„L-am dărâmat pe cel vechi ca să facem altul la fel de mic ?”

Critici în serie trimise către reporterul buzoienii.ro (verbal și mesaje pe site plus rețelele sociale) la adresa noului pod de Mangă.

Podul nou, la fel de îngust cu cel vechi
Podul vechi, foto arhivă

„Domnule reporter, dvs. ați văzut cum arată podul de la Mangă după ce au pus bordurile pentru trotuare ? E la fel de îngust precum cel vechi. Duceți-vă și vă uitați. Păi ce-am făcut ? Am dărâmat un pod ca să facem altul la fel ?”

Carosabilul de pe pod s-a micșorat brusc după ce ieri s-au pus bordurile pt. trotuare

„Incredibil! Va permite trecerea a doar două mașini una lângă alta. Să vezi blocaje, gâtuiri și accidente aici când de o parte și de alta a podului de la Mangă se va circula pe două benzi!”

„Dacă tot l-au dărâmat pe cel vechi, de ce nu l-au făcut p-ăsta mai lat ? Tot au cheltuit niște bani. Plus că era loc suficient”

„Va arăta ca naiba! Șoseaua se va îngusta brusc de o parte și de alta a podului. E și periculos ce s-a făcut. Oare proiectantul ăla a gândit înainte ?”

Pe întinderea comunei Mărăcineni, drumul județean e mai larg, permițând circulația a două mașini pe același sens. E drept, o bandă e (legal) dedicată bicicletelor, dar la orele aglomerate s-ar (putea) circula pe două benzi (dacă n-ar fi mașini parcate lângă bordură).

Perspectivă

În patru – cinci ani, când se va inaugura noua autostradă Ploiești – Buzău – Focșani, traficul de pe E85 se va reduce cu 60-70% față de prezent! Atunci, pătrunderea dinspre drumul județean pe E85 și podul de la Mărăcineni se va face cu ușurință, iar traficul va avea fluență. Mai mult, anul viitor primarul Toma de la Buzău a promis asfaltarea șoselei de peste dig, astfel că o parte dintre șoferi o vor cârmi pe acolo, fără a mai ajunge la rondul de la avion. Atunci se vor vedea efectele negative ale faptului că podul de la Mangă are doar o bandă pe sens. Comuna Mărăcineni e în continuă dezvoltare (luna viitoare se deschide și șantierul pentru tragerea gazelor), mulți orășeni renunțând la apartamente pentru a-și face casă aici.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„L-am dărâmat pe cel vechi ca să facem altul la fel de mic ?”

 • Solutie daca sensurile de mers sunt mai mici decit dimensiunile legale. Adresa primar titel plus politia rutiera. se poate pe email sau direct infotrafic.

 • O mare hoție. S-a dărâmat un pod trainic cu o banda pe sens, pt a se face altul cu doua benzi pe sens, asa cum se scria în toate articolele de presa. Rezultatul după 6 luni de chin, același pod cu o singura banda pe sens! Unde este diferența de doua benzi? Unde sunt banii aferenți? Când se va da drumul la circulație în Maracineni pe doua benzi pe sens, ce se va face la pod? La primul accident grav vor da toți din umeri din nou, ca de fiecare data?

 • Bună ziua. Reportere, dar ce faci bre matale??? Lumea reclama podul de la Manga si matale atunci in discuție, primarul toma,digul,avionul,autostrada care peste 20 de ani va fi inaugurata etc???
  De ce nu ai pus aripa pe tf, sa suni proiectantul si pe împăratul Neagu sa vină sa vadă ce se întâmplă, ca sa nu folosesc alte cuvinte…
  Plus ca din cele 6 blocaje cu semafor de pe Valea Slanicului duc la pierderea a cel putin 30 de min pana la capat de drum. La podul de la Cernatesti si Aldeni nu se mai lucreaza de vreo 3 luni. Sa mai adaug ca dupa ce au asfaltat, au fost nevoiti sa sparga iar asfaltul ca au uitat sa fac scurgeri de pe versanti zic eu!
  La podul Manga o sa iasa ceva gen trambulina. Pt ca nu le a iesit la cumpana. Rusine sa le fie. Stiu ca ti am mai scris dar nu ai bagat de seamă!
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Nea Nelu Vasilache…..trambulină o sa fie pt cei care merg cu 90km/h prin sat…..cu viteza legală nu decolezi nicăieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.