Slider

Oare ce vor fi puși „localii” să facă ? Măsuri și împotriva știrilor considerate false

„Poliția Locală se subordonează operațional Ministerului Afacerilor Interne”.

Aceasta pare să fie cea mai importantă decizie cuprinsă în anunțul președintelui Iohannis prin care se va instaura starea de urgență pentru 30 de zile.

Rămâne de văzut ce vor fi puși „localii” să facă în „starea de urgență”

Vezi mai jos celelalte măsuri considerate mai importante dispuse prin „starea de urgență”:

*Autoritățile publice centrale pot rechiziționa unități de producție materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii.

*Pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământ se suspendă.

*În structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială se poate angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator și alte categorii de personal contractual necesare

*Pe perioada stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.), în limita prețului mediu din ultimele 3 luni înaintea declarării stării de urgență.

Liber și pentru judecători

*Pe durata stării de urgență, activitatea de judecată continuă doar în cauzele de urgență deosebită

Măsură împotriva fake-news-urilor

*La decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a bloca imediat accesul utilizatorilor din România la conținutul care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19.

Jurnaliștii privesc această ultimă măsură puțin chiorâș întrucât se poate întâmpla ca „adevărul produs de stat” să difere uneori de cel relatat de mass-media.

Vezi cazul „Colectiv” când statul a dat asigurări familiilor răniților că vor primi cea mai bună îngrijire posibilă, iar realitatea a fost alta.

Și în „criza coronavirus” au apărut informații furnizate chiar de „stat” care s-au bătut cap în cap. De exemplu, dacă spirtul e util sau nu împotriva coronavirus.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Oare ce vor fi puși „localii” să facă ? Măsuri și împotriva știrilor considerate false

  • Ce să îi pui pe gardienii locali să facă?!
    Poza din articol este elocventă pentru ceea ce pot să facă.
    Au un serviciu bun, mănâncă și ei o pâine, că tot au primit norma de hrană (peste 1.000 lei net/lună) și… cam atât!

  • O să le dea câte o foarfecă, că dacă dau frunzele…

  • Dacă îi pun pe cei de prin centru de la diferite cozi sa pastreze distanța de 1,5 m lucru ce mi se pare imposibil, deja sunt mult peste politia vieții naționale care isi bulanesc amantele prin strainatate apoi mint si îmbolnăvesc doctori cu covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.