La Focșani, ca la Buzău!

Un șofer buzoian care a ajuns azi la Focșani a remarcat o similitudine cu orașul Buzău.

Apariția și la Focșani a stâlpișorilor de delimitare a benzilor de mers:


Informații că și în alte orașe din țară/străinătate se întâmplă ca la Buzău au mai fost, dar acum au apărut și probele/pozele.

Explicația e că toate orașele care accesează proiecte ale Uniunii Europene de mobilitate urbană au obligația (prevăzută în proiect) înființării pistelor speciale pentru transportul în comun.

Uniunea Europeană – din rațiuni ce țin de protecția mediului – caută să favorizeze transportul în comun și folosirea bicicletei în detrimentul autoturismelor proprietate personală. Principiul (în teorie) e că un autobuz emite mai puține noxe decât 5,10,15, 20 etc. de autoturisme.

Rămâne de văzut – în practică, la Buzău – dacă:

1) Cetățenii vor renunța la autoturisme în favoarea autobuzului

2) Pistele speciale nu vor duce la coloane mari de autoturisme în trafic și, implicit, mai multe noxe!

Citește și:

loading...

8 comentarii la „La Focșani, ca la Buzău!

 • Nu am văzut niciun biciclist azi pe Unirii. Doar autovehicule în tranzit și Buzoieni supărați fără parcare.

  Răspunde
 • Cel mai probabil aceleasi firme de casa au obtinut contracte pe bani publici in toata Romanica. Urmeaza sa apara si aia cu semafoarele imediat…

  Răspunde
 • Coloanele de masini deja au aparut de cand si-a bagat Toma nasul prin strazi. Mai bine le lasa cu gropi decat sa le asfalteze si apoi sa isi bata joc de ele

  Răspunde
  • … păi , nene ziaristule, orașul Focșani nu e traversat de o arteră principală ca Buzău….are centură (e85) ….nu intri în oraș decât dacă locuiești acolo !…nu mai băga strâmbe aiurea că nu-i frumos!…

   Răspunde
  • Dragi buzoieni, daca v-ați săturat de acest „magnific” oraș, vă așteptăm cu drag la Nehoiu. Avem un oraș liniștit, cu aer curat, peisaje minunate, aproape de Ardeal, cu oameni harnici, gospodari, gata să vă ajute în orice problemă etc.

   Răspunde
 • Toma a luat Buzaul pe persoana fizica, a inchis strazi, a infiintat baie publica in piata Dacia, a schimbat denumirea strazilor bulversand cetatenii cu noile adrese din C.I. si a pus capac cu semafoare si benzile delimitate cu popice. Norocul nostru ca vin alegerile si putem pune stop haosului din infrastructura buzoiana. A promis si nu a facut, o mare platforma industriala, interconectata cu infrastructura rutiera si acum sugereaza soferilor sa tranziteze ,, Buzau oras deschis,, doar pe centura ocolitoare.

  Răspunde
 • Tot de la PSD e și primarul lor, cum ar putea ca infrastructura sa fie mai puțin retardata decât cea de la Buzău ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.