atata? Ne-a convins cum, ca nu are teren si interes? S-a jurat si pe rosu parca…
  Cat costa referendumul? Cat costa noua organizare administrativa? Cat vor costa PUZ-urile, PUG-urile? Carti funciare sunt rare in zona extravilanului din Tintesti (http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html). De ce nu se reabiliteaza fostele platforme industriale si care acum stau parloaga sau de ce nu se dezvolta acolo undeja s-a inceput, pe ruta UAT Costesti sau UAT Stalpu, unde nu exista nici bariera naturala ca raul Buzau nici nimic doar interes economic direct al investitorilor (se si vede pe marginea drumului)? Personal nu sunt impotriva modernizarii si a dezvoltarii, dar sa mor daca ”n-am teren si nici interese in zona” sunt argumente umane, de sec XX!!!! Nu stiu daca e smecherie cu terenuri pentru autostrada, ca statul despagubeste in baza unor tarife, nu cat vrea omul, dar totusi, prin abnegatia lipsei de argumente tind sa cred ca sunt unele interese ascunse, peste care cu placere as trece daca as constata niste beneficii CERTE din aceasta unire.
  Rosioru si ala de la USR (care aplauda cu sapte maini pierderile inregistrate de firmele primariei anul trecut), din nefericire, prin alipirea la proiect, ma fac sa ma departez si mai mult de cabina de vot.

 • Gata! Este clar! Dacă și Silviu ” Pele” Roșioru susține acest proiect, înseamnă că este în regulă.
  Pe bune?! Lăsând gluma la o parte, ce contează ce spune acest ins care nu a făcut nimic concret în viața lui pentru buzoieni, deși a tot fost, Dumnezeu știe cum, ales local.

  P.S. Pele nu vine de la celebrul jucător de fotbal…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.