Locatarii din Dorobanți au început să pună banii șterpeliți de dna Vica

Situație ingrată pentru locatarii a 400 de locuințe din cartierul buzoian Dorobanți II.

Aceștia au început să pună din buzunar cele aproape 5 miliarde de lei vechi șterpelite de „dna Vica”, fostul administrator (și posibilii ei complici).

Celebra dna Vica – Elisabeta Moise, pe numele din buletin

În jur de 2,5 miliarde nu s-au plătit la Compania de Apă, iar 2,6 miliarde sunt datorii la fisc (impozite pe salariile angajaților asociației – neplătite de vreo șapte ani). S-au volatizat și vreo 350 de milioane care trebuiau să ajungă la RER.

Dna Vica a fost dată afară de la asociație, dar prejudiciul trebuie achitat (deocamdată) de proprietari, care au început să plătească.

În primul rând oamenii trebuie să dea câte 400 de lei de apartament pentru a se plăti urgent datoria la ANAF.

„I-am eșalonat, câte 100 de lei pe august, septembrie, octombrie și noiembrie. Dacă reușim să plătim în decembrie datoria 1,9 miliarde, scăpăm de 700 de milioane – penalități. De aceea, îi rog pe locatari să achite acești bani pentru a beneficia dea această scutire”, ne-a declarat Elena Cățoi, noul administrator al asociației.

Comp. de Apă și RER-ul, la anul

Dacă scapă de ANAF, de la anul se va încerca stingerea celorlalte datorii.

„În Adunarea Generală s-a votat ca din ianuarie, în afară de cheltuielile curente, să se plătească lunar câte 40 de lei la apă și 10 lei la gunoi pentru stingerea datoriilor către Comp. de Apă și RER”, a adăugat noul administrator.

Așadar cetățenii trebuie să plătească încă o dată întreținerea pentru lunile/anii în care dna Vica și-a însușit banii în loc să achite facturile asociației.

„Dna Vica”, anchetată pentru delapidare și fals în înscrisuri

Elisabeta Moise are dosar penal, dar în România durează ani până poliția și parchetul fac cercetarea și întocmesc rechizitoriul. Apoi, alți ani durează procesul (fond și apel).

Dna Vica, apărată de poliție de furia locatarilor păgubiți

Abia când se va da o sentință definitivă, dna Vica și complicii săi, dacă sunt, vor fi executați pentru recuperarea prejudiciului (președinte de asociație, cenzor etc.). Deocamdată, deși scandalul de la asociația PT 28/3 Dorobanți II durează din primăvară, nu s-a întreprins o expertiză contabilă pentru a se constata cum și cât a șterpelit dna Vica.

Apoi, rămâne de văzut cât se va mai putea recupera. Dna Vica ar poprire pe bunuri, din care cel mai important este apartamentul în care locuiește alături de soț, fix în aceeași asociație de proprietari.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Locatarii din Dorobanți au început să pună banii șterpeliți de dna Vica

 • Ce viata au unii
  Fura 5 miliarde si platesc tot fraierii.
  Cum este posibil asa ceva?

 • Cereri la parchet pentru judecarea dosarului cat mai repede, curtii de conturi! Si lasata in strada asa iar trebui unei hoate.

 • Avand in vedere faptul ca, in urma datoriilor acumulate, pana la finalitatea dosarului penal si a recuperarii prejudiciului, proprietarii erau obligati sa plateasca penalitatile aplicate de furnizori si ANAF si avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari s-a constituit parte civila cu suma de bani prejudiciata in dosarul penal intocmit in cauza s-a luat masura expusa in articol pentru a beneficia de prevederile Ordonantei Guvernului nr 6/31.07.2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, respectiv sa se achite debitul de aproximativ 160.000 lei pana la data de 15.12.2019 si astfel sa se stearga datoria privind penalitati+dobanzi in valoare de aprox 65.000 lei, bani care ar fi trebuit platiti tot de catre proprietari. Totodata, avand in vedere si datoriile catre ceilalti furnizori Compania de Apa si RER si pentru a nu se sista furnizarea serviciilor acestora fata de proprietari, urmeaza ca de la 01.01.2020 sa se plateasca de fiecare proprietar, care nu are contract individual cu Compania de Apa, suma de 40 lei/luna, timp de 2 ani si pentru RER suma de 10/ luna, timp de 1 an si astfel sa fie achitata si datoria catre acestia. Aceste masuri au fost aprobate in cadrul Adunarii Generale reconvocate a asociatiei de proprietari, din data de 06.09.2019. Urmeaza ca la finalitatea cercetarii judecatoresti, in functie de valoarea banilor ce vor fi incasati ca urmare a recuperarii prejudiciului, banii sa fie inapoiati proprietarilor.

 • Nesimțire totala cum adica sa imi ceri sa platesc eu cand am fost cu toate platite la zi? Doamna care este acum ii se pare normal? Eu unu nu am dat si nu am sa dau. Daca eu nu plateam imi vindea apartamentul demult. Nesimtire!!!!

 • Din pacate cercetarea dureaza extrem de mult . Si in Micro V pentru o frauda de 200.000 lei noi , dosarul penal este ” in lucru ” din februarie 2015 ! Idem si pe Spiru Haret la PT 33 Bl 105 . NIMENI din partea autoritatii statului NU IA NICI O MASURA !
  Ar trebui sa existe un mai mare interes din partea autoritatilor statului deoarece , pe linga prejudiciul adus proprietarilor privati si pe care STATUL nu-i ajuta cu NIMIC , mai exista si prejudiciul adus insasi STATULUI , prin neplata de taxe si impozite cit si prin neplata facturilor de servicii , Compania de Apa fiind tot DE STAT !

  Iar ORGANELE care sint DE STAT …. STAU !

  Alooooooooooo ………….. se AUDE pe la STAT , pe acolo ? Prim Procurorule care iei un morman de bani ca leafa si vei lua doua mormane de bani ca pensie SPECIALA DE STAT …. DE CE STAI DEGEABA ? IA MASURI DOMNULE !

 • Daca era o angajare fictiva si un prejudiciu de 40.000 euro , era ” Breaking News ” pe toate posturile TV deontoloage , conferinte de presa , manifestatii publice cu pancarte , condamnare pe repede inainte la trei ani jumate si confiscarea prejudiciului s.a.m.d.

  Dar in acest caz este un prejudiciu de NUMAI 125.000 euro , un fleac , las ca merge si asa …..

  La 40.000 euro se implica DNA , in acest caz unde este vorba de o paguba de numai 125.000 euro nu se implica NIMENI .

  INTREBARE : Daca ar fi DRAGNEA implicat pe felie cu Doamna Vica ? Sau , ma rog , Boscodeala sau alt ” Dragnea ” de Buzau …. Facem pariu ca se va face ancheta pe repede inainte , cu retineri , arestari preventive si tot tacimul ?

 • Sedeti blanzi, ca nu va ia nimeni asa de usor o casa… Uite, la o asociatie de la Crang se chinuie aia de ani de zile sa execute silit apartamentul unor conationali rau platnici si nimic, nimic! Au facut procese peste procese, dosar la executor si tot degeaba. Etnicii au apartamentul in continuare fara sa plateasca o letcaie la intretinere. Si au caldura, apa rece si calda, gunoiul la nas si prostii ailalti platesc. Bine, fiecare in dreptul lui dar din darile lor asociatia trebuie sa achite toate facturile basca sa mai ia si suturi ca nu sunt achitate la timp, din cauza unor nen… aaa, specimene ca astea! Asa ca despre justitie, numai de … bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.