Zgomote ciudate, descoperire la zece metri de drumul comunal

Ursul s-a zbătut să scape și s-a rănit destul de rău la gură.

Lațul i s-a prins între gură și ceafă (vezi foto mai jos).

Apelul la 112 a venit de la niște localnici care mergeau pe drum și au auzit niște sunete ciudate. La zece metri de drumul comunal din Cănești au zărit animalul prins în laț.

De la Buzău au plecat spre locul indicat medicul veterinar Valentin Doană și reprezentanți de la Garda de Mediu, Jandarmerie și fondul de vânătoare.

Ursul a fost tranchilizat și apoi s-a purces la tăierea lațului. Medicul veterinar a încercat în timpul rămas să-i trateze rănile provocate de laț.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Zgomote ciudate, descoperire la zece metri de drumul comunal

 • Pun unul langa celalalt acest articol si pe cel din urma cu 3-5 zile. Uite cati oameni sar ca arsi cand e vorba de un urs. Uite cum nu sare nimeni cand e vorba de un amarat de om.
  (Ma refer la articolul dvs cu un om cazut in scara unui bloc, pentru care dispecera de la ISU s-a suparat ca a fost deranjata cand cineva a telefonat sa anunte un posibil caz de urgenta).

 • Din pacate acest fenomen este foarte des intalnit in zonele de munte, presa ar trebui sa filtreze mai mult informatiile de genul” animalul s-a prins in gard”..de fapt animalul se prinde intr-un lat pus intentionat… animalul moare in chinuri groaznice,fie ucis de cel care a pus latul fie de foame….aici vorbim de braconaj..la scara mare..va rog sa interogati autoritatile din aceste zone cate cazuri de braconaj de acest tip au identificat in ultiumii 10 ani…surpriza..niciunul.Foarte multe cazuri de oameni atacati de urs in gradina sau in spatele casei sunt de fapt aceste acte de braconaj..esuate

 • Daca ar fi împuținată populația de urși cu cel puțin 1/3, așa cum era odinioară planul, pentru a fi asigurat arealul necesar fiecărui exemplar, poate că nu ne-am mai saluta cu ursii săptămânal, prin secolul 21.

  Nu că n-am avea de unde împuțina, detinem jumate’ din populația de urși a Europei…

  Țările acelea cu mai multă apa caldă și toalete prin casa au exterminat populațiile de urși de niste decenii ori de peste un secol, și, spre surprinderea ursofililor, planeta se-nvarte și fără existența urșilor.

 • @Viitorul ai mare dreptate, sunt acte de braconaj, de cele mai multe ori comise chiar de catre cei ce sunt platiti foarte bine sa supravegheze zona, adica de padurari, politisti, jandarmi, sau sefii, rudele si sagetile lor. Deaceea mereu se musamalizeaza cazurile, ca doar nu o sa se prinda singuri.

  @Yo nu avem noi populatie mare de ursi, ci are vestul populatie mica de ursi, ba chiar exterminata complet, ca ei au comis genocid asupra majoritatii speciilor salbatice, genocid facut din pura distractie. Sa nu uitam ca si asupra oamenilor cel mai mare genocid din istoria recenta a fost comis tot de vestici in perioada dintre cele 2 razboaie mondiale, care au exterminat atunci si minoritati etnice de oameni, sub pretextul „uniunii” statelor europene.
  Acum vesticii vin la noi sa extermine si animalele noastre salbatice, ca sa isi puna trofee pe peretii conacelor facute de sclavi.

 • Bre, nenea anonimu’, in Europa mai sunt doar câteva state pe unde ursii si lupii mai bântuie in voie, nu e vorba strict de vestul Europei, unde, apropo, au fost exterminate animalele periculoase nu toate animalele sălbatice. In Germania e comun sa te-ntalnești prin oraș nici mai mult nici mai puțin decât cu căprioare, veverițe, rațe sălbatice, ciori, lebede, toate foarte confortabile in preajma omului.

  Populatii relativ mari de animale periculoase mai au țările cu densitate foarte mică a populație, din motive evidente.

  In rest, in ceea ce privește frustrările vis a vis de vestici, nu comentez, genocide au avut loc în toată istoria și pe tot globul, dar probabil esti ceva generație nostalgica după minunata era comunistă, încă ne apusă pe de-a-ntregul….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.