La Ploiești s-a anulat ce s-a decis la Buzău

În martie, acest an, după patru ani de judecată, Tribunalul Buzău a hotărât că decizia de concediere a celor 300 de polițiști locali de la paza școlilor e legală.

Ieri, Curtea de Apel Ploiești, a anulat hotărârea din martie și a trimis cauza înapoi la Buzău pentru rejudecare.

După decizia de ieri, polițiștii locali (229 de angajați ai Primăriei Buzău) au răsuflat ușurați.

Au scăpat de concediere. Pentru cel puțin doi – trei ani, cât vor dura rejudecarea pe fond și apoi, din nou, apelul la Ploiești.

Când instituțiile statului se contează între ele

În 2016, Curtea de Conturi a impus Primăriei Buzău, sub amenințarea unor sancțiuni ulterioare, să concedieze în jur de 300 de polițiști locali. „Legea prevede doar un polițist local la o mie de locuitori. La Buzău trebuie să rămână doar 133”.

De teama unor sancțiuni pe persoană fizică, primarul și apoi consilierii locali au purces la aducerea la îndeplinire a cerinței Curții de Conturi Buzău. După primirea preavizelor, polițiștii Locali au solicitat în instanță anularea deciziilor CLM Buzău. Justiția a blocat imediat concedierea, dar nu reușește, iată, de patru ani, să decidă dacă solicitarea Curții de Conturi (altă instituție a statului român) e legală sau nu.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „La Ploiești s-a anulat ce s-a decis la Buzău

  • Poate daca as fi in pielea lor n-as mai gandi asa…dar trebuie sa analizam si eficienta activitatii lor. Cand vezi pe strada plimbandu-se agale doi supraponderali, imediat te gandesti ce-ar putea face ei in situatii deosebite! La portile scolilor eficienta este cam aceiasi. Din masina politiei locale nu se vad intersectiile unde stau parcate masini pe banda cu verde intermitent. In schimb stau la pândă pe cate o strada pe care s-a introdus recent un sens interzis pentru a incasa amenzi! Trec fluierand si pe langa cate o masina „bengoasa” pe avarii oprita pe singura banda pe sens a strazii de teama sa nu deranjeze vreun bașcan! Sunt inca o groaza de masini abandonate pe domeniul public sau fel si fel de afise pe stalpi, pe pomi si ei se fac ca ploua! Imi pare rau, dar chiar asa stau lucrurile.

  • Dar tinuti pe un salariu de 2000 lei nu se poate? Nu de alta, dar paznicii astia au salariu mai mare decat majoritatea profesorilor care predau la scolile la care pazesc ei usile, ceea ce e strigator la cer. Iar sa pazesti o usa si sa legitimezi cate un om cand intra din cand in cand nu oboseste nici fizic, nici intelectual. Practic, orice om cu 8 clase poate face asta, deci nu se justifica in niciun fel veniturile asa mari (salariu + sporuri). La supermarketuri te epuizeaza pentru jumate din banii astia. Si multi functionari de banca au venituri mai mici. Si mai pot da exemple…

    Salarii si sporuri pe masura cred ca este solutia cea mai corecta. Daca se apeleaza la firme de paza private iar nu e ok, pentru ca se vor face contracte pe linie de partid cu patronii semi-interlopi agreati de mafia politica. Directorii de scoli sunt toti sclavi de partid si vor alege ce firme li se ordona politic.

  • Justitia din RRomanica!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.