La câte milioane de euro estimează Toma pierderile

O sumă năucitoare a anunțat primarul C-tin Toma că va pierde municipiul Buzău.

Bugetul Primăriei Buzău se va subția – conform ultimelor estimări – cu 10 milioane de  euro în urma deciziei guvernului de a trece plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor în sarcina municipalității.

Declarația a fost făcută de primar pentru ziarul Opinia (CLICK AICI).

Atenție, întreg bugetul Primăriei Buzău a fost anul trecut de aproximativ 46  de milioane de euro. 

,,Vom avea un deficit de aproximativ 10 milioane de euro numai din banii pe care vom obligaţi să îi alocăm presoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora. Municipiul Buzău este pe locul al doilea din ţară, după Galaţi, ca mărime a acestei sume. Este prăpăd, o situaţie alarmantă, pentru că rămânem fără bani de dezvoltare. Toate acestea se adaugă peste faptul că acum suntem obligaţi prin lege să acordăm norma de hrană personalului bugetar din Primărie, care se ridică la 1,2 milioane de euro anual”, a declarat pentru OPINIA primarul Constantin Toma.

Guvernul a anunțat că primăriile vor rămâne, în schimb, cu o cotă de 60%  din impozitul pe venit (față de 44%).

Primarii de orașe se plâng însă că vor ieși în minus și că în acest fel vor fi nevoiți să taie de la investiții.

Vina este aruncată de primarii de municipii în cârca lui Liviu Dragnea, bănuit ca a luat această decizie întrucât multe din orașele mari nu au primari de la PSD și că, în plus, nici locuitorii lor – îndeosebi de prin Ardeal – nu votează PSD în majoritate.

La Buzău, dacă estimările primarului Toma se vor adeveri, vor fi tăiați bani de la asfaltări, locuri de joacă, platforme îngropate, sport etc.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Iată unde ar putea fi mutați, tot în Crâng. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

13 comentarii la „La câte milioane de euro estimează Toma pierderile

 • O sa ramaneti fara bani de bagat in gaura neagra…..r.a.m…..Buzau.Personal ma bucur teribil .

 • Iar se văicărește Tom?Sa taie bugetul pe spectacole și sponsorizările primariei si gata 10 mil de euro!Trădătorii sa tacă de la buzau!Trăiască Dragnea!

 • Este absurd sa se acorde bugerilor bani pentru hrana iar centrele de copii si batrani nu benegiciaza de toate conditiile necesare pentru un trai mai bun.
  Este clar ca toate sunt puse pe hartie comform legilor ,dar hai sa dam intaietate celor care au o nevoie mult mai mare.

 • Si uite asa se duc pe” apa sambetei” o parte din acele proiecte frumoase de care acest oras are foarte mare nevoie .
  Sa speram ca nu vor fi atat de afectate (proiectele)si deficitul atat de mare

 • Toma oricum nu mai are mult de stat la palatul comunal ,Ciolacu si el este pe lista neagră a lui Dragnea. Garniturile se schimbă, daca își termină mandatul Toma să-i zică mersi lui Dragnea! Toate găștile care au legături cu serviciile sunt aruncate la gunoi.

 • tovarasul toma e atat de disperat, incat trimite somatii de plata ptr amenzi din 2011, cu toate ca stie clar termenul de prescriere.Nu de alta dar de prins nu are cum sa ma prinda si face si risipa de bani cu posta.Decat sa umble dupa cai morti ca sa le ia potcoavele ar trebui sa se ocupe de alte surse de venit.

 • Eu unul nu văd nimic bun în mandatele lui bosco sau toma, să vină alt primar mai bun ,mai înțelegător, mai sociabil,mai corect! Toma trebuie sa plece cu Ciolacu în frunte.

 • Decat sa te plangi,mai bine pune la treaba toate persoanele si structurile din subordinea primariei si o sa vezi ca daca ajutoarele NECESARE si Legale se vor acorda dupa lege, atunci o sa aveti si economii. Cred ca si guvernul asta de oligofreni functionali se gandea sa taie cu cel putin 90% banii pentru partide, tot felul de organe si organizatii capusa, ONG-uri,etc ar avea de unde sa acorde acele ajutoare LEGALE si NECESARE acolo unde este cazul. Dar,cand ‘politica’ guvernantilor este aceea a distrugerii totale a Romaniei si romanilor,a inrobirii tarii,a tradarii si saracirii ,a umilirii si batjocorei,nu le ramane romanilor decat ‘sa doarma in continuare in bocanci’, sa stea cu mana intinsa ca milogii si ‘sa se bucure de democratia servita lor cu atata darnicie de PSD.,,,,,,,Votati PSD!

 • Așteptăm o luare de poziție clară din partea lui Toma și Ciolacu față de aceste idei năstrușnice ale lui Dragnea, Vâlcov și compania! Însă această luare de poziție nu poate apărea decât din partea unor adevărați oameni politici ori a unor persoane interesate într-adevăr de binele obștii ce cu onoare ar trebui să o păstorească! Lamentările și aruncatul cu vina către cei de mai sus, nu este decât o încercare jalnică și dezgustătoare de a-și păstra privilegiile acordate tot de Dragnea, Vâlcov, Codrin și alții că ei. Vom vedea că, delimitarea lui Toma și Ciolacu va apărea, probabil, doar atunci când vor trece cu arme și bagaje, dacă vor trece, in alta tabăra, că să nu o numim gașca, politică! Restul…povesti de adormit…persoane naive !

 • Toma? Este cel mai arogant politician cu Apostu și Ciolacu! Nici cu Boscodeală nu mi-e rușine!Toți o apă și un pământ!Huuuuuuuuuuooooooo. Să nu le dea nimic Dragnea. ca nu merită viperele astea!

 • Un oraș cu 100000 de locuitori, are mai mulți asistați decât Bucureștiul, Clujul, Timișoara, Iașiul etc! Ciuma roșie lovește din nou!

 • Au primarii de unde sa stranga cureaua sa se incadreze in bugetul local strans local.
  Mai ales Buzau care mereu e in top la asistati sociali care incaseaza bani degeaba sub diverse pretexte.
  Intra in ei cu controale si face economie maxima, ca majoritatea incaseaza prin frauda si coruptie bani de la stat.
  Acum vor fi motivati sa elimine aceste grupuri infractionale de scos asistati sociali.

 • aha mai tiem din distractie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.