LA UN PAS DE TRAGEDIE. BUCĂŢI MARI DE GHEAŢĂ S-AU PRĂBUŞIT DE PE ACOPERIŞUL PRIMĂRIEI. „EU ŞI FETIŢA URMA SĂ INTRĂM ÎN MAŞINĂ”

Nu lipsea mult şi azi, la prânz, se putea produce o tragedie chiar în vecinătatea primăriei, pe strada Sava Gotul.

Tatăl şi fiica se îndreptau spre maşină după ce au fost la cumpărături în fostul magazin Dacia.

Cu cateva secunde înainte de a ajunge în dreptul maşinii, bucăţi mari de gheaţă s-au desprins de pe acoperiş şi s-au izbit cu putere de capotă, parbriz şi plafon.

Parbrizul maşinii s-a spart, după cum se poate vedea în imagini.  

Ne putem închipui ce s-ar fi putut întâmpla dacă bucăţile de gheaţă ar fi lovit un trecător. Probabil, lovitura i-ar fi fost fatală.

După incident, poliţiştii locali au izolat perimetrul cu bandă de plastic, întrucât o altă bucată s-a deplasat de pe acoperiş şi se poate oricând prăbuşi.

Bucăţile de gheaţă şi ţurţurii care cad de la înălţime sunt extrem de periculoase şi anual în lume se produc incidente chiar mortale.   

Cel mai probabil Primăria va trebui să plătească pagubele maşinii. Proprietarul are CASCO, dar firma de asigurări se va îndrepta împotriva municipalităţii.

În mod normal, fie poliţiştii locali, fie poliţia naţională, fie pompierii, vor amenda primăria pentru neglijenţă cu sume între 500 şi 2000 de lei. 

Proprietarul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizarea şi marcarea perimetrului expus riscurilor şi de a îndepărta gheaţa sau ţurţurii. În caz că proprietarii, din diverse motive, nu o pot face, trebuie solicitaţi pompierii.  

Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.