Locuiește în această cocioabă în ghetoul din Simileasca. Cere ajutor de la primărie

L-a întâmpinat pe reporterul buzoienii.ro cu cartea de identitate în mână.

E vorba de femeia care locuiește de doi ani cel puțin într-o hrubă insalubră, fără ferestre, din ghetoul buzoian de pe strada Haiducului (Simileasca, în spatele Fabricii de Bere).

„Domnu’, uitați. Mi-am scos și buletinul. Acum mă ajută și pe mine de la primărie ? Până acum mi-au zis că n-au ce să-mi facă pentru că n-am buletin.  Mi-a zis o doamnă de acolo că dacă îmi fac buletin or să-mi dea fie o cameră, fie un loc de casă. Eu aș vrea mai mult un loc de casă. M-aș apuca împreună cu bărbatul meu să ne facem o căsuță”, a spus femeia.

Femeia are doi copii instituționalizați. Admite că nu-i poate aduce să locuiască alături de ea în această cocioabă.

Dacă și-ar face o casă, i-ar lua din Centrul de Plasament. Nici ea, nici bărbatul ei nu au serviciu.

Își câștigă pâinea scormonind prin gunoaie după tot felul de resturi.

Cu aceste resturi (încălțăminte, cârpe, cutii, nailoane etc.) face focul pentru a găti și a se încălzi când e frig.

Rudele spun că ar fi avut unde să locuiască, dar că așa a fost ea încăpățânată.

A vrut să stea cu bărbatul ei, a plecat de-acasă și s-a mutat în ghereta care a servit înainte de 89 ca punct de pază pentru fostul Plafar.

Firma s-a desființat, iar din clădire n-a mai rămas decât scheletul. În rest, s-a furat tot.

Pe lângă clădirea scheletonică s-au strâns de la localnici munți de gunoaie.

Zona are șanse acum de a se civiliza, întrucât în aceste zile Primăria Buzău asfaltează în premieră strada Haiducului.

Citește și articolul: VIDEO. Iată imaginile zilei de la Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Locuiește în această cocioabă în ghetoul din Simileasca. Cere ajutor de la primărie

 • Viața-i complexă. Trăim într-o lume confuză. Poate să fie așa cum spuneți, adică personajele respective să se schimbe brusc și radical, ca prin farmec, și să devină gospodari, să-și ridice o casă, să o îngrijească, să o doteze cu cele necesare, să muncească, să nu mai bea, să nu mai fumeze, să câștige destul pentru a-și plăti utilitățile, apa, lumina, gazele, hrana, îmbrăcămintea, rechizitele și celelalte lucruri necesare pentru a crește normal și educa doi copii. Dar, e un mare „dar”. Numeroase familii de acest soi au primit pe timpul odiosului regretat apartamente. După ce au vândut cada, chiuvetele, ferestrele și tot cese mai putea vinde, făceau focul în mijlocul casei, beau, puneau manele la casetofon, puradeii mânjeau clanțele vecinilor cu rahat până erau evacuați și ajungeau precum „eroii” dumneavoastră. Cu lenea, hoția, mizeria și beția până și zeii se luptă în zadar, darămite administrația locală.

  Răspunde
 • Nu mai promovati toate animalele lenese care numai cu mana dupa pomeni de la stat stau.
  Mai are si pretentii, vrea loc de casa, preferabil in centru, sa fie mai aproape de cantina, sa nu care prea mult sacii cu ajutoare.

  Răspunde
 • Și totuși există .Sunt oameni care trăiesc în condiții de necrezut .Mă întreb însă ,au fost la muncă măcar o zi din viața lor ? Să vadă cum se câștigă pâinea ? În loc să scormonească prin gunoaie ,să dea cu mătura ,să planteze o floare ,nu știu ,ceva .Ce garanție are Primăria că odată împroprietăriți ,țiganii nu o să vândă pământul și nu or să se reântoarcă în bordeiul lor .?! De copii nu mai vorbesc ,pentru că ar trebui să umplu pagina .Eu așa zic .Să-i pună la muncă ,și după ce oamenii primarului or să se convingă că sunt persoane de încredere ,atunci să încerce să îi ajute .

  Răspunde
 • la multe din cazurile acestea spunem repede : au muncit si ei? dar la munca de ce nu se duc? etc
  intrebare pt dumneavoastra: daca ati fi patron , ati angaja o asemenea persoana?

  ei sunt ne needucati, nescolarizati si incapabili de a se integra intr-un colectiv de munca. acesti oameni sunt pierduti definitiv campului de munca. poate, POATE, daca odraslele lor vor primi/beneficia de educatie (scolara macar) , doar ei sa se poata angaja insa pentru parintii lor…. mie mi se pare imposibil.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.