La picioarele podului de la Vadu Pașii au răsărit aceste „flori”. Ce înseamnă asta ?

Câte cinci picioare (pile) au cele două poduri de la vadu Pașii. Cel feroviar, și cel rutier – vechi.

Tot cinci picioare, plus cele două culee (capetele podului), va avea și noul pod rutier, la care se lucrează cu începere din septembrie.

De câteva zile, la patru dintre picioarele vechiului pod, au răsărit aceste „flori”.

De fapt, e vorba de armătura coloanelor (pentru care s-a forat la 28 de metri adâncime) de care se vor prinde picioarele noului pod.

În total vor fi 74 de astfel de coloane (54 pentru podul nou și 20 pentru susținerea podului vechi). Muncitorii au rezolvat fundația pentru trei pile și lucrează acum la a patra.

Citește și articolul: Prima încercare de ridicare a unui autoturism nu a reușit. Iată ce s-a întâmplat azi pe strada Pietroasele

Pe șantier și-au făcut apariția de câteva zile și mai multe tuburi de beton cu care se va improviza un podeț pentru ca muncitorii să poată trece apa Buzăului înspre malul dinspre V. Pașii și să lucreze la forarea coloanelor pe care se va sprijini cel de-al cincilea picior al podului. În acest moment râul curge printre picioarele 4 și 5.

Apoi se va trece la partea de zidărie a celor cinci picioare, iar în paralel se va lucra în uzină la realizarea tablierului (structura metalică pe care se va așeza calea de rulare).

„E bine până acum. Ne-a ajutat vremea extraordinar, am putut lucra, iată, și în timpul iernii. Vom trage tare și în perioada următoare pentru a putea începe ridicarea pilelor. Să sperăm că nu vom mai avea parte de ger sub minus -5 grade și nici la primăvară de inundații care să ne oprească din lucru. Zilele acestea voi da comanda pentru tablă, pentru a lucra în paralel, în hală la noi, la tablier”, ne-a declarat azi la fața locului Victor Vasilescu, directorul Integral, firmă care va realiza podul.

Citește și articolul: Toma nu mai are răbdare! A cerut 20 de milioane de euro!

loading...

4 comentarii la „La picioarele podului de la Vadu Pașii au răsărit aceste „flori”. Ce înseamnă asta ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.