SAMSUNG DIGIMAX A503

LA VADU PAȘII EXISTĂ INTENȚIA DESPĂRȚIRII DE RER ȘI A ÎNFIINȚĂRII UNUI SERVICIU PROPRIU DE SALUBRITATE

Dezbatere publică la Vadu Pașii în privința serviciului de salubritate din comună. În ultimii ani, acesta a fost asigurat, ca și în municipiul Buzău, de către RER.

Problema este că operatorul de salubritate intenționează să majoreze tarifele percepute localnicilor.

În al doilea rând, primarul Gheorghe Firon crede că prin înființarea unui serviciu propriu, precum la Mărăcineni, Primăria Vadu-Pașii va avea de câștigat.

„Până acum a fost bine. Dacă în municipiul Buzău, cetățenii plătesc un abonament lunar de 11,1 lei, la noi la V. Pașii tarifele erau la jumătate. Ni se făcea o reducere și datorită faptului că jumătate din stația lor de sortare este pe terenul Primăriei din V. Pașii. Acum, dânșii, după introducerea supracacizei la gunoi, de la 80 lei/tona de deșeu depozitat la groapa de gunoi vor să mărească tarifele”.


Primarul și consilierii tatonează terenul înființării unui serviciu propriu.

Mașina RER care deservește momentan comuna V.Pașii

„Aceasta presupune să cumpărăm o mașină de gunoi, să angajăm trei oameni care să o deservească și a încă unuia care să încheie contracte cu cetățenii, să țină evidența lor și să meargă pe teren să discute cu oamenii.

Mă gândesc că pe angajații respectivi putem să-i folosim în anumite zile și pentru ecologizare și curățenie prin comună.

De asemenea, va trebui să introducem și la Vadu Pașii, colectarea selectivă. E un pas înspre civilizație și totodată se reduce cantitatea de deșeuri, accizabilă, care se depune la groapă.

Dar va trebui să cumpărăm noi aproximativ trei mii de pubele. Cam trei mii de case sunt la noi în comună.

Și aici e un mic diferend cu RER-ul, ei nu acceptă să aducă din banii lor aceste pubele”, a încheiat primarul.

Decizia se va lua în viitorul apropiat după consultarea cetățenilor și votul consilierilor locali.


LIVIU MOCANU: „DA, SUNTEM ÎNTR-UN IMPAS LA V. PAȘII”

Diferendul a fost recunoscut și dinspre RER.

Da, la V. Pașii, ca și la Merei de altfel, suntem într-un impas. Tarifele percepute sunt foarte mici. Acum a venit și această acciză pe gunoi, iar ei nu vor să participe cu nimic în plus. Nici nouă nu ne mai convine, ieșim în pierdere. Cantitățile preluate de la populație sunt foarte mari, 150 de tone pe lună. La V. Pașii nu se face colectare selectivă, oamenii pun în pubele de toate. Gunoi de grajd, mutărătură de prin curți, crăci, diverse. Ne vom întâlni mâine cu ei la primărie la V. Pașii pentru a vedea, fiecare de părți, ce avem de făcut în continuare” a precizat Liviu Mocanu, directorul RER Buzău. 

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „LA VADU PAȘII EXISTĂ INTENȚIA DESPĂRȚIRII DE RER ȘI A ÎNFIINȚĂRII UNUI SERVICIU PROPRIU DE SALUBRITATE

  • Un sfat pentru edilii din Vadu Pașii: Faceți-vă serviciu de salubritate propriu, dar asigurați-vă, prin contract ferm, că aveți acces la rampa de depozitare, sau dacă vă puteți amenaja propria rampă(cu aprobările necesare de la mediu). Dacă nu puteți, faceți licitație și veți găsi o firmă care să practice prețuri mai bune. Spre știință, chiar și RER prestează în alte localități la jumătate de preț față de Buzău.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.