Licitație. A plătit 50 de milioane de lei vechi!

E un record cel puțin la nivelul mun. Buzău în privința chiriei anuale pentru un loc într-o parcare rezidențială.

S-a întâmplat în cartierul Orizont, în parcarea blocului Dublin, lângă complexul Aqua Max.

În urma licitației și a ambiției unor vecini s-a ajuns la suma uriașă de 50 de milioane de lei vechi.

S-a mai întâmplat în oraș ca, luați de val, participanții la licitație să ridice ștacheta până la valori nejustificate – de exemplu, 21 de milioane în Micro XIV – dar când s-a trezit din starea de exaltare, câștigătorul a renunțat.

În cazul de față, din cartierul Orizont, s-au și plătit banii către Primăria Buzău.

„Da, așa e. Eu și soțul meu am plătit. Celelalte locuri au fost date, mai rămăsese ăsta. Ni l-am dorit noi, dar și altă familie. A fost licitație, poate și puțină ambiție. Asta a fost! Am plătit banii și l-am luat. Ne convine pentru că e aproape de intrarea în bloc și putem supraveghea mașina din casă”, a explicat tânăra care a dobândit locul de parcare dorit.

În mod normal, dacă nu se ajunge la licitație, chiria anuală pentru un loc de parcare rezidențial e de 90 de lei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Licitație. A plătit 50 de milioane de lei vechi!

 • Cum spuneam intr un articol anterior, primaria stimuleaza coruptia si infractionalitatea. Nu contruieste locuri de parcare si oamenii se bat, isi zgarie,masinile, iar cei care au bani si aici vor fi si cei care fac bani negrii da cat vor ei, persifland ceilalti locatari si accentuand discrepantele sociale si furia celorlalti,care se poate termina tragic!

 • Și uite-așa, cu oameni ca ăștia construim noi capitalismul pe plaiurile mioritice. La banii ăștia îmi făceam o rampa sau găseam o soluție sa bag mașina în casă, direct și nu ma mai durea capul. Bănuiesc ca acum indivizii în cauză fac noapti albe cu schimbul, stand cu ochii pe fereastra supraveghindu-si „odorul” din apartament, asa cum și-au dorit. Stupiditate!

 • De acord in totalitate cu Incognito,ba eu cred ca este si ceva de natura sexuala,le creste libidoul privind locul de parcare.

 • Atât timp cât sunt locatar al unui bloc și plătesc anual impozit mi se pare normal să mi se dea gratuit locul de parcare!

 • Ar fi trebuit sa se asigure cate un loc de parcare platit pentru fiecare apartament.Daca nu aveai nevoie de acel loc,atunci putea fi scos la licitație!Asa ajungem sa ne certam între noi ,tinând cont ca la 80 de apartamente sunt 40 de locuri de parcare !!!!

 • Sigur masina face tot atat ca valoare…

 • Și în Micro XIV este un cetățean care plătește 2000 de lei pe un loc de parcare.

 • … tre’ să-și pună GPL, să mai facă economie… ;-))
  … da’ bine că are loc de parcare.
  Săracii… și nu mă refer la bani…

 • Văd o grămadă de comentarii răutăcioase. Problema e ca stimabilul de primar , ar trebui sa faca locuri de parcare pentru toți locatari cu mașini. De acord , platim impozit pe loc de parcare. Dar sa facul dracu un studiu , cate masini sunt si sa nu ii mai invrajbeasca pe oameni. Ca doar nu o sa isi omul masina in casă. Este dreptul tuturor sa aiba un loc de parcare.

 • Întrebare:
  Dacă se marchează și se dau toate locurile de parcare, cei care nu prind loc unde își duc mașina?

 • Puneți problema greșit, puneți căruța înaintea cailor. Porniți de la ideea „mi-am luat mașină, acum ce fac cu ea?”
  Trebuie procedat invers: când vrei să cumperi mașină, te gândești dacă ai loc de parcare. Nu ai, faci rost. Nu faci rost, nu-ți iei mașină. Mașina nu e o obligație.
  Ar trebui ca la înmatriculări să te pună să faci dovada că ai loc de parcare, proprietate sau închiriat. Nu ai, nu se înmatriculează cazanul.
  Sau, prioritate la alocarea locurilor pe criteriul poluării: mașinile noi primele, gioarsele să nu prindă loc. Scăpăm de fiarele vechi care aglomerează aiurea orașul.

 • Cătăline, ai o logică de … tot râsul! Mai mult ca sigur că n-ai fost niciodată într-un showroom să alegi și să comanzi o mașină, sau într-un târg de mașini să cauți ceva pe gustul sau posibilitățile tale, nu mai vorbesc de site-uri cu vânzări auto. Probabil că nici permis de conducere nu ai și asta spune totul. Ideea e că dacă gandeai putin, te abțineai și nu te băgai în seamă în halul ăsta.
  P.S. Când am cumpărat primul autoturism nou-nouț bineînțeles, iar tu probabil că nu erai născut pe vremea aia, mașinile din cartier le numărai pe degetele de la o mână. Au venit următoarele, tot de noi, desigur, și ani la rândul, n-am avut probleme cu parcatul. Problemele au apărut, oarecum, după 2017, când s-a dat drumul la vechituri, al căror adept nu am fost niciodată, dar încă mă descurc. Și să știi că încă dețin, poate și în ciuda ta, două mașini, din care una, deși cu o oarecare vechime, foarte puțin poluantă iar cealaltă achiziționată în urmă cu un an, cu ultima normă de poluare. Și am să le schimb, sau să le înmulțesc, după cum vreau și după cum am nevoie! Te oftici ?

 • Spor la parcat sau la plans pe FB, celui cu multe masini. Si, faptul ca te-ai nascut mai devreme nu este vreo realizare. Problemele din 2017 au aparut tot din cauza desteptilor ca voi, care ati criticat si dat in judecata taxa de innatriculare. Asa ca, sper sa bage taxa de parcare exact pentru ca astia ca voi, carora va pute autobuzul, sa platiti masinile pe care, sunt convins ca le aveti pe firma, ca tot te bati cu pumnul in piept

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.