„Le vom demola sau vom construi 3-4 etaje deasupra!”

E o veste excelentă pentru șoferii și proprietarii de autoturisme din zona Bd. Unirii.

Primar C-tin Toma: „Avem în lucru un studiu prin care urmărim crearea a 500-600 de noi locuri de parcare pe Bd. Unirii, de la un capăt la altul. Studiul vizează cele 11 puncte termice situate de-a lungul Bd. Unirii. Ori vor fi demolate ori se vor construi deasupra lor 3-4 etaje pentru realizare de parcări supraterane”

Planul surâde proprietarilor de mașini care locuiesc în blocurile de pe Bd. Unirii și împrejurimi.

Aceștia se plâng că vor avea probleme în a găsi un loc de parcare în condițiile în care, după modernizare, pe Bd. Unirii nu se va mai putea parca.

Exemplu de centrală termică din Unirii Sud

Dacă studiul va identifica rapid soluția tehnică potrivită e posibil ca la toamnă să înceapă construcția primei astfel de parcări supraterane în mun. Buzău.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„Le vom demola sau vom construi 3-4 etaje deasupra!”

 • Dle reporter, trec peste faptul ca buzoienii de pe Unirii vor intra DIN PRIMAVARA in criza de locuri de parcare. Dvs, care il promovati pe primarul Toma, tineti un pariu cu mine ca pana exact peste un an, adica pana in 20.01.2023, nu va exista nici macar un singur loc de parcare supraetajat in Buzau?
  Eu va provoc, public, la un pariu pe tema de mai sus de 10 000 EURO, sau 50 000 lei. Daca dvs, public, aici, in aceasta publicatie online, tineti pariul, maine fac demersurile pentru a ne intalni la un notariat si a semna un pariu legal. Perdantul va plati si impozitul legal pentru aceasta suma!…

 • Aveti idee cat costa ? Sute de mii euro fiecare…. sau credeti ca se face in 2 fiare ? Cum se va vedea in fata geamurilor o structura cu 3 etaje plina de masini?
  Pt a urca si cobori trebuie spatiu enorm…. vorbiti sa va aflati in treaba !

 • :)))))))))))))))))

 • Primesc sa le dărâme și să-ntocmeasca un părculeț in locul fiecăruia.

  Ar costa vreo 2M de coco/parc, un milion demolatul și un milion derulatul câtorva rulouri cu gazon aka viitorul parc.

  Maxim 3 milioane daca mai bate și-o alee de-un metru lățime pe mijloc, 3 scânduri pe doi chirpici de-a dreapta aleii, in rol de băncuță și câteva ghivece cu tuia.

  Că dacă se-apuca de construit nuș cate șandramele cu 3 – 4 etaje, baga UE-n faliment pe veci.

 • O gogomanie ce nu poate fi realizata din motive ce tin de structura, spatiu, costuri etc. Le urca cu liftul ? Hai sa fim seriosi, iar prostii de scos ochii la fraieri….

 • Nu se va face nimic etajat. Sa fim seriosi! Deja s-au inmultit locurile de parcare doar pentru ca le platim si acum ne certam pe ele!!!

 • Doar cine nu stie poate crede asa ceva , cand proiectezi ceva il faci P+1 , P+2 , P+3 sau 4 , nu poti pune pe o asemenea structura doar parter (ma refer la centrale) inca 2 sau mai multe etaje , pentru ca ea a fost proiectata doar parter , simplu nu ? Daca e vreun proiectant pe aici poate spune mai bine !!!!!!! Altfel sunt doar vise ,ca si altele . Scuze , ma garabesc sa prind avionul de la Bobocu 🙂

 • cel care are ideile astea ce studii are la baza ? a terminat liceul ?

  cum poate abera ca va construi 3,4 etaje peste o anumita constructie ?

  Are in spate ceva studii tehnice care sa ii sustina ‘ideea’ sau ii place sa abereze in mod public spre satisfactia anumitor persoane ?

 • As vrea sa i amintesc dl primar de pasajul subteran de cale ferată și de pseudomodernizarea zonei industriale ,in plus as vrea sa întreb cum se numesc oamenii care incep 10 și termina târâș grăpiș ?

 • Doamne, ce gogomanie. Alte etaje între blocuri. Poate se dorește trecerea din apartament direct în mașină. Nu vom vedea niciodată parcare etajata în Buzău. Ăștia nu sunt în stare să termine de asfaltat o stradă și visează etaje pentru mașini…

 • O parcare supraetajata trebuie sa aiba o fundatie speciala si cel mai important sisteme de stingere a incendiilor altfel ISU nu iti da in veci aviz mai ales ca riscul este imens. Asa ca aceste proiecte vor ramane simple promisiuni ce vor fi mestecate in campania electorala ce va sa vina.

