„La toamnă plantăm. Colaborare între Min. Mediului și Primăria Buzău”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost așteptat azi pe digul râului Buzău de primarul Toma și prefectul Dimian.

Veștile sunt bune. Orașul Buzăul va avea peste câțiva ani perdea forestieră între podurile de la Mărăcineni și V. Pașii.

„Mulțumesc Primăriei Buzău că a pus la dispoziția Min. Mediului acest teren degradat. Din toamnă vom începe plantările a o sută de mii de puieți pe aceste 20,2 hectare în cadrul campaniei „O pădure cât o țară”. Vrem să facem cea mai mare extindere fondului forestier național din ultimii 30 de ani”, a spus ministrul Costel Alexe .

Se va planta un mix de copaci din speciile sălcioară, cătină roșie, ulm de Turkestan, vișin turcesc, nuc și cireș (ultimele două mai puțin).

Plantările vor avea loc în vecinătatea digului (14 ha), dar și peste fosta groapă de gunoi a orașului (vezi foto mai jos)

Primarul Toma l-a rugat pe ministru să-l ajute să preia Parcul Crâng („din păcate jumătate e uscat, trebuie curățat și reîmpădurit”) dar și canalul Iazul Morilor („care e plin de gunoaie”).

Toată zona dintre Parcul Tineretului și râul Buzău va fi primenită în perioada următoare. Pe fonduri europene spațiul va fi transformat într-o grădină de permacultură.

Vezi mai jos harta cu poziționarea celor 7 parcele ce vor fi plantate de Min. Mediului.

plan-7.1-prezentare-parcele-impadurite-Model

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

4 comentarii la „„La toamnă plantăm. Colaborare între Min. Mediului și Primăria Buzău”

 • Cine știe ,la toamna ce ministru vom avea. Nebănuite sunt căile politichiei

  Răspunde
 • Dă-ne Doamne, aer curat, indiferent de cine va fi la butoane-n toamnă ! Mai ales pentru … respirat …

  Răspunde
 • Domnule ministru dar pe malul celalalt al Buzăului nu vedeți malderele de nisip excavat din albia râului Buzău? Cum este posibil sa nu vadă nimeni în ce stil se excaveaza albiile râurilor din Buzău? La Sapoca de ce nu l-ați dus pe ministru, domnule Prefect? sa vedeți ca peste câțiva ani locuitorii vor avea casele înghițite de ape? Acele gropi imense chiar nu le puteți vedea? Nicio problema ca în curând o sa veniți sa vedeți și acest dezastru….

  Răspunde
 • O treabă ABSOLUT EXCELENTĂ de pe urma căreia Buzăul se va înfrumuseţa enorm ! Iar buzoienii vor respira un aer mult mai curat şi mai sănătos !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.