CONCLUZIILE ÎNTÂLNIRII SHHAIDEH-PRIMARI. BONUS PĂREREA ZIARISTULUI CARE A ASCULTAT LÂNGĂ UȘĂ

De la ora 11.00 la 13.00 la CJ Buzău s-a desfășurat întâlnirea dintre primarii localităților din județul Buzău cu prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Tema principală a discuțiilor a fost atragerea mai ușoară a fondurilor europene și guvernamentale. 

Toti primarii au adresat intrebări ministrului Dezvoltarii, iar Sevil Shhaideh le-a răspuns cu calm și profesionalism tuturor.

Concluziile celor mai mulți dintre primari au fost de genul:”Doamna Sevil e o profesionistă desăvârșită. Întalnirea nu a fost bună, ci foarte bună. Ne-a lămurit în multe probleme cu care ne confruntăm”. După întâlnirea primarilor a urmat o conferință de presă lungă și plictisitoare, din care subsemnatul se va strădui să vă prezinte zilele următoare câte ceva interesant. 

PĂREREA AUTORULUI CARE A STAT ZECE MINUTE LÂNGĂ UȘĂ ȘI A AUZIT CÂTE CEVA 

  • În primul rând, organizatorii, Emanoil Neagu și Marcel Ciolacu, trebuie felicitați pentru inițiativă. Cu mențiunea că astfel de întruniri trebuie repetate măcar o dată la șase luni. E nevoie de acest dialog, primarii nu au ocazia de a dialoga direct cu ministrul.
  • Sevil Shhaideh e într-adevăr o profesionistă. Mi-a plăcut calmul cu care a ascultat doleanțele primarilor și seriozitatea în a răspunde cu profesionalim fiecărei probleme ridicate. O notă bună și pentru rezistența fizică demonstrată. În timp ce unii primari se plictisiseră, iar alții începuseră să plece, ministrul părea că așteaptă noi întrebări și că ar fi stat până dimineață la întrunire.
  • Păcat că întrunirea s-a ținut într-o sală prea mică pentru acest eveniment. Și de asemenea că jurnaliștii (măcar unii dintre ei, cei interesați) n-au fost primiți înăuntru. N-a fost o întrunire cu caracter politic, ci administrativ. Consider că, în privința dezvoltării comunităților locale, jurnaliștii ar trebui să facă parte din echipă. Priviți ca prieteni care pot da o mână de ajutor, nu ca inamici. E important ca prin intermediul lor cetățenii să afle de problemele discutate și ce soluții se întrevăd. Mai departe, jurnaliștii pot face demersurile de rigoare atât către primării cât și înspre guvern sau legislativ pentru rezolvarea acestor probleme. Poate că se va lua aminte pe viitor. (Auraș Tereacă)     

Iată și comunicatul emis de Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău după acest eveniment:

„Buzăul a fost astăzi centrul unor discutii importante, la cel mai înalt nivel. Am avut marea onoarea de a primi vizita Premierului Sorin Grindeanu, a Vice-premierului, doamna Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și a doamnei Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.
La întâlnirea organizată la Consiliul Județean au fost invitați primarii și reprezentanții tuturor localităților din județ, indiferent de culoarea politică, alături de parlamentarii PSD de Buzău. Aceștia au avut ocazia de a-și lămuri aspecte legate de dezvoltarea fiecărei unități administrativ- teritoriale, de a adresa întrebări astfel încât să își clarifice eventualele nelămuriri ce țin de proiectele de dezvoltare locală aflate în execuție sau chiar în stadiul de propunere.
Principala axă a discuțiilor s-a concentrat desigur pe Programul Național de Dezvoltare Locală, punându-se în primul rând accentul pe continuarea finanțărilor și proiectelor dincadrul PNDL 1 și pe stabilirea de noi obiective ce țin de perioada 2017-2020, prin demararea PNDL 2. Vreau să accentuez încă o dată faptul că PNDL este un program care a funcționat de la început, ale cărui rezultate s-au vazut cel mai bine, încă de la implementare, chiar în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.
Un aspect amplu dezbătut a fost și cel legat de atragerea cât mai multor fonduri europene, care reprezintă cheia bugetului pentru anul 2017 și totodată o mare provocare.
Principala țintă a Guvernului este să rezolve majoritatea nevoilor existente în cadrul fiecărei unități administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi puse în aplicare principalele măsuri stabilite în programul de guvernare.
Avem proiecte concrete pentru dezvoltarea județului Buzău iar în cadrul întâlnirii extrem de aplicate de astăzi am primit asigurări că acestea vor obține finanțare, astfel încât buzoienii să circule pe drumuri mai bune, să beneficieze de apă și canalizare în toate zonele, să aibă instituții de învățământ moderne și spitale bine dotate”.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.