La propunerea primarului se va merge în toate școlile și liceele din Buzău. Mâine are loc prima acțiune

La propunerea primarului C-tin Toma și a Consiliului de Dezvoltare Educațională a Municipiului Buzău în acest an în toate școlile și liceele din Buzău vor avea loc astfel de acțiuni .

Purtând denumirea „Ora de Istorie pentru Centenar”, o serie de reputați scriitori și istorici buzoieni vor ajunge în fața elevilor pentru ale vorbi despre „Marea Unire” și România în general.

Scopul este cel de a sădi în mintea tinerilor dragostea față de țară și istoria ei.

„Eu nu sunt un defetist. Dimpotrivă cred și lupt pentru asta. România poate deveni o țară respectabilă în Europa și în lume. E nevoie în primul rând de educație și apoi să muncim cu toții cu seriozitate. Iar România o să vedeți, se va dezvolta frumos”.

Seria „orelor de istorie pentru centenar” va fi deschidă de istoricul și scriitorul buzoian Valeriu Nicolescu, mare iubitor al meleagurile buzoiene cărora le-a dedicat mai multe cărți.

Însoțit de primarul C-tin Toma, Valeriu Nicolescu le va vorbi mâine elevilor Liceului Alexandru Marghiloman. Întâlnirea va avea loc la ora 10.00 în amfiteatrul liceului. Invitați nu sunt doar elevii de la Marghiloman, ci toți buzoienii care vor să se bucure de centenar.

Săptămâna viitoare, miercuri – 31 ianuarie, Valeriu Nicolescu și primarul Toma vor repeta figura la Școala nr. 1 – Aviator Mircea T. Bădulescu” de pe Bd. N. Bălcescu.

26 ian 2018
loading...

4 comentarii la „La propunerea primarului se va merge în toate școlile și liceele din Buzău. Mâine are loc prima acțiune

  • Dragostea de tara, e utila doar omizilor comunistoide.Ce-i aia iubire de tara ??Iubirea trebuie sa existe ptr parinti ,copii,sot si ptr prieteni ,nu ptr tara !!

  • Faptul că dl.Primar al municipiului Buzău se transformă fie și pentru câteva ore într-un cadru didactic ,nu poate decât să mă bucure .Abia acum poate să înțeleagă haina omului de la catedră .Ce semnifică acțiunea dlui îi face o față și mai frumoasă ,pentru că readuce în fața copiilor sentimentul de țară ,dragostea pentru aceste meleaguri și îndeosebi reînvie sentimentul patriotic .Este o acțiune care îi face cinste .

  • Impresionant!
    Deja mi-au dat lacrimile!
    Atâta patriotism,mai rar!

  • O CARTE NU SCRIE SI EL, DINCOLO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.