 • Corect ar fi că întâi să se execute aceste parcări și apoi să nu se mai parcheze pe Unirii,nu credeți?

 • Iar a înțeles anapoda domnul primar. Parcări etajate da, dar sisteme automatizate de-a gata, care ocupă la sol suprafața a maxim 3 locuri de parcare și pot oferi pe verticală, căte două vehicule pe nivel, până la 12 locuri de parcare (poate și mai multe, eu asta am văzut). Repet, sistem automatizat, ba chiar se și poate taxa mai ușor așa, că dacă nu dai banul când pui cartela, nu-ți coboară mașina.
  Cei care n-ar suporta aspectul unor ”schele” ar trebui să gândească că nici Buzăul nu e Monte Carlo să ceri și priveliști. Deși, cu 3-4 baterii d-astea ai acoperit un cartier întreg (se adaugă la locurile existente, doar nu le transformă-n trotuare).
  Exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=4tk-8RZmXD4

 • Domnule reporter, intru la pariu linga Klaxxy . Nu mai cenzurati comentariile si publicati-le!

  A incercat unul ani de zile sa faca un Hotel linga Peco Buzau Centru si nu are aviz din motiv ca vecinii ( locatari la blocuri ) se opun! De cel putin 3 ani !

  Toma să se ia dupa Negoita si să facă locuri de parcare sub Bd Unirii ( du-te in Bucuresti pe Bd. Decebal in parcarea subterana facuta de Negoita si fa un reportaj de acolo … ) .
  Disopareau si trecerile de pietoni ce treceau in pasaj subteranflidiza , se fluidiza circulatia pe Unirii…

 • In punctele termice faceti cabinete medicale ca sint oribile si absolut ilogice cabinetele in apartamente la parter de bloc ( focar de infectie ) . After School , centre de permanenta , micropiete de cartier …
  Nu taiati padurea pentru ca nu vedeti copacul!
  Si lasati naibii banda de linga acostament pe Unirii ca parcare in spic asa cum este si problema locurilor de parcare este rezolvata de la sine !
  Fara demolari, fara cheltuieli gargantuelice ( poate asta este scopul , unde sint bani multi de cheltuit, este comisionul pe masura … ).

  Cit despre realizatea unei asemenea investitii ( parcari supraetajate) , sint alaturi de Klaxxy , IMPOSIBIL . Nu va obtine avizele necesare nici in 5 ani. Vezi Cimitirul Municipal , teren viran , complicatiile aferente .
  Pun si eu 10.000 de euro pariu , la Notariat !

 • Vreti locuri de parcare? Buna idee, se rezolva dar nu se poate!
  De ce? Pai ia aruncati un ochisor aici, cei vorbitori (cititori) de limba engleza!
  Pai daca ii batem pe nemti la parc, nu-i batem noi si la masini?
  Asa ca…incepe bataie pe locuri de parcare in comunele limitrofe!
  Radem da’ ia sa vedeti ca citeste Atoatestiutorul articolul si imediat ii vine ideea!
  Asta e articolul:
  https://carbuzz.com/news/berlin-ready-to-ban-cars-from-the-road

 • E total nefezabila treaba cu inaltare si facut parcari. Nu mai zic de costuri, care ar fi uriase.
  Cel mai bine e sa fie demolate si extins parcarile pe acel teren, pus si niste copaci printre.
  Ma refer la cele ce sunt paragina, ca unele sunt in stare buna, ba chiar renovate recent, acelea ar putea fi transformate cum spunea cineva mai sus in spatii unde sa isi desfasoare activitatea medicii de familie, sau gradinite si crese de stat. In centru un astfel de spatiu chiar dupa renovare a fost facut cadou de catre primar chiar viceprimaritei, care si-a facut afacere privata pe acel spatiu o gradinita privata. De ce nu o fi vrut primarul sa faca gradinita de stat pe acel spatiu pe care l-a renovat din bani publici si a preferat sa il faca cadou viceprimaritei ca sa scoata ea bani cu gradinita privata?
  Oricum ceva imi spune ca unele deja sunt „promise”… sunt unele pozitionate bine de tot si pe care abia asteapta niste baieti sa puna mana sa scoata muti bani cu ele.

 • salutari Klaxxy si Gica Pentru comentariile dumneavoastra 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.