„Le-a fost frică să câștige!”. Am avut șase în față și era să fim egalați

Zi excelentă pentru sportul buzoian.

După victoria de la prânz a băieților de la rugby (CLICK AICI) pe seară microbiștii buzoieni au fost binedispuși de handbaliști.

După o primă repriză echilibrată terminată cu un gol avans (15-14), elevii lui Eliodor Voica au avut un strat fulminant de repriză.

Ai noștri au marcat de patru ori consecutiv și de la 16-15 s-a făcut 20-15. Albaștrii au continuat jocul bun și au pus chiar șase goluri avans pe tabelă: 24-18 cu un sfert de oră înainte de final.

Ultimele cinci minute au fost însă dramatice. Buzoienii au avut o cădere inexplicabilă („Uită-te la ei. Parcă le e frică să câștige!” – Medicul Paraschiv) și au luat trei goluri consecutiv.

De la 28-24 s-a făcut 28-27 și, mai mult, s-a pierdut și mingea. Sucevenii au avut atacul pentru a egala cu un minut înainte de final.

Din fericire, oaspeții s-au grăbit și au scăpat mingea afară. Apoi, la ultima fază, cu sala încurajându-i în picioare, buzoienii au marcat golul izbăvirii.

29-27 și prima victorie din campionat, importantă pentru puncte, dar mai ales pentru moral.

De la buzoieni merită remarcați extrema stângă Asoltanei (excelent în repriza a doua) – 7 goluri, interul Grasu 6 g și centrul Petre Stroe 5 g.

Au mai marcat extrema dreaptă Mironescu 3g, interul Anton 3 g, pivotul Busecan 2g, Scarlat, Tudorache și Istrate cu câte 1 g.

Laude merită și crainicul meciului Gabi Caloian, priceput să facă atmosferă astfel încât pe final publicul a pus umărul la succes.

Să remarcăm prezența la meci a șefului CJ Buzău Emanoil Neagu, instituție care finanțează echipa de handbal băieți, și a deputatei Ionela Dobrică.

Etapa viitoare e rost de noi puncte pentru CS 2012 Buzău în deplasarea de la Făgăraș.

Mai jos s-a inserat o galerie foto de la meci.

Reporter: Auraș Tereacă

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.