La ora 11.45 și 12.30. Vezi AICI invitația oficială

Buzoienii sunt invitați mâine (joi, 6 ianuarie) de preotul Mihail Milea la tradiționala ceremonie organizată la Buzău de Bobotează.

Alaiul va pleca la ora 11.45 de la Catedrala Sf. Sava, se va opri la Catedrala „Înălțarea Domnului” unde se va alătura IPS Ciprian, iar la 12.30 va începe pe malul râului „sfințirea cea mare a apei”.

Comunicat, Pr. prof.dr. Mihail Milea

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, pe data de 6 ianuarie 2022 va avea loc tradiţionala procesiune de la Apa Buzăului, prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, când se săvârşeşte sfinţirea cea mare a apei. La ora 11.45 se va pleca din faţa Catedralei „Sfântul Sava” , apoi se va trece pe la Catedrala „Înălţarea Domnului”, unde se vor alătura Înaltpreasfinţitul Ciprian şi credincioşi dornici să ia parte la această slujbă legată de Botezul Domnului.

La ora 12.30 va începe slujba de sfinţire a apei, săvârşită de către ÎPS Ciprian; ea va avea loc pe esplanada unde se află monumentul înălţat anul trecut în cinstea Sfântului Sava de la Buzău. La această sărbătoare a Buzăului sunt invitaţi toţi credincioşii şi toate oficialităţile municipale şi judeţene. Sfinţirea Apei Mari (Aghiasma) este un adevărat  medicament de vindecare a pandemiei actuale.

Mare este Dumnezeu!”

loading...

8 comentarii la „La ora 11.45 și 12.30. Vezi AICI invitația oficială

 • Obiceiuri primitive, fara nicio finalitate concreta, facute pentru oi ratacite.

 • In Ortodoxie Aghiazma Mare nu se altereaza niciodata, poate unul dintre aspectele concrete pentru tine, Catalin. Se merge la apa Buzaului pentru ca este singura apa cunoscuta din tara noastra care a daruit neamului nostru un sfant, in persoana Sfantului Mucenic SAVA de la Buzau, martirizat la 372 in apele Buzaului de catre paganii goti. Moastele Sfantului SAVA sunt autentice, pastrate in Serbia, descoperite de Parintele Mihail Milea dupa zeci de ani de cautari. Anul trecut s-a ridicat pe malul apei un monument in cinstea Sfantului, ocrotitorul Buzaului, de al carui nume se leaga prima atestare documentara a judetului nostru.
  Sunt lucruri ce tin de cultura neamului nostru ortodox despre care e bine sa fim putin mai cu luare aminte inainte sa aruncam cuvintele. Doamne, ajuta!

 • Mă Cătăline, eu zic să-ți faci testamentul și să lași cu limbă de moarte să nu te îngroape creștinește la cimitir, că e un obicei barbar. Să te împăieze și să te expună la sediul firmei cu „proiecte individuale”, că așa e modern și este și cu finalizare concretă!

 • „In Ortodoxie Aghiazma Mare nu se altereaza niciodata, poate unul dintre aspectele concrete pentru tine, Catalin”….

  …stim bine care este explicatia stiintifica si care NU are legatura cu religia si credintele supranaturale ale unora….

 • Orice apa chioara ramane potabila ani intregi ,daca pui in vasul ce o contine o moneda din argint !Asta e si motivul pentru care gasim argintul in cultul ortodox!

 • Pixele, una este sa fi inmormantat cu demnitate, alta e sa pupi oase si sa alergi dupa cruci in apa inghetata, aruncate de popi care mangaie baietii la seminar prin locuri dosnice.
  Hai sa adunam mere cu mere.

 • Mă Cătăline, m-ai derutat total! Eu te credeam civilizat, european, cu facturare externă pe când tu, ca un adevărat primitiv, înfierezi practici LGBTQIA+! Nu mai știu ce să cred despre tine. Ori ești european, ori nu mai ești!

 • La sfintirea apei Parintele Milea foloseste ispre cruce de lemn, cum spune dansul pentru a arata ca sfintirea o aduce semnul crucii, nu materialul de care este facuta aceasta. Intrebati personal daca va tine.
  Altfel ar fi idolatrie.

  La slujba de anul acesta, si in alti ani am urmarit, Inaltpreasfintitul si alti ierarhi din tara folosesc tot cruce de lemn. Probabil pentru cei care cred, „stiintific” spun ei, ca argintul schimba de fapt compozitia apei. Aghiasma se sfinteste prin puterea Duhului Sfant pogorat sub semnul crucii, nu prin materie. Materia in sine nu are nicio putere de sfintire, sau cu sare cum spun sectantii ca fac aghiasma.

  Cat priveste stiinta invocata de unii, regret ca tocmai de nestiinta dau dovada! Dar asa le place in autosuficienta lor sa vorbeasca despre lucruri interesante, citind diverse opinii pe care algoritmii fb, spre exemplu, le pot sustine ca adevarate si prin parerile altora, inducand in fapt un fals (1).

  Cercetati rapoarte adevarate, intocmite de laboratoare competente, despre sfintirea adusa de semnul Sfintei Cruci. Cititi despre purificarea apei instant la 0 bacterii si microbi in timpul sfintirii, despre radiatii 0 in interiorul bisericilor din zona Cernobal, de aghiasma de 1300 de ani descoperita in Georgia (ca tot spunea cineva ca „orice apa chioara ramane potabila ani intregi”).

  Asadar, inainte de a arunca vorbe, unii ar trebui poate sa mai treaca o data prin scoala, nu primara, ci a celor 7 ani de acasa…

  __________
  (1) „Televiziunea și internetul au promovat idiotul satului” (Umberto Eco, 2015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.