„Lași mașina și iei autobuzul”. Se va amenaja o mare parcare la marginea Buzăului. Care ar fi cea mai bună locație ?

2017 e anul proiectelor întocmite de mica dar ambițioasa echipă de la departamentul pentru fonduri europene din Primăria Buzău.

După „inelul verde”, mai exact piste pentru bicicliști, și „velocity”, adică rastele cu biciclete de închiriat, în acest an Primăria Buzău va depune și un proiect ce vizează finanțarea amenajării la marginea orașului a unei parcări generoase pentru cetățenii din alte orașe care se opresc temporar în Buzău.

„E de asemenea un pas spre civilizație. Toate orașele care se respectă au așa ceva. Acum întocmim documentația, nu ne-am hotărât încă în ce colț al Buzăului o vom amenaja. Așteptăm și propuneri de la buzoieni. Ideea este ca șoferii care din afara orașului care vin în Buzău să-și lase mașinile în această parcare și de aici să intre în oraș, fie cu mijlocele de transport în comun, fie luând o bicicletă din rastel, în caz că știu străzile din oraș” ne-a declarat Luminița Colțeanu, șefa departamentului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Buzău.

Pentru întocmirea documentației în vederea realizării proiectului intitulat „Park and Ride” în bugetul din 2017 al Primăriei Buzău s-au prevăzut 900 de milioane de lei vechi.

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.