emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

„Live”-ul elevilor din autobuz a avut efect. Șofer amendat de Poliție

Câțiva elevi de pe autobuzul de Smeeni au făcut aseară un live pe facebook, distribuit apoi pe toate grupurile locale.

Poliția Buzău s-a autosesizat și a decis azi amendarea șoferului Trans Bus pentru că a luat prea multă lume în autobuz. Recomandat era să nu plece din stație până nu mai coborau din călători.

Comunicat IPJ Buzău: „Polițiștii buzoieni au stabilit că este vorba de o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni, șoferul autobuzului fiind un buzoian, în vârstă de 42 de ani. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun”.

Trans Bus a anunțat că va încerca de azi să suplimenteze cursele acolo unde ieri s-a înregistrat aglomerație.

Pe de altă parte problema distanțării în mijloacele de transport în comun în orașe n-a fost rezolvată nici de țări cu pretenții mult mai mari decât România. Vezi câteva exemple mai jos (search overcrowded transport covid on google).

În autobuz în Toronto, Canada
La New York
La Paris, la metrou
Belgia

În toată lumea (civilizată) există o înțelegere tacită că distanțarea în mijloacele de transport e imposibil de realizat la orele la care oamenii intră/ies de la serviciu/școală. Pretenția ca la Buzău lucrurile să se respecte după manual e probabil exagerată.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Live”-ul elevilor din autobuz a avut efect. Șofer amendat de Poliție

 • Nu este de vină șoferul. De vină este societatea de transport că a scos din curse pe motiv de a mai face economie. Firma ar trebui amendată!

 • Păi și dacă Trans Bus nu are bani pentru mai multe curse ce facem ?

 • Stam acasica, nu mai umblam pe drum? Sau mergem cu bicicleta, parca asa zicea dl Toma.

 • Ce vină are șoferul că pe acea linie circulă un singur autobuz la un interval mare de timp?
  Auraș, pune-te în locul șoferului: ești la volanul autobuzului, sunt câțiva călători în autobuz, iar in prima stație sunt foarte mulți călători. Ce faci? Cum îi alegi pe cei care urcă și pe cei care așteaptă peste o jumătate oră alt autobuz? În plus șoferul trebuie să oprească în fiecare stație pentru coborârea și urcarea călătorilor.
  Șoferul ar trebui să conteste amendă pentru că nu a fost rezultatul unei constatări directe a unui polițist rutier, ci s-a făcut pe baza unor filmări realizate de niște frustrați.

 • De acord cu dvs. De asta am si ținut să postez stirea pentru că subiectul mi se pare unul destul de complicat (chiar filosofic ). Oare la metrou la New York la fel o fi amendat „șoferul” ? Vor zice unii să-l amendăm atunci pe șeful șoferului. Dar oare ăla are vreo vină ? Și tot așa…

 • Șoferul nu are nicio vină… dacă nu pleacă din stație și-o fură și de la călătirii pe care ar vrea să îi dea jos, dar și de la cei care ar fi ținuți pe loc.
  Poliția asta minunată ar trebui să patruleze ea și să rezolve ei treaba, să vedem cum, nu să dea sancțiuni după filmările unor târlicari…

  Da’ parcă imaginile nu erau probe dacă nu erau înregistrate cu cameră omologată… cum e? După cum bate vântul?

  Și, brusc, marea poliție dă amenzi pentru nerespectarea numărului de locuri, dar pe vremea mafiei maxi-taxi unde erau?!? Că înghesuiau ăia 30 de inși într-o dubă de 19 locuri și nimeni nu vedea nimic… chiar și acum, controlează măreața poliție cursele județene unde mai sunt cotețe maxi-taxi? Sau…

  Uite, o să caut să filmez dube/maxi-taxi supraîncărcate, să trimit filmukețul, să vedem, se sesizează poliția sau închid ochii.

 • Ia sa-i lase sa mearga cu „rata” sau cu „maxi-taxi” pe ratani! Sa le faca alora live-uri, nu pe carca platitorilor de taxe. Daca ii lasa jumate din ei jos in statie, ca pe niste prosti ce sunt, ar fi facut live ca uite cum ne-a lasat in loc sa ne ia. Cu mojicii nu stii niciodata cum s-o dai sa fie bine.

 • Totul a pornit de la ministrul de interne Bode, care, în necunoștință de cauză, și-a dat cu părerea la TV. Șefuleții din teritoriu au reacționat imediat și au amendat în stânga și în dreapta, numai să nu își piardă postul.
  Pentru cine a uitat, Bode este ăla de era minstru al transporturilor și care se afla în Vw Touareg implicat într-un accident rutier pe motiv de grabă. Deci, ce pretenții să ai de la un astfel de om.
  Ar fi cazul ca șeful IPJ Buzău, dar și șeful Poliției municipiului Buzău, să fie schimbați din funcție. După 10 ani intervine rutina și nici nu s-au remarcat cu mare lucru. La fel ca la președenție, după 10 ani, ocupi alta funcție.

 • Parcă zicea Toma, imediat după primul mandat ca face transbus profitabil!
  Vara trecută consuma 70.000 de litri pe lună!
  Acum, cred undeva la 85-90.000 litri de motorină!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.