Locatarii blocurilor din centru trebuie să-și țină respirația. Ce se poate face ?

Chin pentru locatarii blocurilor (2 și 3) din centrul orașului  care pentru a ajunge la locuințe trebuie să treacă prin gangul fostului cinema Dacia.

Cititorii pot vedea din fotografii bălțile de urină formate în toate colțurile (vezi galeria foto de mai jos), iar mirosul și-l pot doar închipui.

„E crunt. Mi-e dificil mie, ca bărbat, când trebuie să intru ori să ies din bloc. Vă dați seama cât de greu și umilitor trebuie să fie pentru copiii, fetele tinere ori bătrânii care trec pe aici, ba uneori îi mai zăresc și pe nesimțiții care urinează în câte un colț”, ne-a scris cititorul care ne-a trimis și fotografiile inserate în acest articol.

Din păcate soluții pentru a opri urinatul pe gang nu prea există.

Municipalitatea a montat două toalete ecologice în preajmă, însă acestea nu sunt folosite.

Iar să folosești un polițist local pentru a păzi locul e ridicol. Cât va sta postat acolo nu se va mai urina, dar după ce i se va schimba obiectivul practica va reveni.

Cu siguranță că se vor găsi și unii naivi care vor spune că soluția e educația, fără a conștientiza însă că la acest capitol în România lucrurile merg înspre mai rău nu înspre mai bine.

Citește și articolul: Ultima oră! Accident la Spătaru! A asmuțit Jaguarul pe gardul omului!

Citește și articolul: Iată cele mai frumoase fotografii cu Piața Dacia și focul de artificii. Foto – Andrei Pițigoi. Și o întrebare: Andra e motivul asistenței record ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Locatarii blocurilor din centru trebuie să-și țină respirația. Ce se poate face ?

 • La mine în cartier , nu am auzit să se întâmple așa ceva .Ce spui tu că se întâmplă în centru mă lasă interzis .Cum se poate întâmpla așa ceva la doi pași de Primărie …? Oare pe domnii de acolo nu-i ia de nas ? Că e la doi pași de ei .Eu ce să fac?…Decât să prind vreo 2,3,din nesimțiți și să-i pun sub protecția poliției ,să facă pasajul ca nou .Să lingi cu limba pe jos .

 • Pentru locatari de la bloc să li se dea acces prin cartelă și perimetru trebuie închis

 • Pingback:

 • Camere de supraveghere, vizibile. E stânjenitor sa urinezi in fata camerei 🙂

 • Primaria a inkis cinematograful…

 • Lipsa de educație e la ea acasă, asta e clar,dar cum e posibil că în sectorul 21 să nu existe WC-uri publice ? Autoritățile nu au nici o vină ? Eu cred că da.Autoritățile sunt vinovate pentru această situație.E o necesitate să ai câteva WC-uri publice în puncte importante ale orașului.

 • Stau in blocul 2 Dacia de peste 15 ani.
  Chiar si cand cinematograful funcționa tot se găsea o balta de urina.
  Nu poate fi îngrădit,I.S.U. n-ar fi de acord cu asta.Camerele video ar fi foarte bune si sa fie legate la dispeceratul Primăriei.Totodata ar trebui intensificare patrularile polițiștilor locali prin zona.Dupa ora 22 dai cu tunul si nu mai vezi nici tîmpenie de polițist local.La fel se întâmplă și în partea din spate a blocului.

 • Pingback:

 • Nu se poate rezolva?
  Ba da:
  solutia o vedeti la gangul de pe Unirii, vizavi de McDonalds, langa Avantaj. Au pus camere video si au iluminat.
  Simplu.
  (treceți sa vedeti acum și comparați – înainte era la fel ca la gangul de la cinema)

 • Pingback:

 • Celor care nu le convine, sa se mute!

 • Primaria trebuie sa foloseasca acel spatiu. De ex. Sa il inchirieze micilor evazionisti romi din bazar.

 • Seara tinerii si nu numai se aduna in acea zona centrala sa petreaca timpul, e evident ca apar necesitati si primaria ar trebui cumva sa aute o solutie.
  Primaria ar trebui sa amenajeze sau sa deschida publicului niste WC-uri pe platoul Dacia.
  O solutie ar fi sa amenajeze in Dacia-Winmarkt un WC public civilizat cu acces 24/24. E cea mai fezabila din toate si cea mai facila si civilizata solutie. Deja zona de WC-uri e aproape de intrarile in Dacia-Winmarkt si se poate face o intrare separata pe langa intrarea oficiala (sa se faca pe la intrarea de la scari).
  Dupa o anumita ora pur si simplu nu ai unde sa iti faci nevoile in centrul orasului, deoarece WC-ul de la Dacia se inchide (de cele mai multe ori mai devreme decat se inchide complexul sau Carrefour de la subsol), la Primarie nu ai acces ca e inchisa si te opreste Politia, la baruri si restaurante la fel nu ai acces ca te opresc angajatii (pe langa faptul ca e jenant sa te rogi pentru acces) sau ai acces doar daca achizitionezi ceva de la ei, adica trebuie sa platesti 5 lei degeaba.
  Focarele alea de infectie provizorii nu sunt WC-uri, sunt doar niste focare de infectie, trebuie sa fii nebun sa intri in asa ceva, iei hepatita numai trecand pe langa ele.

 • In centru e lipsa de WC-uri cu acces public si gratuit.
  Singurul, ala de la Dacia, pe langa faptul ca are o singura cabina inghesuita, e si ceva cam insalubru, neventilat. Asta daca il nimeresti si pe ala deschis.
  Primaria si nu numai a avut o gramada de spatii in acea zona in care se puteau amena WC-uri publice civilizate, insa a preferat sa le instraineze pe toate pe 2 lei la niste prieteni de partid.

 • Cred ca se refera la cel de la Winmarkt-Carrefour, au WC pentru clienti, intradevar ceva mic improvizat si neventilat si risti sa te trezesti lovit cu usa in cap. Dupa ce ca e mic, usa se deschide in interior pana in chiuveta. Ca dimensiuni e asemanator cu WC-ul mic din apartamentele comuniste care au 1 metru patrat.
  E singurul cu acces public si gratuit pe care il cunosc in zona. Si ala exista probabil din cauza unor norme legale care oblige centrele comerciale sa aiba asa ceva pentru clienti.
  Si cum spuneau comentatorii mai jos, intradevar are program limitat, am asistat la o discutie intr-o seara intre un cetatean si agentul de paza in timp ce ieseam pe scari de la Carrefour. Avand in vedere ora la care eram presupun ca dupa ce se inchid magazinele de la etaj (care se inchid mai devreme decat Carrefour) se inchide si usa la WC si nu mai au acces decat angajatii care au cheie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.